Δράσεις του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού στα πλαίσια του Σχολείου UNESCO-ASPnet | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Δράσεις του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού στα πλαίσια του Σχολείου UNESCO-ASPnetΤην Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019, η Β’ τάξη του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εβραϊκό Μουσείο και τη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης. Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού,  το μοναδικό στη Μαγνησία και ένα από τα τέσσερα σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, ανήκει από το 2015 στο Δίκτυο Συνεργαζομένων Σχολείων της UNESCO (ASPnet) και υλοποιεί μια σειρά από προγράμματα που σχετίζονται με την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, την Παγκόσμια Ιδιότητα του Πολίτη, την Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά, την Ειρήνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τελευταίας Θεματικής και με αφορμή  την καθιέρωση της 27ης Ιανουαρίου ως Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, το 2ο Γυμνάσιο, σε ειδικό αφιέρωμα, τίμησε τη μνήμη των έξι εκατομμυρίων Εβραίων που εξοντώθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, εκ των οποίων περίπου 77.000 ήταν Έλληνες Εβραίοι.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδεψαν ο Δ/ντής Βοϊβόνδας Σταύρος και οι καθηγήτριες Πετράκη Άννα και Μιχαλακοπούλου Χαρίκλεια, συντονίστριες του Σχολείου UNESCO-ASPnet για το  2ο Γυμνάσιο Αλμυρού, οι οποίες επιμελήθηκαν και το σχετικό ενδοσχολικό αφιέρωμα.
Αφήστε μια απάντηση