Ξεκινούν οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι – Δημιουργήθηκε η Ομάδα Ευξεινουπολίτικου Καρναβαλιού
Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης, σχετικά με τη δημιουργία ομάδας του Ευξεινουπολίτικου Καρναβαλιού και την έναρξη των φετινών προετοιμασιών:

Καρναβάλι Ευξεινούπολης 2019

Ελληνικό Καρναβάλι

Κάποτε, τώρα, πάντα

Πριν από πολλά χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης, με πρωτοστάτη τον αείμνηστο Αλέκο Καραμπάση, ανέλαβε να δώσει σύγχρονη μορφή στο παραδοσιακό καρναβάλι της Ευξεινούπολης. Από τότε, από τη μια η παράδοση κι από την άλλη η σύγχρονη ματιά, η σάτιρα, η δημιουργικότητα και η χαρούμενη διάθεση, οδήγησαν τα βήματα του καρναβαλιού μας μέχρι το σήμερα.

Στην πορεία αυτή βοηθός και συμπαραστάτης, στο δύσκολο υπό συνθήκες οικονομικής κρίσης των τελευταίων χρόνων, είναι πάντα ένας μεγάλος αριθμός χορηγών και συμμετεχόντων, που μας ενισχύει, μας ενθαρρύνει και συμπορεύεται μαζί μας.

Σημαντική οπωσδήποτε, είναι και η στήριξη οικονομική και θεσμική, που έχουμε κάθε χρόνο από τον Δήμο Αλμυρού, κάτω από την αιγίδα του οποίου διεξάγεται πλέον το καρναβάλι.

Φέτος όμως, για πρώτη φορά, συνδιοργανώτρια του καρναβαλιού μας είναι η περιφέρεια Θεσσαλίας, μέσω της αντιπεριφερειάρχου Μαγνησίας, της κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, δίνοντας έτσι νέες γεωγραφικές και κοινωνικές διαστάσεις, σ’ ένα έθιμο που για τον Πολιτιστικό είναι σύμβολο και για την Ευξεινούπολη είναι παραδοσιακή ταυτότητα.

Το χωριό μας, με τον πολυπολιτισμικό του χαρακτήρα και με ζωή κάτι παραπάνω από 100 χρόνων, σε δύο μεγάλες γιορτές αναδεικνύει την ζωντάνια και τη συλλογικότητά του: η μια είναι ο Δεκαπενταύγουστος και η άλλη το ιστορικό καρναβάλι μας.

Για τον σκοπό αυτό, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης αναλαμβάνοντας το καθήκον της διεξαγωγής κάθε χρόνο της μεγάλης αυτής γιορτής, δημιούργησε πριν από λίγες μέρες, την Ομάδα Ευξεινουπολίτικου Καρναβαλιού, με πρόεδρο τον Αντώνη Μηλιώνη και με σύνθεση:  Δημήτρης Καραντζιάς αντιπρόεδρος, Αλέξανδρος Γαλατσίδας ταμίας, Γιάννα Χαλεπλή γραμματέας, έφορος στολών,  Θανάσης Αντωνιάδης υπεύθυνος εργοταξίου , Γιώργος Τσιάτσος συνεργάτης εργοταξίου, Κωνσταντίνος Μηλιώνης συνεργάτης εργοταξίου, Δημήτρης Στεφανής υπεύθυνος πληρωμάτων, Κώστας Αναστασόπουλος υπεύθυνος αρμάτων, Τάκης Παυλίδης υπεύθυνος παρέλασης και μέλη: Χρύσα Μαρδάκη, Λένα Μπελεγρίνη και Σίσσυ Ζαχαροπούλου.

Μετά τα παραπάνω, κηρύσσουμε την έναρξη του Ευξεινουπολίτικου Καρναβαλιού 2019 κι ευχόμαστε το φετινό, να είναι το πιο εντυπωσιακό, εύθυμο και διασκεδαστικό καρναβάλι μας!

                    Για το Δ.Σ.                          Για την ομάδα Ευξεινουπολίτικου καρναβαλιού

                  η Πρόεδρος                                                 ο Πρόεδρος

              Χρύσα Μαρδάκη                                      Αντώνης Μηλιώνης

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.