Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες – Εν αναμονή λήψης αποφάσεων οι αγρότες του Αλμυρού | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες – Εν αναμονή λήψης αποφάσεων οι αγρότες του Αλμυρούέκδοση 26-1-2019

Την έναρξη κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι Θεσσαλοί αγρότες, την προσεχή Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.

Το απόγευμα της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε Πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, όπου αποφασίστηκε να συγκεντρωθούν όλα τα τρακτέρ στο μπλόκο της Νίκαιας.

Σε αναμονή οι αγρότες του Αλμυρού

Το απόγευμα της Τετάρτης 23 Ιανουαρίου, συνεδρίασε με μικρή συμμετοχή ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης, στο καφενείο «Καραφέρης» στην Ευξεινούπολη.

Σύμφωνα  με τα μέλη του Συλλόγου, κύρια αιτήματα των αγροτών είναι η αναπλήρωση του εισοδήματος που «χάθηκε» λόγω των χαμηλών τιμών παραγωγού, η θέσπιση κατώτερων εγγυημένων τιμών για όλα τα προϊόντα τους που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής. Ακόμη, η μείωση του κόστους παραγωγής, οι έγκαιρες, δίκαιες και συνολικές αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, καθώς και η μείωση της υψηλής φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών.

Οι εκπρόσωποι του αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού και Σούρπης, βρίσκονται σε αναμονή των εξελίξεων, προκειμένου να αποφασίσουν για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ επικοινωνήσαμε και με τους εκπροσώπους του μπλόκου Αλμυρού, σύμφωνα με τους οποίους, αυτή την εβδομάδα θα αποφασιστεί  αν θα συμμετέχουν στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις.

 
Αφήστε μια απάντηση