Πίνουν, καπνίζουν και παίζουν τζόγο οι Τρικαλινοί μαθητές; Μεγάλη έρευνα

Η έρευνα διεξάγεται στη χώρα μας από το 1984 (περισσότερα από 30 χρόνια), ενώ μετά το 1995 –ανά τετραετία– την ίδια έρευνα υλοποιούν ταυτόχρονα όλες οι ευρωπαϊκές χώρες. Σκοπός της είναι να μελετήσει τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών (καπνός, οινοπνευματώδη, άλλες ουσίες), τη χρήση του διαδικτύου και τον στοιχηματισμό/τζόγο, καθώς και ευρύτερα θέματα που άπτονται της συμπεριφοράς και του τρόπου ζωής των έφηβων-μαθητών (π.χ., οι διαπροσωπικές σχέσεις, ο ελεύθερος χρόνος, η σχολική προσαρμογή και η ψυχολογική υγεία).

Κουβαλούσε πάνω του ηρωίνη, κόκα και χασίς!

Χειροπέδες σε 35χρονο που κατηγορείται για εμπορία ναρκωτικών ουσιών…

Η σύλληψη έγινε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στο λιμάνι της Αιδηψού, όπου αστυνομικοί της Γ’ ΟΠΚΕ της Δ.Α. Ευβοίας, έκαναν έλεγχο στον 35χρονο.

Στο σακίδιο που είχε μαζί του ο 35χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κιλό και εξήντα γραμμάρια ηρωίνης, μια πλάκα που περιείχε 264 γραμμάρια κοκαΐνη, καθώς επίσης και μικρή ποσότητα χασίς.

Πουλούσε τα κλεμμένα χρυσαφικά…

Ένας 31χρονος “ποντικός” πριν από λίγες ημέρες είχε διαρρήξει το σπίτι ενός 49χρονου στο Γαλαξίδι Φωκίδας, από το οποίο άρπαξε 180€ και διάφορα κοσμήματα αξίας 7.000€ περίπου.

Μετά από έρευνα των αστυνομικών μέρος των κλοπιμαίων εντοπίστηκε σε κοσμηματοπωλείο της Ιτέας, όπου από το τηρούμενο βιβλίο «αγοράς κοσμημάτων» προέκυψε και ο 31χρονος δράστης.

Θα κρεμάσουν στίχους ποιητών στα δέντρα !

Η ποιητική σκηνή Volos Poetry Slam γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα Ποίησης σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου αναρτώντας στίχους μεγάλων μας ποιητών στα δέντρα του πεζόδρομου της Ερμού και μοιράζοντας ποιήματα των μελών της , αλλά και άλλων ποιητών, από τις 11 μέχρι τις 13 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Ερμού.

Στοιχεία – σοκ: Εισοδήματα φτώχειας έως 5.000 ευρώ εμφανίζουν στην εφορία 4 στα 10 νοικοκυριά

Φτωχότερα έγιναν τα νοικοκυριά την τελευταία τετραετία με το μεγαλύτερο πλήγμα να έχουν δεχθεί τα μεσαία εισοδήματα και οι συνταξιούχοι. Η επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων αποκαλύπτει ότι έξι στους δέκα φορολογούμενους εμφανίζουν στην Εφορία εισόδημα έως 10.000 ευρώ, τέσσερα στα δέκα νοικοκυριά δηλώνουν εισοδήματα μικρότερα των 5.000 ευρώ ενώ με μηδενικό εισόδημα εμφανίζονται 644.790 φορολογούμενοι.

Νέα κόντρα με τους θεσμούς για τις 120 δόσεις

Μάλιστα, εκφράζονται προβληματισμοί για το ενδεχόμενο εκτροχιασμού των δημοσιονομικών, ειδικά εάν το μέτρο εφαρμοστεί για βάθος 10ετίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο «διάδοχος» του νόμου Κατσέλη, τα μέτρα ελάφρυνσης των φορολογουμένων και οι αποφάσεις που θα ληφθούν επ’ αυτών αποτελούν στοιχεία που θα καθορίσουν τη δεύτερη και τρίτη αξιολόγηση.

Συνταξιούχοι: Ποιοι δικαιούνται αναδρομικά από 10 έως 48 μήνες

Ανάλογα με τις δικαστικές κρίσεις, τα ποσά των αναδρομικών μπορεί να αφορούν περίοδο από 10 μήνες έως και πάνω από τέσσερα χρόνια. Στο «κάδρο» βρίσκονται σταθερά τα κομμένα δώρα και οι περικοπές του 2012 που κρίθηκαν αντισυνταγματικές το 2015 από το ΣτΕ.

Επιχειρούν στην Υεμένη αμερικανικά drone από τη Λάρισα;

Το δικαστήριο της πόλης Μύνστερ στη Γερμανία εκδίκασε μια υπόθεση που «καίει» μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ και προκαλεί εύλογα ερωτήματα και για ανάλογη μονάδα που εδρεύει στη Λάρισα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, εκδίκασε χθες, Τρίτη 19 Μαρτίου, υπέρ τριών εναγόντων από την Υεμένη, που πιστεύουν ότι οι συγγενείς τους σκοτώθηκαν σε μια επιδρομή αμερικανικών drone το 2012, τα οποία απογειώθηκαν από τη Γερμανία.

Άνοιξε η όρεξη των Σκοπιανών και ζητάνε διαπραγμάτευση από μηδενική βάση για όλα τα κρασιά ΠΓΕ με ονομασία «Μακεδονικός»

Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν δίνει λύσεις στο πρόβλημα των εμπορικών ονομασιών. Αυτό το γνωρίζει η κυβέρνηση των Σκοπίων και ζητά να διαπραγματευτεί από μηδενική βάση όλες τις ονομασίες των μακεδονικών οίνων με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ). Γιατί όμως να διαπραγματευτεί η ελληνική πλευρά ένα κεκτημένο;

Οι εμπορικοί πόλεμοι μπορεί να αποδειχτούν ευκαιρία για το ελληνικό βαμβάκι

«Για να έχει μέλλον το ελληνικό βαμβάκι, η πρώτη βασική προϋπόθεση είναι ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην αλυσίδα αξίας του προϊόντος πρέπει να είναι ικανοποιημένοι και κερδοφόροι».

Με αυτή την επισήμανση ξεκίνησε την εισήγησή του στην εσπερίδα της ΔΟΒ στην Ορεστιάδα ο Δημήτρης Μαδιανός, αντιπρόσωπος και αγοραστής εκκοκκισμένου βάμβακος. Η δεύτερη συνθήκη, κατά τη γνώμη του, είναι «να έχει τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα κάνουν κάποιον να θέλει να το αγοράσει».

Παρουσίαση έργου της Δημοτικής Αρχής και βασικών αρχών νέας θητείας

Τρία νέα προϊόντα από την ΕΒΟΛ – 700 αμνοερίφια για τους αναξιοπαθούντες το Πάσχα

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΓΣΑ

Στις 30 Μαρτίου ο χορός του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμυρού

Δελτίο Θυέλλης – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 16-3-2019

Επίσκεψη των μαθητών του ΕΠΑΛ στο ΑΤΕΙ Λάρισας

Ενημερωτική ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο στο ΕΠΑ.Λ Αλμυρού