Πράσινο φως από το δημοτικό συμβούλιο για την επιστροφή των μαθητών στο ΓΕΛ - Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε η επαναλειτουργία του σχολείου - Λαός Του Αλμυρού

Πράσινο φως από το δημοτικό συμβούλιο για την επιστροφή των μαθητών στο ΓΕΛ – Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε η επαναλειτουργία του σχολείουΤην επιστροφή των μαθητών στις τάξεις του Γενικού Λυκείου Αλμυρού, ψήφισαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Φεβρουαρίου 2019.

Παρουσία γονέων, καθηγητών και πολιτών, οι δημοτικοί σύμβουλοι κλήθηκαν να αποφασίσουν για την επαναλειτουργία του Γενικού Λυκείου, μετά από έγγραφη εισήγηση που απέστειλε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αναφέρθηκε πως υπάρχει η βεβαίωση από ιδιωτική εταιρεία σύμφωνα με την οποία, το κτίριο κρίνεται ασφαλές για την λειτουργία του Γενικού Λυκείου Αλμυρού.

Ο Λυκειάρχης του ΓΕΛ κ. Θεοδώρου απηύθυνε έκκληση προς τους συμβούλους να αποφασίσουν για την επαναλειτουργία του σχολείου, εφόσον υπάρχει γραπτή διαβεβαίωση για την καταλληλότητα του κτιρίου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και  Κηδεμόνων του σχολείου κα Μαρίκα Τζάμου, ανέφερε πως η λειτουργία του σχολείου γίνεται με δυσκολία τόσο για τους μαθητές, όσο και τους εκπαιδευτικούς. Χαρακτηριστικά τόνισε: “Εφόσον υπάρχει η διαβεβαίωση ότι το κτίριο είναι κατάλληλο, το σχολείο μπορεί να επαναλειτουργήσει. Παράλληλα όμως πρέπει να ξεκινήσει η μελέτη για τις επισκευές του κτιρίου, ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος και το καλοκαίρι να ξεκινήσουν οι εργασίες.”

Η επαναλειτουργία του σχολείου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Ο κ. Βασίλης Μαμούρας ψήφισε λευκό, ενώ ο κ. Κωνσταντίνος Κρανάς αρνήθηκε να ψηφίσει τη συγκεκριμένη απόφαση. Ακόμη, ο κ. Τσανής με τον κ. Χατζηκυριάκο δήλωσαν ότι απέχουν από την ψηφοφορία, ενώ ο κ. Τσόγκας καταψήφισε το θέμα.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η οποία θα αποφασίσει την ημερομηνία επαναλειτουργίας του σχολείου.

 

Χριστίνα Ν. Τοσούδη
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.