Επιστολή Δημάρχου Δ. Εσερίδη προς Β. Χατζηκυριάκο – «Διορθώσαμε τα λάθη που εσείς κάνατε»


Κύριε Χατζηκυριάκο,

Σε μια πρόσφατη ανακοίνωσή σας ξεκινήσατε με τα εξής λεγόμενα:

«…Μια  Δημοτική Αρχή, κρίνεται  από  το κοινωνικό  της έργο και τις έμπρακτες  ευαισθησίες της προς  τις ευπαθείς  ομάδες  του πληθυσμού της. Ο Δήμος  δεν  είναι και ούτε μπορεί να  είναι επιχείρηση, με  στόχο  το κέρδος  και τη δημιουργία  αποθεματικών…»

Τελικά ακόμη και σήμερα δεν έχετε πάρει χαμπάρι ούτε τι λέτε, ούτε τι κάνετε. Όλα αυτά τα οποία γράφετε ότι θα κάνετε, που δεν τα κάνατε στη θητεία σας, τα έχουμε κάνει εμείς από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε, διορθώνοντας όλες τις αδικίες που εσείς πράξατε, κι εσείς ως συνήθως δεν καταλάβατε τίποτα.

Ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι ο Δήμος είναι μια επιχείρηση, όπως εσείς αναφέρετε και κατά συνέπεια ποτέ δεν αντιμετωπίσαμε τον Δήμο με τον τρόπο αυτό.

Τα αποθεματικά, στα οποία αναφέρεστε, είναι αποτέλεσμα της περικοπής των σπαταλών της δικής σας διοίκησης.

Πιο αναλυτικά:

Μετά από αυξήσεις που εσείς επιβάλλατε κατά τη θητεία σας, εμείς αναλογιζόμενοι την οικονομική κρίση, μειώσαμε τα δημοτικά τέλη κατά 40% και τα καταστήματα εστίασης κατά 2.500%, μια μοναδική απόφαση για όλη την Ελλάδα (από 10€-25€ σε 1€/τετραγ. για όλα τα καταστήματα εστίασης).

Η παύση της λειτουργίας του καφενείου με τον όρο που εσείς ισχυρίζεστε,  πραγματοποιήθηκε για τους εξής λόγους:

  1. Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Αλμυρού δεν το παραλαμβάναμε, καθώς ήταν «κόκκινο». Μήπως γνωρίζετε τι σημαίνει «κόκκινο»;
  2. Διαπιστώθηκε ότι έγινε κατάχρηση χρημάτων ποσού 21.000€ περίπου, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί υπάλληλος στα δικαστήρια σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο βαθμό, με 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή.
  3. Κλείσαμε το καφενείο καθώς εμφάνιζε έξοδα:78.000€ και έσοδα:7.000€, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα ζημιογόνο για τους δημότες. Μια απόφασή που αποδείχτηκε ιδιαίτερα σωστή με το πέρασμα του χρόνου.

Κύριε Χατζηκυριάκο,

Που βρισκόταν η κοινωνική πολική και οι κοινωνικές ευαισθησίες που σας διακρίνουν, όταν αφήνατε τους υπαλλήλους από τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κοινωνική Μέριμνα» απλήρωτους; Όταν πληρώνατε κατά βούληση αιρετούς της επιλογής σας; Όταν βάζατε υποθήκη σπίτια δημοτών; Όταν μας καταγγέλλατε στο δασαρχείο για τα κατακείμενα ξύλα στο Κουρί, που προοριζόταν για τους οικονομικά αδύνατους συνδημότες μας;

Εμείς έχουμε ως αρχή μας την κοινωνική πολιτική και το αποδεικνύουμε εμπράκτως. Βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή κοντά στα Σπίτια Γαλήνης Αλμυρού και Ευξεινούπολης και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου με την παροχή τροφίμων και οιασδήποτε άλλης βοήθειας.

Πληρώνουμε κανονικά τους υπαλλήλους από τα ανωτέρω προγράμματα και όλους τους αιρετούς που ήταν απλήρωτοι από τη δική σας θητεία.

Στεκόμαστε από την πρώτη στιγμή στο Ειδικό Σχολείο και στο ΕΕΕΕΚ Αλμυρού κι έχουμε μια άριστη συνεργασία εκπληρώνοντας κάθε επιθυμία που εκφράζεται.

Ενισχύσαμε τις κοινωνικές υπηρεσίες «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κοινωνική Μέριμνα»  που υφίστανται στον Δήμο με το Κέντρο Κοινότητας. Καθημερινά εξυπηρετούνται εκατοντάδες συνδημότες μας (άνεργοι, οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ), ηλικιωμένοι, μονογονεϊκές οικογένειες και μετανάστες).

Κύριε Χατζηκυριάκο,

Για ακόμη μια φορά καλά τα πήγατε.

Συνεχίστε να γράφετε τα ίδια.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.