Στα Χριστούγεννα της παράδοσης μας ταξίδεψαν οι «Οθρυίδες» του Πολιτιστικού Ευξεινούπολης
Το απόγευμα της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης και της νεοσύστατης ομάδας παραδοσιακού τραγουδιού του Συλλόγου, «Οθρυίδες», στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευξεινούπολης.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κα Χρύσα Μαρδάκη απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ενώ παράλληλα σύστησε στο κοινό τη νέα χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου. Ιδιαίτερα τόνισε πως η νεοσύστατη ομάδα τραγουδιού επιδιώκει να αναβιώσει τον πλούτο κάθε ντοπιολαλιάς απ΄όλες τις γωνιές της Ελλάδας.

Μόλις δύο μήνες μετά τη σύστασή τους, τα μέλη της χορωδίας υπό την διεύθυνση της μαέστρου κας Μαριάννας Σαμαρτζή, τραγούδησαν κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, καθώς και τραγούδια από την Ανατολική Ρωμυλία. Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Παραδοσιακή χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού.

Το παρόν στην χριτουγεννιάτικη εκδήλωση, έδωσε ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Γιαννιός, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ευξεινούπολης κ. Αργύρης Τέφογλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων “Η Στάνη” κ. Γιάννης Πρεβεζιάνος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης κ. Ανδρέας Τσερκεζίδης, καθώς και πλήθος κόσμου.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.