Εξαιρετική ενημερωτική εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου – ή …όταν τα παιδιά μας “φωνάζουν” δημιουργικά | Λαός Του Αλμυρού

Εξαιρετική ενημερωτική εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου – ή …όταν τα παιδιά μας “φωνάζουν” δημιουργικάΤο Σάββατο 16 Μαρτίου παρακολουθήσαμε την εκδήλωση που διοργάνωσε η σχολική κοινότητα του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού. Οι μαθητές του 15μελούς, με τους καθηγητές τους, κυρίες Τζαφλέρη Χρυσούλα, Καλτσά Αποστολία, Φούντα Γεωργία και τον διευθυντή τους κ. Νίκο Χατζηαυγουστίδη, δούλεψαν πάνω στις θεματικές ενότητες “ανεργία”, “σχολικός εκφοβισμός”, “εθισμός στο διαδίκτυο”, “ναρκωτικά – παραβατικότητα των νέων”.

Η πρωτοβουλία ήταν των μαθητών, με την προτροπή του Γυμνασιάρχη τους και τη στήριξη των καθηγητών και του Δήμου.

Οι μαθητές κατόρθωσαν σε λίγες ώρες, να μας παρουσιάσουν τα σημαντικά αυτά θέματα, που όλες οι οικογένειες λίγο ή πολύ, έχουμε συζητήσει ή και αντιμετωπίσει.

Μας προβλημάτισαν, μας θύμισαν τις υποχρειώσεις μας, τα δικαιώματά τους, μας κάλεσαν σε επαγρύπνηση και αγώνα, μας …φώναξαν δημιουργικά!

Ο χαρακτηριστικός τίτλος της εκδήλωσης “ΦωνάΖΩ” είναι αρκετός για να περιγράψει την αγωνία των παιδιών για το μέλλον τους και την ποιότητα ζωής τους.

Ο “Λαός του Αλμυρού” με την άδεια της σχολικής κοινότητας, θα δημοσιεύσει τις εργασίες των μαθητών, μια κάθε εβδομάδα, με σκοπό, να ενημερωθούν για τις θεματικές ενότητες, όλοι όσοι ήθελαν να παραστούν και δεν κατέστη δυνατό. Μετά τη δημοσίευσή τους, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Αρχιερατικός επίτροπος Αλμυρού π. Γεώργιος Μπέκας, ο βουλευτής Μαγνησίας με τη Ν.Δ. κ. Χρήστος Μπουκώρος, ο βουλευτής Μαγνησίας με τη Χρυσή Αυγή κ. Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης, η εντεταμένη Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα παιδείας κα Μαρία Σταυραντώνη.

 


 
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.