Παρουσιάστηκε το βιβλίο του κ. Στέφανου Πίου με τίτλο «Ξένος Παντού» | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του κ. Στέφανου Πίου με τίτλο «Ξένος Παντού»Το απόγευμα του Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Στέφανου Πίου με τίτλο «Ξένος Παντού», στο βιβλιοπωλείο «Βούλγαρη».

Παρουσία φίλων και γνωστών, σε οικείο και φιλικό κλίμα, ο κ. Πίος παρουσίασε το πρώτο του λογοτεχνικό σύγγραμμα. Για το βιβλίο μίλησαν η κυρία Παρασκευή Ζώη εκπαιδευτικός, η οποία αναφέρθηκε στο βιογραφικό του συγγραφέα καθώς και σε κάποια περιστατικά από τη σχολική ζωή που φανερώνουν την αγάπη των μαθητών για το δάσκαλό τους Στέφανο Πίο. Ακόμη, η κυρία Αγγελική Μπαρμπερίου Κεχαγιά φιλόλογος, προέβη σε ανάλυση του βιβλίου.

Πρόκειται για 4 αυτοτελείς ιστορίες με κύριο θέμα τη φυγή, την προσφυγιά, τη μετανάστευση. Η ιστορία της Αφέρ από την Αλβανία που βρίσκεται πλέον στο Πήλιο, της Νίμα από τη Συρία που ζει σε καταυλισμό προσφύγων, τον πατέρα της Παλαιστίνης και της Κούλας από τη Μακεδονία που ήταν μετανάστης στη Γερμανία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε μια από τις ιστορίες δε λείπει το αυτοβιογραφικό στοιχείο.

Βιογραφικό του Συγγραφέα

Ο Στέφανος Πίος γεννήθηκε στο Τύπιγκεν της Δ. Γερμανίας από γονείς μετανάστες και μεγάλωσε, με την οικογένεια της μητέρας του, σε ένα χωριό του Έβρου. Τελείωσε το Λύκειο στην Αλεξανδρούπολη και σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στη Διοίκηση Σχολικών Μονάδων. Τα τελευταία τριάντα χρόνια ζει και εργάζεται σαν δάσκαλος, σε δημόσια σχολεία, στον Βόλο. Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Γεροστάθη Ζωή και έχει ένα γιο.

Οπισθόφυλλο

Ξένος παντού,

Ένα βιβλίο για τη φυγή…γεμάτο από ξεριζωμούς…αθέλητους …υποχρεωτικούς, με αποσκευές όνειρα κι ελπίδες. Με μάτια γεμάτα φόβο και προσμονή, με ένα δάκρυ έτοιμο να κυλίσει ..με δυο χείλια κλειδωμένα.
Ένα βιβλίο με ιστορίες ανθρώπων πέρα από τον χρόνο και το χώρο, ανθρώπων που δεν έχουν πατρίδα.
Ιστορίες που διαδέχονται η μία την άλλη και ήρωες που μαζεύουν  τα κομμάτια τους στο νέο τόπο  χτίζοντας  τα όνειρα τους απ’ την αρχή.
Μα πώς να ζωντανέψεις τα όνειρα όταν νιώθεις τριγύρω άδεια βλέμματα;
Πώς να στεγνώσεις το δάκρυ αν…είσαι ξένος παντού!!!

 
Αφήστε μια απάντηση