Μελωδικό σεργιάνι στα σοκάκια του Πτελεού από τον Λαογραφικό Όμιλο – video
Το απόγευμα του Σαββάτου 9 Μαρτίου, τα μέλη του Λαογραφικού Ομίλου Πτελεού πραγματοποίησαν το καθιερωμένο μελωδικό σεργιάνι στα σοκάκια του χωριού.

Μέλη του Ομίλου συγκεντρώθηκαν νωρίς το απόγευμα στην λέσχη τους στην κεντρική πλατεία και από εκεί ξεκίνησαν τη βόλτα τους στους δρόμους του χωριού. Ακούραστοι οι χορωδοί για δυο περίπου ώρες και με σύμμαχο τον καλό καιρό,  σεργιάνησαν σε όλα τα σοκάκια υπό την καθοδήγηση της μαέστρου κας Μαριάννας Σαμαρτζή. Πολλές νοικοκυρές τους πρόσφεραν εδέσματα όπως πίτες και γλυκά. Αντάλλαγμα στο κέρασμα ήταν ένα ολόφρεσκο λουλούδι που τους χάριζαν τα μέλη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πιο πολύ και από τα παιδιά που συναντήσαμε στο δρόμο μας, χάρηκαν το έθιμο οι ηλικιωμένοι. Το χάρηκαν, το περίμεναν και σιγοτραγούδησαν με το μπουλούκι των ακούραστων μελών του Ομίλου Πτελεού. Ζωντάντεψε το χωριό, όχι μόνο από τα τραγούδια και τις φωνές, αλλά και τα χωρατά που αντάλλαζαν μεταξύ τους. Μετά τη βόλτα στα σοκάκια του Πτελεού, τα μέλη γλέντησαν με ντόπια εδέσματα και παραδοσιακή μουσική στην αίθουσα της Λέσχης τους.

Υπενθυμίζουμε πως την Κυριακή, στις 18:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικο γλέντι με πολλές εκπλήξεις, από τον Σύλλογο Νέων Πτελεού και τον Λαογραφικό Όμιλο στην πλατεία του χωριού.

Καλή Αποκριά σε όλους!

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω λινκ:

https://www.facebook.com/pg/olaostouAlmyroualmyros/photos/?tab=album&album_id=2541287812551256

 

 

 

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.