Εντάξεις και υποβολές έργων της Δημοτικής Αρχής – Ολοκληρώθηκε η ανταλλαγή οικοπέδων για την κατασκευή του 5ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού | Λαός Του Αλμυρού

Εντάξεις και υποβολές έργων της Δημοτικής Αρχής – Ολοκληρώθηκε η ανταλλαγή οικοπέδων για την κατασκευή του 5ου Νηπιαγωγείου ΑλμυρούΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ 5ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ

Σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 υπογράφηκε το συμβόλαιο μεταξύ των εκπροσώπων  του Ιδρύματος «Μορφωτική Σχολή Νεανίδων Στεργίου Γ. Στεργίου» και του Δήμου Αλμυρού,  Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου και  Δημάρχου Αλμυρού κ. Δημητρίου Εσερίδη, για την ανταλλαγή ακινήτου ιδιοκτησίας του Ιδρύματος με δημοτικό ακίνητο,  με σκοπό την ανέγερση νέου 5ου Νηπιαγωγείου.

Η ανταλλαγή την οποία, για δύο και πλέον χρόνια, από κοινού η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και ο Δήμος Αλμυρού επεδίωξαν και στήριξαν με σκοπό την ανέγερση ενός νέου σύγχρονου νηπιαγωγείου,  αντιμετώπισε πολλές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που όμως ξεπεράστηκαν και οδήγησαν στη σημερινή υπογραφή του συμβολαίου που ανοίγει το δρόμο για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του 5ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού

Το οικόπεδο που πλέον ανήκει στο Δήμο Αλμυρού βρίσκεται επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου στην πόλη του Αλμυρού και γειτνιάζει με το 2ο Δημοτικό Σχολείου Αλμυρού. Είναι εμβαδού 930,70 τ.μ. και κατάλληλο για τη λειτουργία του νηπιαγωγείου.

Ο Δήμος έχει εκπονήσει ήδη μελέτη ανέγερσης του νέου 5ου ολοήμερου νηπιαγωγείου Αλμυρού, δυναμικότητας 50 νηπίων που περιλαμβάνει δύο αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο ανάπαυσης, χώρο υποδοχής, γραφείο νηπιαγωγών, χώρους υγιεινής νηπίων, ενηλίκων και ΑμεΑ, τραπεζαρία – μαγειρείο και βοηθητικούς χώρους.

Οι χώροι έχουν τέτοια διαμόρφωση ώστε να είναι άνετη η πρόσβαση και παραμονή των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, με επαρκή φωτισμό και αερισμό και με ανοιγόμενες υαλόθυρες αλουμινίου.

Στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων βρίσκονται χώρος αναψυχής – παιχνιδιού και χώρος στάθμευσης ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία των νηπίων.

Ο Δήμος Αλμυρού είναι πλέον έτοιμος και εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα υποβάλλει πρόταση στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» για τη χρηματοδότηση του έργου η οποία θα περιλαμβάνει εκτός από την κατασκευή του κτιρίου και την προμήθεια του εξοπλισμού του σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες απαιτήσεις της προσχολικής εκπαίδευσης.

 

 

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΡΓΟΥ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΜΗΚΟΥΣ 7 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

Εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «Βελτίωση αγροτικής οδού στη θέση «Πλατάνια Ρέμα – Γαλή Κονάκια – Βράχος», που βρίσκεται δυτικά του οικισμού «Μπέη» και καταλήγει στον ποταμό Ενιπέα,  στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών και στο προσεχές διάστημα το έργο θα είναι έτοιμο προς δημοπράτηση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό του 1.125.000 ευρώ, εκ των οποίων 700.000 ευρώ αποτελούν χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών και 425.000 ευρώ είναι τακτικά έσοδα του Δήμου.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΑΣΩΝ

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 υποβλήθηκαν προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα  Αγροτικής Ανάπτυξης που διαχειρίζεται ως Τοπική Ομάδα Δράσης, η Εταιρία Ανάπτυξης Πηλίου,  τρεις προτάσεις.

Η πρώτη πρόταση αφορά στην κατασκευή ανοιχτού αμφιθεάτρου με αμφιθεατρικό σχεδιασμό,  στη θέση «Πλατάνια» της πόλης του Αλμυρού και είναι προϋπολογισμού 498.022,75 ευρώ. 

Η δεύτερη πρόταση αφορά στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής διαδραστικής εφαρμογής, προβολής του Δήμου Αλμυρού και είναι προϋπολογισμού 68.138,00 ευρώ.

Η τρίτη πρόταση αφορά στην εγκατάσταση ενός συστήματος έγκαιρης πυρανίχνευσης για κάποιες περιοχές των δημοτικών δασών Αλμυρού  και είναι προϋπολογισμού 52.204,00 ευρώ.

ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ

Τα δικαιολογητικά για την οριστική ένταξη του έργου της ανάπλασης του δημοτικού αλσυλλίου στον Πλάτανο  και του έργου της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας στην Ευξεινούπολη  υπέβαλλε ο Δήμος Αλμυρού στο Πράσινο Ταμείο ενώ ο Δήμος μπορεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να προχωρήσει στη δημοπράτηση των έργων.

Η ανάπλαση του αλσυλλίου στον Πλάτανο είναι προϋπολογισμού 275.500 ευρώ, εκ των οποίων τα 127.921 ευρώ αποτελούν χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και τα 147.579 ευρώ χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου.

Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Ευξεινούπολης είναι προϋπολογισμού 325.400 ευρώ, εκ των οποίων τα 127.921 ευρώ αποτελούν χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και τα 197.479 ευρώ χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου.

Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΞΥΛΙΝΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ «ΚΟΥΡΙ»

Με εντατικούς ρυθμούς προχωράει η εγκατάσταση στο δημοτικό δάσος Κουρί, του ξύλινου κτιρίου, εμβαδού 122,44 τετραγωνικών μέτρων και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου αυτού. Το κτίριο θα χρησιμοποιηθεί ως κέντρο ενημέρωσης επισκεπτών του δάσους προσφέροντας χώρους ξεκούρασης και αναψυχής και είναι προϋπολογισμού 250.000 ευρώ με χρήματα του Δήμου.

Έχουν ήδη παραδοθεί οι μελέτες με τις κατασκευαστικές λεπτομέρειες, η στατική μελέτη, η μελέτη ψύξης – θέρμανσης, η μελέτη ΚΕΝΑΚ, η μελέτη παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας, ολοκληρώνεται η βάση στήριξής του όπου θα εδράζεται το κτίριο ενώ έχει ολοκληρωθεί και η παραγγελία των ξύλινων κορμών από τη Φινλανδία.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.