Δράσεις του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Δράσεις του 3ου Δημοτικού Σχολείου ΑλμυρούΔημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, σχετικά με τις δράσεις εκπαιδευτικών και μαθητών τον τελευταίο μήνα:

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 οι μαθητές του 3ου Δημοτικού σχολείου παρακολούθησαν,  στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, τη θεατρική παράσταση «Το Αστερόπαιδο» του Όσκαρ Ουάιλντ.

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 οι μαθητές της Έκτης (ΣΤ΄) τάξης ενημερώθηκαν από μέλος της εταιρείας Αστρονομίας Βόλου για το ηλιακό σύστημα και τον πλανήτη Άρη στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 οι μαθητές της Δευτέρας (Β΄) και της Τρίτης (Γ΄) τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη λίμνη Κάρλα. Οι μαθητές επισκέφτηκαν το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας όπου ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους  για την ιστορία της λίμνης Κάρλας. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τον Βυζαντινό Ναό του Αγίου Νικολάου στα Κανάλια. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Κορδέλα Μαρία, Πορταρίτη Αικατερίνη, Χατζηκυριάκου Ευτυχία, Τσιλιού Αποστολία και Πορφύρη Αγορίτσα.

Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 οι μαθητές της Έκτης (ΣΤ΄) τάξης ενημερώθηκαν από τη  διατροφολόγο Σεξαμπάνη Ιωάννα για την υγιεινή διατροφή και τη σημασία της διατροφής για την καλή σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών.

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 οι μαθητές της Τετάρτης τάξης, με τη συνοδεία των δασκάλων τους Καλαντζή Γεώργιου και Κέντρου Ιωάννη, επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας.

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 οι μαθητές της Πέμπτης και της Έκτης Τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στα Αμπελάκια Λάρισας. Οι μαθητές επισκέφτηκαν το Αρχοντικό Σβαρτς, το Λαογραφικό Μουσείο και τον  Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Κρίκη Ευαγγελία, Παπαλεξανδρής Αντώνιος, Γκουσγκουρέτα Στέλλα, Βασδέκη Σταματία και Τσαμπίρας Νέστωρ.

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 οι μαθητές μας παρακολούθησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου εκπαιδευτικά προγράμματα διαδραστικού κινηματογράφου από τον  εκπαιδευτικό οργανισμό Φωτόγραμμα. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα διαδραστικού κινηματογράφου είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και αναρτημένα στην ιστοσελίδα του υπουργείου www.e-yliko.gr

O εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Φωτόγραμμα έχει σαν σκοπό την ψυχαγωγική εκπαίδευση, τη διαδραστική συμμετοχή των μαθητών, τις εφαρμογές της τεχνολογίας στην εκπαίδευση και τις εφαρμογές της τέχνης στην εκπαίδευση.

  • Οι μαθητές των τάξεων Α΄+ Β΄ παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Μαθαίνω να αγαπώ τον Άνθρωπο», Ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης.
  • Οι μαθητές των τάξεων Γ΄+ Δ΄ παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Άγρια Ζώα της Ελλάδας», Οικολογία – Περιβάλλον.
  • Οι μαθητές των τάξεων Ε΄+ ΣΤ΄ παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Η ιστορία της Αθήνας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα» Πολιτισμός-Ιστορία.Αφήστε μια απάντηση