Άντρας γιε μου για να γίνεις… | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Άντρας γιε μου για να γίνεις…Το ψυχολογικό ποιητικό δοκίμιο του Μάνου Α. Ζαχαριουδάκη φιλοξένησε ο Αλότοπος

 

Την περασμένη Κυριακή «ο Αλότοπος» φιλοξένησε-παρουσίασε το βιβλίο του Δρ. Μάνου Α. Ζαχαριουδάκη «άντρας γιε μου για να γίνεις….» με τη συνεργασία των Κώστα Μαυρουδή, οικονομολόγου-συγγραφέα και Χρύσας Μαρδάκης, εκπαιδευτικού-συγγραφέα. Την εκδήλωση συντόνισε ο Ηρακλής Παπαδόπουλος.

Ταξιδέψαμε λοιπόν, μέσα από τις παρουσιάσεις, αλλά και την κατάθεση ψυχής του συγγραφέα, σε μια προσπάθεια μετάδοσης γνώσης και αγάπης, για το πως κανείς μπορεί να γίνει ολοκληρωμένος ενήλικας (και όχι μόνο άντρας ή γυναίκα). Η συγγραφή του βιβλίου, ξεκίνησε ως ένα «συμπύκνωμα αγάπης, τρυφερότητας του πατέρα για το παιδί του, ώστε να το βοηθήσει να προχωρήσει παραπέρα». «Εσύ να γίνεις και περήφανος για ‘σενα…».

Εμπνευσμένος από το «Αν» του R. Kippling και αφιερωμένο στον Αντώνη, το γιο του, «μα και σε κάθε μονάκριβο παιδί μας, που υπαρξιακά διψά για φιλοσοφημένη καλλιέργεια και (απ)αιτεί ψυχολογική καθοδήγηση για να βρει τις ισορροπίες του σ’ ένα πανέμορφο, πολύπλοκο και άγνωστο κόσμο εγωιστικών κι αέναων συγκρούσεων και πολύπλευρων Αληθειών… ο συγγραφέας σκιαγραφεί μια-μια τις αρχές που ο ίδιος πιστεύει ότι χρειάζονται για την πρόοδο.

Τροφή για σκέψη και ευκαιρία εκγύμνασης ψυχής και πνεύματος θα σχολιάζαμε, σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να το διαβάσετε ή και να το δωρίσετε στα παιδιά σας!
Αφήστε μια απάντηση