Εκοιμήθη ο Ευξεινουπολίτης Αρχιμ. Δωρόθεος Αβραδόπουλος ηγούμενος της Ι.Μ. Γενεθλίου της Θεοτόκου | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Εκοιμήθη ο Ευξεινουπολίτης Αρχιμ. Δωρόθεος Αβραδόπουλος ηγούμενος της Ι.Μ. Γενεθλίου της ΘεοτόκουΑπεβίωσε σε ηλικία 56 ετών, μετά από δύσκολη μάχη με την επάρατο νόσο ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Αβραδόπουλος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου Ορφανού Οιχαλίας, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019.

Ο αλήστου μνήμης κληρικός καταγόταν από την Ευξεινούπολη. Υπήρξε μοναχός στην Ιερά Άνω Μονή  Ξενιάς, ενώ χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος.

Έπειτα, μετατέθηκε Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, όπου επετέλεσε σημαντικό έργο στις ενορίες της Νίκαις, του Αμπελώνα, του Μοσχοχωρίου, του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Γεωργίου Λαρίσης.

Τα τελευταία χρόνια με προσωπική του επιλογή μεταφυτεύθηκε στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Ορφανού Οιχαλίας.

Η εξόδιος ακολουθία και ο ενταφιασμός του αειμνήστου Γέροντος Δωρόθεου, τελέστηκε στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Ορφανού, Οιχαλίας, την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο.
Αφήστε μια απάντηση