Όχι στις φόλες – Ναι στην υιοθεσία το μήνυμα της διαμαρτυρίας των μαθητών για τα αδέσποτα | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Όχι στις φόλες – Ναι στην υιοθεσία το μήνυμα της διαμαρτυρίας των μαθητών για τα αδέσποταΜε σύνθημα όχι στις φόλες – ναι στην υιοθεσία πραγματοποιήθηκε η πορεία και εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν οι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού, το πρωί της Πέμπτης 11 Απριλίου στην Κεντρική Πλατεία Αλμυρού.

Στα πλαίσια της Μαθητικής Εβδομάδας Δράσης που διοργανώνεται από την ActionAid, οι μαθητές κατέγραψαν τα προβλήματα του τόπου τους. Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού κατόπιν ψηφοφορίας μεταξύ των μαθητών, αποφάσισε να αφιερώσει τη φετινή μαθητική εβδομάδα δράσης στην ασφάλεια των πολιτών και την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Χαρακτηριστικά, οι μαθητές τόνισαν πως: «Με την πορεία μας αυτή επιθυμούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας ως προς την ανάγκη προστασίας των αδέσποτων ζώων, την αλλαγή νοοτροπίας και στάσης απέναντί τους και να ζητήσουμε απ’ όλους και όλες μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Η αντιμετώπιση αυτού του θέματος αποτελεί δείγμα πολιτισμού και αξιοπρέπειας.»

Οι μαθητές προσπάθησαν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες τονίζοντας πως μια αποτελεσματική λύση για το ζήτημα είναι η υιοθεσία αδέσποτων ζώων. Ανάμεσά τους βρέθηκαν και τμήματα του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού με τους μαθητές του να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Αλμυρού κα Αθηνά Υφαντή βρέθηκε στη διαμαρτυρία και δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά του 2ου Γυμνασίου και τα υπόλοιπα σχολεία που συμμετείχαν σε αυτή την ωραία εκδήλωση, καθώς και τους καθηγητές τους που τα ευαισθητοποιούν. Κύριο μήνυμα αυτής της εκδήλωσης είναι το «συμμάζεμα» των αδέσποτων, η στείρωση, η υιοθεσία, οι εμβολιασμοί και προπαντός η σήμανση, αφού όταν τα ζώα εγκαταλείπονται δεν μπορούμε να εντοπίσουμε με άλλο τρόπο τους ενόχους. Επομένως και η πολιτεία επιμένει σε αυτούς τους τρόπους επίλυσης του θέματος των αδέσποτων. Επίσης, η διένεξη που υπάρχει μεταξύ φιλόζωων και εκείνων που ενοχλούνται, θα διευθετηθεί με τους τρόπους εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας.

Τα μηνύματα που πρέπει να περάσουμε από αυτή την εκδήλωση είναι πως αγαπάμε τα ζώα, λέμε όχι στις φόλες, στειρώνουμε και δεν εγκαταλείπουμε τα ζώα που αναλαμβάνουμε και προχωρά με σε σήμανση με τσιπάκια. Ακόμη δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι αναγκαία η ενημέρωση και η εκπαίδευση των μαθητών για την συμπεριφορά τους προς τα ζώα.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κτηνίατρο που είναι συμβεβλημένος με το πρόγραμμα του Δήμου και ακόμη και σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών βρίσκεται δίπλα μας με την προσφορά του.»

Αντιπροσωπεία μαθητών συνάντησε και τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Δημήτρη Εσερίδη, ώστε να συζητήσουν μαζί του και να ενημερωθούν για τις δράσεις του Δήμου σχετικά με τα αδέσποτα. Ο Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τα αδέσποτα είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Εμείς επειδή βρισκόμαστε και κοντά στην εθνική οδό, έχουμε πολλά αδέσποτα σε όλη την έκταση του Δήμου μας. Βρήκαμε ζώα τσιπαρισμένα από άλλες πόλεις. Σε συνεργασία με τους δυο κτηνιάτρους έχουμε στειρώσει περίπου 230 ζώα και έχουμε ένα υποτυπώδες κυνοκομείο που εξυπηρετεί τις ανάγκες της περιοχής μας που το στηρίζουμε εφοδιάζοντάς το με δύο τόνους τροφές το μήνα, με φάρμακα, με στειρώσεις και με αντιπαρασιτικά.

Αυτή τη στιγμή σαν Δήμος συντηρούμε περίπου 400 ζώα. Το θέμα προσπαθούμε να το λύσουμε με τις στειρώσεις. Αυτό που πρέπει να προβάλλουμε είναι η υιοθεσία. Πολλοί ταΐζουν τα ζώα έξω από τα σπίτια τους. Γιατί λοιπόν να μην προχωρήσουν σε υιοθεσία και να τα έχουν στα σπίτια τους… Σας δίνω συγχαρητήρια που με δική σας πρωτοβουλία έγινε αυτή η συγκέντρωση στην πλατεία. Αυτή η διαμαρτυρία αφορούσε όλους τους πολίτες. Δεν μπορεί ο καθένας πλέον να εγκαταλείπει το ζώο του για τον οποιονδήποτε λόγο.»

Αφήστε μια απάντηση