Μαθήματα… δημοσιογραφίας στο ΚΔΑΠ | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Μαθήματα… δημοσιογραφίας στο ΚΔΑΠΜε χαρά δεχθήκαμε την πρόσκληση των εμψυχωτών του ΚΔΑΠ Αλμυρού με σκοπό να βοηθήσουμε στο «εργαστήρι δημοσιογραφίας», που έχουν στήσει, στα πλαίσια απασχόλησης των παιδιών.

Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι είχε γίνει μια άριστη προσέγγιση για το τι είναι «εφημερίδα» και για το επάγγελμα του δημοσιογράφου. Τα παιδιά είχαν γράψει αγγελίες, μικρά ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, είχαν σχεδιάσει εξώφυλλα εφημερίδας.

Με χιούμορ (ελπίζουμε) και μεράκι, προσεγγίσαμε τα παιδιά και με παιχνιδιάρικο τρόπο μιλήσαμε για τα μέρη της εφημερίδας, τα «εργαλεία του δημοσιογράφου», τα είδη δημοσιογραφικού λόγου ή παρουσίασης σε μια εφημερίδα, τους εργαζόμενους και συνεργάτες, τις ικανότητες και αρετές που πρέπει να έχει ένας καλός δημοσιογράφος.

Κάναμε μια …άσκηση για τις πολλές απόψεις, την πολυφωνία και αμεροληψία…

Τονίσαμε την ανάγκη για την επάρκεια της ελληνικής γλώσσας, όπως και την χρησιμότητα  της γνώσης και άλλων γλωσσών και επιστημών.

Γράψαμε ένα ρεπορτάζ με ένα …φανταστικό επεισόδιο, δηλαδή τον «Παπά-Γιώργη» να πατά το ράσο του, να πέφτει και να τραυματίζεται…

Ο συνεργάτης της εφημερίδας Βαλάντης Ματσόρδας, παλιός «πιεστής», εξήγησε στα παιδιά πως λειτουργεί ένα τυπογραφείο, πως τυπώνεται η εφημερίδα, τα βήματα δηλαδή από το ηλεκτρονικό αρχείο, μέχρι το δέμα που παραλαμβάνει ο εκδότης.

Τέλος, όλοι κράτησαν την φωτογραφική μηχανή του almyros.gr, έγιναν για λίγο φωτο-ρεπόρτερ και έβγαλαν τη δική τους φωτογραφία.

Ευχαριστούμε για το πολύ όμορφο απόγευμα. Είναι σημαντικό για μας, να έρχονται τα παιδιά σε επαφή με την εφημερίδα, με τα βιβλία και να αφήνουν για λίγο στην άκρη τα τάμπλετ και τις οθόνες.

Τσιντσίνη Βιβή
Αφήστε μια απάντηση