Νέος Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας ο Βασίλης Καραΐσκος – Α’ Υποδιευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας ο Αλμυριώτης Μιλτιάδης ΑλεξάκηςΤην Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, ανακοινώθηκαν οι κρίσεις των Αστυνομικών Διευθυντών.

Στη Μαγνησία, αποστρατεύτηκε ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βασίλης Μαρκογιαννάκης, ενώ νέος Διευθυντής ορίστηκε ο κ. Βασίλης Καραΐσκος. Ο κ. Μιλτιάδης Αλεξάκης, με καταγωγή από τον Αλμυρό, θα υπηρετεί πλέον στο σώμα από τη θέση του Α’ Υποδιευθυντή.

Το βιογραφικό του Νέου Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας:

Γεννήθηκε στο Βόλο Μαγνησίας το 1969. Αποφοίτησε από το 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου το 1986 και εισήχθη στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών. Αποφοίτησε το 1990 με βαθμό «Λίαν Καλώς».

Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις προς την Πατρίδα, υπηρετώντας στο 641 Ε.Τ.Π Ειδικό Τάγμα Προκαλύψεως στο Λυκόφως – Σουφλίου Νομού Έβρου για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών (1990-1991), ως οπλίτης θητείας.

Κατετάγη στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το 1993, ως Δόκιμος Αστυφύλακας  και το επόμενο έτος εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, απ’ όπου αποφοίτησε και ορκίστηκε ως Υπαστυνόμος Β’ το 1996.

Έχει υπηρετήσει ως Αξιωματικός σε διάφορες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα, στο Αστυνομικό Τμήμα Εχίνου Ξάνθης, ως Διοικητής (1996-1997), σε Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης (1997-1999), στη νεοϊδρυθείσα Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας (1999-2003), στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ως Υποδιευθυντής (2003-2014) και Διευθυντής (2014-Μάρτιος 2016) και στο Επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, ως Υποδιευθυντής (Μάρτιος 2016-Φεβρουάριος 2019).

Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών, με ειδίκευση στο Ελληνικό Πολιτικό Σύστημα. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Στρατηγική και Πολιτική Εθνικής Ασφάλειας από τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας, με διάκριση «Άριστα».

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων που διοργανώθηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, την INTERPOL, τη EUROPOL, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το «Χαμόγελο του παιδιού» και το Αμερικανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης.

Για την πολυετή και ευδόκιμη υπηρεσία στο Σώμα του έχουν απονεμηθεί δυο παράσημα των Ταγμάτων Αριστείας, ο Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής και ο Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα, το Αστυνομικό μετάλλιο, Αστυνομικής Αξίας Β’ Τάξης και το μετάλλιο διαμνημόνευσης, Ευδοκίμου Διοικήσεως Β’ Τάξης.

Έχει καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Είναι έγγαμος με την Αστυνομικό Υποδιευθυντή Ζωή Ζήνδρου και πατέρας δύο τέκνων, του Κωνσταντίνου και του Γεωργίου, που φοιτούν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ο πατέρας του ήταν επίσης Αστυνομικός, ο Ενωμοτάρχης Κωνσταντίνος Καραϊσκος.

Είναι εμπνευστής και δημιουργός της Μόνιμης Έκθεσης Αστυνομικών Κειμηλίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, υποστηρίζοντας πάντοτε την υλοποίηση δράσεων, που εστιάζουν στην προστασία του πολίτη μέσα από την εμβάθυνση των σχέσεων Αστυνομίας και Κοινωνίας.

Είναι συλλέκτης αστυνομικών πηληκίων και σημάτων απ’ όλο τον κόσμο.

 

Το βιογραφικό του Νέου Α’ Υποδιευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας:

Γεννήθηκε στον Αλμυρό Μαγνησίας το 1963.

Αποφοίτησε από  το Γενικό Λύκειο Αλμυρού το 1981.

Κατετάγη στο σώμα της τέως Ελληνικής Χωροφυλακής στις 31/10/1981, ως δόκιμος Ενωμοτάρχης, ενώ το έτος 1993 εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, από την οποία αποφοίτησε το έτος 1996 με το βαθμό του Υπαστυνόμου Β΄.

‘Έχει υπηρετήσει ως Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας σε διάφορες κεντρικές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών και ειδικότερα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας (1996-1999), στο Τμήμα Ασφαλείας Ζωγράφου (1999-2001), ενώ ακολούθως μετατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου, όπου υπηρέτησε κατά το χρονικό διάστημα από το 2001 έως το 2014, επιλεγόμενος περιοδικά να εκτελεί καθήκοντα Διοικητή στις περισσότερες περιφερειακές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, όπως το Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου, Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού και Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου. Από το έτος 2014 έως το έτος 2018,  υπηρέτησε ως Διοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου. Με την προαγωγή του το έτος 2018 στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας ως        Β΄ Υποδιευθυντής και από τις 20 Φεβρουαρίου 2019 ανέλαβε καθήκοντα Α΄ Υποδιευθυντή.

Έχει εκπαιδευθεί σε εξειδικευμένα αστυνομικά αντικείμενα και έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό σεμιναρίων και επιμορφωτικών προγραμμάτων που διοργανώθηκαν τόσο από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και από άλλους φορείς, όπως το πρόγραμμα της FRONTEX για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Για την πολυετή και ευδόκιμη υπηρεσία του στο Σώμα, του έχουν απονεμηθεί το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικα, το Μετάλλιο Αστυνομικής Αξίας Γ΄ Τάξεως, το Μετάλλιο Αστυνομικής Αξίας Β΄ Τάξεως, καθώς και τα παράσημα Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής και Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα.

Είναι έγγαμος με τη νοσηλεύτρια ΜΠΙΣΣΑ Μαρία και πατέρας δύο ενήλικων τέκνων, του Ιωάννη, τελειόφοιτου της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας/ Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και του Κωνσταντίνου, φοιτητή στη Σχολή Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.