Ευξεινουπολίτικο Καρναβάλι 2019 – “Ελληνικό Καρναβάλι, κάποτε, τώρα, πάντα”
Για μια ακόμη χρονιά ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι καρναβαλικές εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευξεινούπολης, με αποκορύφωμα την καρναβαλική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.

Ο Δήμος Αλμυρού, η Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας, πλήθος επαγγελματιών, στήριξαν το καρναβάλι με τις χορηγίες τους. Μάλιστα η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, χάθηκε πολλές φορές ανάμεσα στους καρναβαλιστές, διασκεδάζοντας πραγματικά το Ευξεινουπολίτικο καρναβάλι.

Με περίσσιο κέφι και όρεξη οι συμμετέχοντες παρήλασαν σατιρίζοντας την επικαιρότητα. Συνολικά παρουσιάστηκαν επτά άρματα και έξι πεζοπόρα τμήματα. Ο βασιλιάς καρνάβαλος για το 2019 ήταν η Σφίγγα …μάλλον της κρίσης. Η Βασίλισσα του φετινού καρναβαλιού ήταν η Ιωάννα Πανταζή, η οποία έχει διακριθεί σε καλλιστεία. Ακολούθησαν τα επίκαιρα άρματα Casa de Papel, Υποψηφίων Δημάρχων, το σχολείο και φυσικά το δικαστήριο.

Παρουσία πλήθους κόσμου, επισήμων και φορέων, ο Θανάσης Κωτούλας ανέλαβε την παρουσίαση του Καρναβαλιού, ενώ τόνισε πως οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στην μνήμη του Αλέκου Καραμπάση. “Βαρύ το μικρόφωνο” σχολίασε ο Θανάσης… Το κρατά επάξια, του απαντούμε.

Ακολούθησε το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου με τις ευχές όλων, για ένα καρναβάλι με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή την επόμενη χρονιά.

Αίσθηση έκανε η “βίλα” στην Όθρυ, όπως και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι… Οι καρναβαλιστές δεν δίστασαν να φορέσουν πλακάτ με φωτογραφίες τοπικών υποψηφίων Δημάρχων.

Πρέπει να πούμε ότι έγινε και ένα λαϊκό δικαστήριο… όπου δίκασαν όλοι τη “ρουφιάνα”. Κάποιος λοιπόν πέρισυ κατήγγειλε το καρναβάλι, για έλλειψη άδειών κ.α. και φέτος οι καρναβαλιστές αποφάσισαν να τη δικάσουν. Η καταδίκη της από το λαϊκό δικαστήριο, είναι η ισόβια συμμετοχή των καρναβαλιστών, στο καρναβάλι Ευξεινούπολης…!

Εις πολλά έτη λοιπόν!

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω link:

Καρναβαλική παρέλαση Ευξεινούπολης 2019

Καρναβαλική παρέλαση Ευξεινούπολης 2

 

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.