Χρ. Τριαντόπουλος: Η ‘Φτελιά’ πρότυπο γυναικείας συνεργασίας και δημιουργίας | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Χρ. Τριαντόπουλος: Η ‘Φτελιά’ πρότυπο γυναικείας συνεργασίας και δημιουργίαςΣτο πλαίσιο των συναντήσεών του με παραγωγικούς φορείς της Μαγνησίας, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, διδάκτωρ πολιτικής οικονομίας και πρόεδρος της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις, επισκέφθηκε, για ακόμα μία φορά, το Γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό «Φτελιά». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν με τη διοίκηση και τα μέλη του συνεταιρισμού τόσο τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά, κυρίως, οι προοπτικές αυτής της ιδιαίτερα δυναμικής συνεργατικής πρωτοβουλίας.

Με αφορμή την εν λόγω επίσκεψη ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «[…] πρόκειται για μία συνεργατική πρωτοβουλία είκοσι δραστήριων και δημιουργικών γυναικών της περιοχής του Πτελεού με υπέροχα προϊόντα που εδώ και καιρό έχουν καταφέρει να «ξεφύγουν» από τα στενά τοπικά όρια και τα ταξιδέψουν σε πολλά μέρη της χώρας -και όχι μόνο- διαφημίζοντας, συνάμα, και το όνομα της όμορφης περιοχής του Πτελεού. Όπως έχω σημειώσει και σε άλλες περιπτώσεις η συνεργασία στο πεδίο της παραγωγικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας πρέπει να αποτελέσει το δομικό συστατικό μίας ευρύτερης προσπάθειας αλλαγής του παρωχημένου αναπτυξιακού μας προτύπου. Και η «Φτελιά» συνιστά παράδειγμα δημιουργικής και δυναμικής συνεργασίας, το οποίο ενδυναμώνεται και από άλλη μία κρίσιμη παράμετρο, καθιστώντας την ιδιαίτερη. Ότι πρόκειται για μία συνεργατική πρωτοβουλία από αγρότισσες γυναίκες με συνεισφορά που δεν περιορίζεται μόνο στην τοπική οικονομική δραστηριότητα, αλλά επεκτείνεται και στον οικογενειακό βίο της ελληνικής περιφέρειας. Είναι, συνεπώς, ιδιαίτερα σημαντικό που μία τέτοια συνεργατική πρωτοβουλία έχει καταφέρει να αντέξει όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, αλλά και να κάνει σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση. Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση, την προώθηση και το άνοιγμα σε νέες αγορές. Είναι ζητήματα που συνιστούν προκλήσεις για μια ακόμα πιο δυναμική πορεία. Και προς αυτή την κατεύθυνση, η αρωγή και η σύμπραξη όλων μας είναι απαραίτητη […]».

Από την πλευρά τους τα μέλη του συνεταιρισμού ευχαρίστησαν τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο για την επίσκεψη, αλλά και τη διάθεση αρωγής και συνεργασίας, ανανεώνοντας το ραντεβού για το επόμενο διάστημα οπότε και θα έχουν προχωρήσει μια σειρά από ζητήματα που ετέθησαν στη συζήτηση.
Αφήστε μια απάντηση