Συμμετοχή αποφοίτων της Μαθητείας σε εξετάσεις πιστοποίησης ανώτερου πτυχίου | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Συμμετοχή αποφοίτων της Μαθητείας σε εξετάσεις πιστοποίησης ανώτερου πτυχίουΣτο πρόγραμμα προετοιμασίας αποφοίτων της Μαθητείας για τις εξετάσεις πιστοποίησης του ανώτερου πτυχίου επιπέδου 5, συμμετέχει το 1 ΕΠΑΛ Αλμυρού.

 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα πρόγραμμα προετοιμασίας, διάρκειας 35 ωρών, για τους ενδιαφερόμενους που θα δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

 

Ο επόπτης του προγράμματος κ. Νικολόπουλος Δημήτρης δήλωσε στον «Λαό»: «Το ΕΠΑΛ Αλμυρού και το Εργαστηριακό Κέντρο, συμμετέχουν για δεύτερη φορά στο πρόγραμμα προετοιμασίας για τους μαθητές που έχουν αποφοιτήσει από τη Μαθητεία. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα είδος φροντιστηρίου προετοιμασίας για τα παιδιά που επιθυμούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης ειδικότητας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Η προετοιμασία γίνεται σε 35 ώρες, μια εβδομάδα πριν την ημερομηνία των εξετάσεων. Οι εκπαιδευτικοί προετοιμάζουν τους αποφοίτους στα θέματα που έχουν οριστεί από το υπουργείο για το θεωρητικό και το πρακτικό μέρος.

Σε αυτή τη φάση του προγράμματος, λειτουργούν τέσσερα τμήματα προετοιμασίας. Πρόκειται για τα τμήματα: Φυτικής Παραγωγής, Μηχανικών Οχημάτων, Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων και Δικτύων καθώς και το τμήμα Βρεφονηπιοκόμων.   

 

Τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 4 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 11 του μήνα. Οι εξετάσεις ορίστηκαν για τις 17 Φεβρουαρίου 2019 και το εξεταστικό κέντρο για τη Θεσσαλία, βρίσκεται στη Λάρισα.

Πρέπει να τονίσουμε πως όλοι οι απόφοιτοι της Μαθητείας μπορούν να συμμετέχουν. Προσωπικά θεωρώ πως είναι μια καλή ευκαιρία για την απόκτηση πτυχίου με ισχύ.»
Αφήστε μια απάντηση