Ελένη Χριστέλλου: Ζητώ ένα τσουβάλι τροφή για τα εκατοντάδες αδέσποτα | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Ελένη Χριστέλλου: Ζητώ ένα τσουβάλι τροφή για τα εκατοντάδες αδέσποταΕλένη Χριστέλλου: Δεν μπορώ να φροντίσω μόνη μου τα ζώα –  Γιατί οι Άρχοντες της πόλης δεν καταδικάζουν τις φονικές ενέργειες στα αδέσποτα;

Απελπισμένη η αγαπημένη μας φίλη κα Χριστέλλου, ήρθε στα γραφεία του «Λαού», καθώς τα 60 τσουβάλια που δίνει ο Δήμος κάθε μήνα επαρκούν μόλις για 10 μέρες, και αδυνατεί να ταΐσει τα ζώα στο κυνοκομείο της. Ας μην ξεχνούμε ότι εκτός των εξόδων αυτών, προστίθενται και πολλά άλλα, όπως ιατροφαρμακευτικά έξοδα, τα οποία γονατίζουν οικονομικά την κυρία Ελένη. Με την εξασφάλιση, κατ’ αρχήν, ότι κανένας συμπολίτης μας δεν θα πεινάσει φέτος στις γιορτές, η κυρία Ελένη, ζητά μετέπειτα να φροντίσουμε και τα ζώα, τα οποία εξαρτώνται από εμάς.

Γι’ αυτό το σκοπό όσοι επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν τροφές, απευθείας στο κυνοκομείο της κυρίας Χριστέλλου, ή και στα γραφεία της εφημερίδος μας (δίπλα από το χρυσοχοείο των ΑΦΩΝ Τσιγάνη, ώρες από 9 πρωινή έως 2 μεσημέρι). Ακολουθεί επιστολή της κυρίας Ελένης, σχετικά με την κατάσταση που αντιμετωπίζει:

Τι κρίμα, τι ντροπή, τι πόνος γι’ αυτά τα άμοιρα ζώα που ψυχορραγούν όταν το ανθρώπινο χέρι οπλίζεται με  φόλες, την στιγμή που  εμείς οι ίδιοι τα παίρνουμε και μετά από λίγο καιρό τα πετάμε στους δρόμους.

Γιατί κανείς δεν έκανε ποτέ μια διαμαρτυρία γι’ αυτούς που ρίχνουν τις φόλες;

Πού είναι οι άνθρωποι των γραμμάτων να διαμαρτυρηθούν γι’ αυτούς τους εγκληματίες που λέγονται άνθρωποι;

Πού είναι ο κλήρος από τον Ιερό Άμβωνα να καταδικάσει αυτές τις εγκληματικές πράξεις σε ανθρώπους που λέγονται Χριστιανοί;

Δεν  τους ενδιαφέρει καθόλου που τα δικά μας μάτια γεμίζουν δάκρυα; Ξεχνούν πως τα ζώα έχουν ψυχή όπως ακριβώς και οι άνθρωποι. Ο Θεός δεν τα ξεχώρισε, μόνο τους ανθρώπους ξεχώρισε σε καλούς και κακούς. Τα ζώα δεν ζητάνε τίποτα περισσότερο από λίγη αγάπη και αντί για αγάπη, δίνουμε φόλες.

Δεν ακούσαμε ποτέ καμία διαμαρτυρία από τον κ. Δήμαρχο, ο οποίος ως πρώτος άρχοντας της πόλης μας, θα έπρεπε να διαμαρτυρηθεί και να καταδικάσει αυτές τις φονικές ενέργειες.

Σας παρακαλώ πολύ, επειδή δεν είναι δυνατόν να φροντίσω μόνη μου τόσα ζώα που έρχονται και πετάνε στο κτήμα μου, αν θέλετε να βοηθήσετε έστω και με ένα τσουβάλι ξηρά τροφή.

Η στείρωση θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική ενέργεια από πλευράς Δημοτικής Αρχής ώστε να μειωθεί ο αριθμός  των αδέσποτων ζώων καθώς αυτά που προσφέρει ο Δήμος Αλμυρού  δεν αρκούν για όλα αυτά τα ζώα.

Η υγεία μου έχει κλονισθεί και φοβάμαι πως αν πάθω κάτι όλα αυτά τα ζώα θα δηλητηριασθούν. Μην τα αφήσετε να πεθάνουν! Σαράντα χρόνια τα ταϊζω, τα ποτίζω, τα αγαπώ. Είναι απάνθρωπο να χαίρονται κάποιοι με την κακοποίηση και τον δηλητηριασμό τους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν οτι ο Χριστός είπε ‘Μάχαιρα έδωσες, Μάχαιρα θα λάβεις’.

Αγαπώ πρώτα τους ανθρώπους και μετά τα ζώα αλλά αυτά και ότι υπάρχει πάνω στη γή θα τα προστατεύω παρ’ όλο που στερούμαι και το ψωμί που τρώω για να τα βοηθήσω. Δεν με πειράζουν οι δυσκολίες που περνάω. Το μόνο που με πειράζει είναι ο φρικτός θάνατος των ζώων με τα δηλητήρια που ρίχνουν.

Σας ζητώ συγγνώμη αν σας κούρασα αλλά το μόνο που σας ζητάω είναι  να βοηθήσετε τα ζώα να ζήσουν χωρίς πόνους.

Είστε γονείς και ο Θεός να προστατεύσει τα παιδιά σας.

Ευχαριστώ,

Ελένη Χριστέλου 
Αφήστε μια απάντηση