Ευχετήριο Μήνυμα Δημοτικής Πρωτοβουλίας - Γράφει ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος - Λαός Του Αλμυρού

Ευχετήριο Μήνυμα Δημοτικής Πρωτοβουλίας – Γράφει ο Βαγγέλης ΧατζηκυριάκοςΈνας καινούργιος χρόνος ξεδιπλώνεται σε λίγες μέρες μπροστά μας.

Κουβαλάει στις αποσκευές του τα προβλήματα, τις παθογένειες και τους ανεκπλήρωτους στόχους των προηγούμενων ετών, μαζί όμως , με τα όνειρα, τις ελπίδες και τις προσδοκίες που γεννά κάθε νέο έτος με τον ερχομό του.

Είναι συνηθισμένες κάθε τέτοια περίοδο του χρόνου, οι ευχές.

Ιδιαίτερα φέτος και καθώς το 2019 είναι χρονιά Αυτοδιοικητικών εκλογών, η επίδοση ευχών από μόνη της νομίζω πως δεν επαρκεί.

Απαιτείται και η επίγνωση από μέρους της καθεμιάς και του καθένα μας της κατάστασης, στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Αλμυρού. Απαιτείται συνάμα η συνειδητή απόφασή μας, να πάρουμε την πρωτοβουλία να διεκδικήσουμε έναν καλύτερο τόπο για να ζούμε και να δημιουργούμε εμείς και τα παιδιά μας.

Να φύγουμε μακριά από την οπισθοδρόμηση και τη στασιμότητα.

Να αγωνιστούμε για έναν Δήμο ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους, συμμετοχικό, δημοκρατικό και ανθρώπινο. Για έναν Δήμο φιλικό στους δημότες του, με φροντίδα για τον αδύναμο, με αλληλεγγύη προς τις ομάδες πολιτών που την έχουν ανάγκη. Με πρόγραμμα και γνώση, με ανάπτυξη και ενθάρρυνση της δημιουργικότητας, με σχέδιο για την αύξηση της απασχόλησης, με σεβασμό στο περιβάλλον, με αδιάκοπη φροντίδα για την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό.

Πάνω απ’ όλα, να απαιτήσουμε έναν Δήμο που θα αρμόζει σε πολίτες των αρχών του 21ου αιώνα με τη δημοκρατία και τη διαφάνεια να διατρέχουν ολόκληρη τη λειτουργία του, αλλά και τις σχέσεις του με τους δημότες.

Η πρόκληση που μας αναμένει, είναι μεγάλη και οι δυσκολίες δεν θα λείψουν.

Έχω όμως τη βαθιά πεποίθηση πως η θέληση και οι δυνατότητες όλων μας, είναι πολύ σπουδαιότερες. Είναι αυτές που ταιριάζουν σε ανθρώπους που έχουν πάρει απόφαση να ζήσουν σ’ έναν τόπο, αντάξιο των αναγκών και των πόθων τους, σ’ έναν τόπο που δεν θα τους πληγώνει.

Έχω την απόλυτη σιγουριά, πως τελικά θα τα καταφέρουμε, γιατί πάντα έτσι συμβαίνει, όταν συνταιριάζονται οι ικανότητες με το σχέδιο, η αξιοσύνη με την αισιοδοξία για την κάθε μέρα, αλλά και με το όραμα για το μέλλον.

Με τις σκέψεις αυτές, σας απευθύνω και εκ μέρους της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ τις πιο θερμές, εγκάρδιες ευχές για υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και επαγγελματική προκοπή.

Να είναι το 2019 η χρονιά που θα ξαναβάλει στο επίκεντρο τον Άνθρωπο και τις ανάγκες του, τουλάχιστο σε ό,τι αφορά τον Δήμο Αλμυρού.

Καλή Χρονιά, μόνο με επιτυχίες, σε όλες και όλους!!
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.