Ιδιωτική πρωτοβουλία για ίδρυση κυνοκομείου στον Πτελεό – «Δεν έχουμε ποιότητα ζωής» καταγγέλλουν οι κάτοικοι | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Ιδιωτική πρωτοβουλία για ίδρυση κυνοκομείου στον Πτελεό – «Δεν έχουμε ποιότητα ζωής» καταγγέλλουν οι κάτοικοιΔεκάδες τα αδέσποτα – Εμπόδιο για την τουριστική ανάπτυξη

 

 Με ιδιωτική πρωτοβουλία αποφάσισαν να λύσουν το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων στο Πηγάδι Πτελεού, κάποιοι από τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων στην περιοχή αυξάνεται διαρκώς, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων και των επαγγελματιών.

Μια ομάδα νέων ατόμων, αποφάσισαν να δράσουν, καθώς σύμφωνα με τους ίδιους το πρόβλημα των αδέσποτων επηρεάζει την ποιότητα ζωής τους.

Η κα Τατιάνα Παπαδημητρίου είναι μια από τους πολίτες που έλαβαν πρωτοβουλίες για την επίλυση του προβλήματος. Σύμφωνα με την κα Παπαδημητρίου, την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Δημήτρη Εσερίδη, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Η ίδια δηλώνει αποκλειστικά στον «Λαό του Αλμυρού» σχετικά με το θέμα: «Την Τρίτη συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Εσερίδη, ώστε να του ζητήσουμε βοήθεια για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα αδέσποτα σκυλιά. Του ζητήσαμε να προχωρήσει στη δημιουργία δημοτικού κυνοκομείου, όμως μας απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Δεσμεύτηκε πως ο Δήμος Αλμυρού, θα συνεχίσει να βοηθάει με στειρώσεις και εμβολιασμούς, ενώ σε περίπτωση που ιδρύσουμε εμείς, κάποιο ιδιωτικό κυνοκομείο, θα συμβάλλει με τη δωρεά τροφών. Φυσικά δεν μπορούμε να επαναπαυθούμε με αυτή την απάντηση.

Πλέον δεν έχουμε ποιότητα ζωής. Τα τελευταία πέντε χρόνια ο αριθμός των αδέσποτων έχει αυξηθεί τραγικά. Μέσα σε διάστημα πέντε ετών, τα αδέσποτα σκυλιά στο Πηγάδι και την ευρύτερη περιοχή έχουν φτάσει περίπου τα 100. Προσπαθούμε να τα φροντίζουμε έτσι ώστε να μην είναι επιθετικά, όμως αυτό δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα. Επιβάλλεται να ιδρυθεί ένα κυνοκομείο προκειμένου να μαζέψουμε τα σκυλιά και να σταματήσουν οι ασυνείδητοι να τα δηλητηριάζουν με φόλες.

Οι επαγγελματίες της περιοχής αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα καθώς πολλοί πελάτες και τουρίστες δυσαρεστούνται με την κατάσταση αυτή. Ζούμε μόνιμα εδώ και δεν έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε βόλτα τα σκυλιά μας ή να κάνουμε μια βόλτα με το ποδήλατο.

Πλέον είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και με τη συνεργασία κτηνιάτρου, σκοπεύουμε να ιδρύσουμε ιδιωτικό κυνοκομείο. Θεωρούμε πως πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να βρεθεί μια μόνιμη λύση για το καλό των ζώων και τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχής μας.» 

Χριστίνα Ν. Τοσούδη
Αφήστε μια απάντηση