ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ | Λαός Του Αλμυρού

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝΒρισκόμαστε δυο μήνες σχεδόν πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαϊου.

Η παράταξή μας, βαδίζει προς αυτές, με πλήρη επίγνωση της ευθύνης που της αναλογεί,  για να καταστήσει και πάλι τον Δήμο Αλμυρού, εγγυητή της δημοκρατικής έκφρασης, ανοιχτό στην κοινωνία, προσιτό στους πολίτες και στους φορείς.

Με την απλή αναλογική και το νέο σύστημα διοίκησης των συλλογικών οργάνων, σήμερα, δημιουργούνται νέες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των πολιτών, αλλά και για την ευρύτερη λειτουργία των Δήμων σε σχέση με τη λήψη αποφάσεων, τη συγκρότηση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του κάθε Δήμου.

Επιτακτική η ανάγκη καλλιέργειας πνεύματος συνεργασίας, διαλόγου και σύνθεσης των διαφορετικών αντιλήψεων και οπτικών για το αύριο του τόπου μας. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ από την ίδρυσή της ακόμη, πορεύτηκε και πολιτεύτηκε με βάση αυτές τις αρχές και μ’ αυτή τη λογική λειτούργησε, άσκησε τη διοίκηση, αλλά και αντιπολιτεύτηκε όταν χρειάστηκε.

Η  παράταξή μας ήταν, είναι και θα συνεχίσει να παραμένει ανοιχτή σε όλους εκείνους τους πολίτες που ενδιαφέρονται για τα κοινά μας οράματα και την προκοπή του τόπου μας, που  ευαισθητοποιούνται για την αντιμετώπιση προβλημάτων, για  την οικονομική ανασυγκρότηση της περιοχής μας, την βελτίωση των υποδομών της, την φροντίδα για τον κοινωνικά αδύναμο, την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του περιβάλλοντος που μας αγκαλιάζει.

Η ακλόνητη πίστη μας στο Πρόγραμμα διοίκησης που διαθέτουμε, το Όραμα που έχουμε και τις δυνατότητές μας να το υλοποιήσουμε, όχι μόνο δεν μας αποτρέπει, αλλά μας επιβάλλει να συνεργαστούμε:

  • με όλους όσους είναι προσηλωμένοι στην αναζήτηση λύσεων στα κοινά μας προβλήματα.
  • με όλους εκείνους που αγωνίζονται αντί να παραιτούνται.
  • με όλους εκείνους που στοχεύουν στο να ενώσουν και όχι να πυροδοτήσουν νέους διαχωρισμούς μεταξύ των πολιτών.

Σίγουρα τα προβλήματα και οι δυσκολίες δεν θα λείψουν. Τα μνημόνια, εξάλλου, αφαίρεσαν το 60% των θεσμοθετημένων πόρων της Τ.Α.

Όμως, εμείς είμαστε εδώ, για να εγγυηθούμε μια Νέα Συμφωνία με τους δημότες που θα εξασφαλίζει, την διαφάνεια, τη συλλογικότητα και την ηθική στην λειτουργία του Δήμου.

Αυτή η συμφωνία, δεν χωράει κομματικά καπελώματα, μικροσυμφέροντα και ιδιοτέλεια. Καλεί τους δημότες να δώσουν όλοι το παρόν, ώστε να αποκατασταθεί η τόσο πληγωμένη τα τελευταία χρόνια υπόθεση συμμετοχής και δημοκρατίας.

Είμαστε εδώ για να εμφυσήσουμε στην τοπική μας κοινωνία την έννοια της ενεργούς συμμετοχής.

Είμαστε εδώ για να αντιστρέψουμε την κοινωνική οπισθοδρόμηση των τελευταίων ετών και να θέσουμε τους πολίτες ξανά στην κορυφή.

Είμαστε εδώ για να εφαρμόσουμε ένα συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο, βασισμένο στις ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας.

Είμαστε εδώ  για να ασκήσουμε κοινωνική και πολιτισμική πολιτική (υγεία, παιδεία, αλληλεγγύη), με την ενίσχυση των δημοτικών και των  κοινωνικών υποστηρικτικών υπηρεσιών.

Είμαστε εδώ για να προωθήσουμε την τακτική λογοδοσία, τη χρηστή και διαφανή διαχείριση του δημοσίου χρήματος, με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Είμαστε εδώ για να προωθήσουμε χωροταξικούς σχεδιασμούς, αστικές και περιαστικές αναπλάσεις που θα εξυπηρετούν τους κατοίκους και τις ανάγκες τους.

Είμαστε εδώ για να δώσουμε έμφαση  στην λειτουργία και οργάνωση του Δήμου, τα δημοτικά  τεχνικά έργα και τις  οικονομικές υπηρεσίες, καθώς και στην απαραίτητη συμβολή του Δήμου στην ανάπτυξη της περιοχής μας.

Είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο τη νεολαία, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, τον κοινωνικά αδύναμο.

Είμαστε εδώ για να δρομολογήσουμε όλα εκείνα που θα  κάνουν τον ΔΗΜΟΤΗ πολύτιμο αρωγό, συνεργάτη και συμπαραστάτη μας.

Σ’ αυτή τη Νέα Συμφωνία καλούμε όλους τους συνδημότες και τις συνδημότισσες, στον ωραίο και ελπιδοφόρο αγώνα μας, για το καλό του τόπου και το αύριο των παιδιών μας, για να ζήσουν και ριζώσουν εδώ.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.