Το έθιμο της Μπάμπως αναβίωσε ο Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας - Λαός Του Αλμυρού

Το έθιμο της Μπάμπως αναβίωσε ο Σύλλογος Ανατολικής ΡωμυλίαςΤην Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2018, στην κοσμική ταβέρνα «Ούτας», αναβίωσαν το έθιμο της Μπάμπως οι γυναίκες, μέλη και φίλες του Συλλόγου της Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης.

Παρά το τσουχτερό κρύο, αρκετές κυρίες αποφάσισαν να τιμήσουν  για μια ακόμη χρονιά τις μαίες, αναβιώνοντας ένα από τα πιο γνωστά έθιμα που έφεραν οι πρόσφυγες από την Ανατολική Ρωμυλία. Σκοπός του εθίμου είναι η απόδοση τιμής στο πρόσωπο της γυναίκας, η οποία συνέβαλε στη γέννα των παιδιών.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, η κα Άννα Γοδενοπούλου, καλωσόρισε τις παρευρισκόμενες κυρίες και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τις μαίες που συνέβαλαν με την παρουσία τους για μια ακόμη φορά στην αναβίωση του εθίμου. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε και την τοπική αγορά που πάντα στέκεται στο πλευρό του Συλλόγου συνεισφέροντας στην ενίσχυση της λαχειοφόρου αγοράς.

Οι μαίες που τμήθηκαν είναι οι: Ειρήνη Αραμπατζή, Ρίτσα Κατραμάδη- Μιχαλακοπούλου, Πόπη Κουρκούμπα, Έφη Μπουκουβάλα και Σούλα Φασουλόγλου.

Το γλέντι κράτησε μέχρι πρωίας, χωρίς ανδρική παρουσία, ενώ προσφέρθηκε δώρο γούρι για τη νέα χρονιά σε όλες τις κυρίες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.