Χρ. Μπουκώρος: Εκτός ΚΔΑΠ μένουν τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών - Λαός Του Αλμυρού

Χρ. Μπουκώρος: Εκτός ΚΔΑΠ μένουν τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετώνΕπίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου

 

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος για την αλλαγή που φέρνει ο νέος “Νόμος Γαβρόγλου” με την έναρξη της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης από τα τέσσερα (4) έτη και το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί τις μητέρες, αφήνοντας εκτός Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) τα παιδιά ηλικίας 4-5 ετών. Ο βουλευτής Μαγνησίας, με την επίκαιρη ερώτηση, καλεί την Αναπλ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Φωτίου, να απαντήσει στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τον άδικο αποκλεισμό των παιδιών της ηλικιακής ομάδας 4 – 5 ετών από τα ΚΔΑΠ και κατ’ επέκταση τη μη ένταξη των μητέρων αυτών των παιδιών στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» και τη χρήση Voucher.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην επίκαιρη ερώτηση ο Χρήστος Μπουκώρος, “Σύμφωνα με νέο νόμο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ορίζεται η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση από τα τέσσερα (4) έτη, χωρίς ωστόσο να τροποποιείται το όριο ηλικιακής ένταξης για εισαγωγή στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), με αποτέλεσμα αυτό να παραμένει στα πέντε (5) έτη.

Πρόκειται για μια άνιση αντιμετώπιση των παιδιών και των γονέων – κηδεμόνων τους, καθώς δεν τους παρέχεται η ελεύθερη πρόσβαση σε δομές δημιουργικής και εποικοδομητικής απασχόλησης, (ΚΔΑΠ), ενώ δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την ένταξη των μητέρων των παιδιών αυτών στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής».

Είναι απαραίτητο να υπάρξει τροποποίηση της ηλικίας εισαγωγής των παιδιών στα ΚΔΑΠ κατ’ αντιστοιχία στην ηλικία ένταξης στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση, όπως ακριβώς είχε γίνει και το 2009, όταν η ηλικία εισαγωγής στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση μετατράπηκε από τα έξι (6) στα πέντε (5) έτη”.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.