ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 - Λαός Του Αλμυρού

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 που είναι η ημέρα της εθνικής παλιγγενεσίας και που συμπίπτει με τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τον «Ευαγγελισμό της Θεοτόκου», θα γίνουν οι παρακάτω πανηγυρικές και εορταστικές εκδηλώσεις.

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων και καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας, των Τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και των σπιτιών από την ανατολή του ηλίου της 23ης μέχρι και τη δύση της 25ης Μαρτίου και γενική φωταγώγηση της πόλης το βράδυ της 24ης και 25ης Μαρτίου.

 

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Ώρα 06:30 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Λιτανεία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Δημητριάδος & Αλμυρού, Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη.

Ώρα 7:30 μ.μ.: H Παράταξη των Στρατιωτικών Τμημάτων έξω από το Ναό πρέπει να έχει τελειώσει στις 7:30 μ.μ. το αργότερο.

Ώρα 7:45 μ.μ.: Πρέπει να έχει τελειώσει η είσοδος στο Ναό της Δημοτικής Αρχής, των Στρατιωτικών, των Αστυνομικών και των Πολιτικών Αρχών, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Ώρα 8:00 μ.μ.: Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας από τον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία και επιστροφή στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

 

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Ώρα 7:30 π.μ.: Οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα.

Ώρα 10:00 π.μ.: Η παράταξη έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό των Στρατιωτικών Τμημάτων και των Σχολείων πρέπει να έχει τελειώσει στις 10:00 π.μ. το αργότερο, αντιπροσωπείες δε αυτών με τις σημαίες θα περάσουν μέσα στην εκκλησία, πριν έρθουν οι επίσημοι.

Ώρα 10:15 π.μ.: Πρέπει να έχει τελειώσει η είσοδος στο Ναό της Δημοτικής Αρχής, των Στρατιωτικών, των Αστυνομικών και των Πολιτικών Αρχών, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Ώρα 10:30 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

 

Αμέσως μετά τη δοξολογία θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας η κα Σοφία Παπασταύρου, Διευθύντρια 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους-Σωματεία κ.α.

 

Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

 

Μετά, τα τμήματα για την παρέλαση θα συγκεντρωθούν στη συμβολή των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Φίλωνος και οι επίσημοι θα καταλάβουν τις θέσεις τους στο χώρο της παρέλασης, επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου.

 

Ώρα 11:15 π.μ.: Παρέλαση μπροστά από τους επισήμους με την εξής σειρά:

 1. Ειδικό Σχολείο Αλμυρού και Σύλλογος ΑμεΑ Αλμυρού «ΣΤΟΡΓΗ»
 2. 1ο Δημοτικό Σχολείο
 3. 2ο Δημοτικό Σχολείο
 4. 3ο Δημοτικό Σχολείο
 5. 4ο Δημοτικό Σχολείο
 6. 5ο Δημοτικό Σχολείο
 7. 1ο Γυμνάσιο
 8. 2ο Γυμνάσιο
 9. Γενικό Λύκειο
 10. ΕΠΑΛ
 11. Λύκειο Ελληνίδων (Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού)
 12. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Περιφερειακή Επιτροπή Αλμυρού)
 13. Στρατιωτικό Τμήμα της ΙΙΙ Πτέρυγας Μάχης.

 

Την παρέλαση θα εκφωνήσουν ο κ. Γεώργιος Καπράνας, Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού και η κα Ελένη Σαλάτα-Μπουρτζή, Εκπαιδευτικός του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού.

Ώρα 11:30 π.μ.: Ελληνικοί χοροί από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου, 2ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, στην Κεντρική Πλατεία, υπό την ευθύνη των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής, κας Ελένης Φατούρα, κου Ευάγγελου Επίσκοπου, κας Γραμματής Καλαντζή και κας Σοφίας Μπάρδα.

 

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα δοθεί δεξίωση στο Δημαρχείο.

Παρακαλούνται οι καταστηματάρχες να στολίσουν τις βιτρίνες των καταστημάτων για το τριήμερο του εορτασμού με εικόνες, εκθέματα κ.λ.π. εθνικού περιεχομένου.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις παρακαλούνται να παρευρεθούν:

 • Ο κλήρος
 • Ο Δήμαρχος
 • Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
 • Οι Στρατιωτικές, οι Αστυνομικές και οι Πολιτικές Αρχές, καθώς και οι Οργανισμοί Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου μαζί με το Προσωπικό τους
 • Οι Οργανώσεις και οι Σύλλογοι μαζί με τα Μέλη τους
 • Οι Συμπολίτες

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

 1. Ο Αρχιερατικός Επίτροπος για τη ρύθμιση της Ιεροτελεστίας στην οποία να παρευρεθεί όλος ο Κλήρος.
 2. Η ΙΙΙ Πτέρυγα Μάχης να διαθέσει στρατιωτικό τμήμα για την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας το βράδυ της 24ης Μαρτίου και για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου (απόδοση τιμών).
 3. Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού για τη λήψη μέτρων τροχαίας και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των τροχοφόρων ιδιαίτερα το βράδυ της 24ης Μαρτίου στις οδούς Ερμού – Όθρυος – Βασ. Κων/νου – Κοραή, όπου θα γίνει η περιφορά της Ιερής Εικόνας. Επίσης, το πρωί της 25ης Μαρτίου να απαγορευθεί η ολιγόλεπτη στάθμευση των οχημάτων επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου και η διέλευση των οχημάτων από τους κάθετους προς αυτήν οδούς, από το ύψος της οδού Παναγοπούλου έως και το ύψος της οδού Φίλωνος.
 4. Επειδή θα προλογίζονται οι εμφανίσεις, παρακαλούνται οι υπεύθυνοι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής να φροντίσουν για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των Σχολείων, τουλάχιστον 100μ. Την ίδια απόσταση θα έχει και το Στρατιωτικό Τμήμα.

Τελετάρχης στο χώρο της εκκλησίας, του Ηρώου και της παρέλασης ορίζεται  η Δημοτική Υπάλληλος κα Κυριακή Κομνιώτη.

Αλμυρός, 14 Μαρτίου 2019

Ο Δήμαρχος Αλμυρού

Δημήτριος Κυριάκου Εσερίδης
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.