Κλειστό μέχρι νεωτέρας το ΓΕΛ - Ακολουθεί το 1ο Γυμνάσιο; - Λαός Του Αλμυρού

Κλειστό μέχρι νεωτέρας το ΓΕΛ – Ακολουθεί το 1ο Γυμνάσιο;Μετά την κινητοποίηση της σχολικής κοινότητας, γονέων, εκπαιδευτικών, Δήμου, Β/θμιας εκπαίδευσης, εκπρόσωποι των φορέων ακολούθησαν σειρά ενεργειών και συναντήσεων για το τι μέλλει γενέσθαι με το Γενικό Λύκειο Αλμυρού (παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε παλαιότερο ρεπορτάζ). Το αποτέλεσμα των συσκέψεων με τους αρμόδιους φορείς στα υπουργεία, οδήγησε στην απόφαση να σφραγιστεί το Εκπαιδευτήριο, μέχρι να εκτιμηθεί πλήρως η κατάσταση και να δρομολογηθεί μόνιμη, ασφαλής λύση.

Στο μεσοδιάστημα οι μαθητικές τάξεις θα διαμοιραστούν σε εκπαιδευτήρια της περιοχής, κυρίως στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού, στο ΕΠΑΛ και στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης. Χθες Δευτέρα και σήμερα Τρίτη, δεν έγιναν μαθήματα, ενώ εκτιμάται ότι από αύριο οι μαθητές θα μπουν στις νέες τους τάξεις.

Εν τω μεταξύ, ο Διευθυντής και ο Σύλλογος του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, έχουν κινήσει διαδικασία για νέα στατική μελέτη του εκπαιδευτηρίου, καθώς και αυτό το κτίριο, παρουσιάζει εμφανή προβλήματα, ενώ είναι κατασκευασμένο την ίδια περίοδο. Η Οικοδομική Άδεια για το ΓΕΛ, εκδόθηκε το 1975 και η στατική μελέτη εκπονήθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του Αντισεισμικού Κανονισμού του 1959. Αναμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις σχετικά με τις νέες μελέτες και αποφάσεις για τα δυο σχολικά κτίρια.

 

Συνέλευση Γονέων του Γενικού Λυκείου μετά τις ζημιές στην αίθουσα τελευταίου ορόφου
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.