Χρ. Καραζούπης: Η αφύπνιση της τοπικής μας κοινωνίας… που ποτέ δεν έρχεται… | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Χρ. Καραζούπης: Η αφύπνιση της τοπικής μας κοινωνίας… που ποτέ δεν έρχεται…Όταν ανακοίνωσα την υποψηφιότητα μου για τη διεκδίκηση του Δήμου Αλμυρού, είχα ζητήσει, από τους δημότες του δήμου Αλμυρού, να μη χάσουμε την ευκαιρία αφύπνισης της τοπικής μας κοινωνίας.

Πλησιάζοντας προς τις εκλογές διαπιστώνω ότι όχι μόνο δεν έχει αφυπνισθεί η τοπική κοινωνία, αλλά παρασυρόμενη και από το γίγνεσθαι στη κεντρική πολιτική σκηνή, έχει  βυθιστεί σε μία απαξίωση και  σε έναν  επικίνδυνο λήθαργο, ο οποίος την οδηγεί  να αποδεχτεί και να επιλέξει  ως δημοτική αρχή, με τα χέρια κάτω, μία από τις τέσσερες υποψηφιότητες η οποία θα συνεχίσει να διαχειρίζεται το τέλμα, το οποίο είναι αποκλειστικά δημιούργημα της δημοτικής αρχής του σήμερα και του χθες και οι οποίες παρ’ όλα αυτά με περισσό θράσος συνεχίζουν, ως επαγγελματίες του είδους,  να αναζητούν ξανά και ξανά ακόμη μία δημαρχιακή θητεία (και το πιο πιθανό να την έχουν) !!!!! .

Η τοπική μας κοινωνία, όπως βέβαια και η Ελληνική Κοινωνία, αλλά με περισσότερο έντονους ρυθμούς, δείχνει, επιφανειακά τουλάχιστον, να επιδεικνύει ένοχη  ανοχή  και μερικές φορές και στήριξη σε φαινόμενα διαφθοράς, διαπλοκής, κομματισμού, αναξιοκρατίας, ρατσισμού, αυταρχισμού, μπούλινκ, σεξισμού, ωχαδερφισμού κ.λ.π. Από μία τέτοια κοινωνία με αυτές τις ανοχές και τις στηρίξεις θα προκύψει η νέα δημοτική αρχή, καθότι αυτή θα είναι ο καθρέπτης της.

Εάν αναλύσουμε όμως τις μέχρι σήμερα υποψηφιότητες για το δήμο μας θα δούμε ότι οδηγούμε  αυτόν   και τους δημότες του σε ένα πλήρη αδιέξοδο και εξηγούμε:

Η σημερινή δημοτική αρχή, πέντε χρόνια μετά την εκλογή της, θέλει με περισσό θράσος να διεκδικήσει πάλι το δήμο, ακολουθημένη από ένα στρατό ημετέρων, στηριζόμενη αποκλειστικά, στον αυταρχισμό, σε μεταγραφές του χθες και του προχθές από το κάτω ράφι, στον κομματισμό, στη χρήση των υπηρεσιών του δήμου και στα χρήματα των δημοτών, καθότι στα πέντε αυτά χρόνια διοίκησης, δεν έχει να παρουσιάσει κανένα σημαντικό έργο αλλά μία αλαζονική διαχείριση και ένα ανελέητο κυνηγητό σε επιχειρήσεις και πολίτες, σε βάρος βέβαια της ανάπτυξης του τόπου και των συμφερόντων των δημοτών. Το μόνο που πέτυχε μετά από μεγάλη υπομονή και επιμονή, μπορώ να πω, είναι ο πλήρης διχασμός η πόλωση και η αποξένωση της τοπικής μας κοινωνίας και ο διακαής πόθος και επιθυμία της, είναι, χέρι –  χέρι  με τη προηγούμενη δημοτική αρχή, να αναμετρηθούν μέχρι τελικής πτώσης, στην αρένα της αλαζονείας και της ανυπαρξίας τους και ο χορός καλεί κρατεί…..

Η προηγούμενη δημοτική αρχή, διεκδικεί και πάλι το Δήμο, αθροίζοντας επίσης δυνάμεις με μεταγραφές  του χθες και του προχθές από το κάτω ράφι (με τις οποίες σημειωτέον στο κοντινό παρελθόν, αντάλλασσαν μάλιστα και  ύβρεις),  στηριζόμενη όχι στη κοινωνία, την οποία εξακολουθούν να πολώνουν  και να διχάζουν, αλλά σε μέντορες και χορηγούς   οι οποίοι θέλουν να «ρεφάρουν» πολιτικά και όχι μόνο, θέλοντας προφανώς  να εξασφαλίσουν για τους ίδιους, την επόμενη μέρα, ρόλο και λόγο στα τοπικά δρώμενα. Είναι δε γνωστό τοις πάση ότι  ο διακαής πόθος και επιθυμία της, χέρι –  χέρι  με τη σημερινή δημοτική αρχή, είναι να αναμετρηθούν  μέχρι τελικής πτώσεως στην αρένα της αλαζονείας και της ανυπαρξίας τους και ο χορός καλά κρατεί…..

Κανένας βέβαια από τους  δύο δεν θέλει, αλλά απέδειξαν ότι  δεν μπορούν να  εντοπίσουν και περισσότερο να λύσουν τα προβλήματα του δήμου μας, καθώς αυτοί που υπηρέτησαν το χθες, είναι σίγουρο ότι δεν μπορούν να υπηρετήσουν τις σημερινές και πολύ  περισσότερο τις αυριανές ανάγκες των δημοτών μας.

Μία τρίτη υποψηφιότητα μας προέκυψε, κληρονομικώ δικαίω, για τη συνέχιση προφανώς της δυναστείας, χωρίς ο φορέας της  μέχρι σήμερα να έχει καμία ανάμιξη στα τοπικά δρώμενα, χωρίς να ενδιαφερθεί για τα προβλήματα του δήμου μας και περισσότερο να προσπαθήσει  για τυχόν λύση τους. Στηριζόμενη αποκλειστικά στη μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών για τις προηγούμενες  δημοτικές αρχές, αλλά και στον αρχηγό της δυναστείας, ο οποίος καθήμενος στο πρώτο τραπέζι πίστα, προσπαθεί να στρατολογήσει κόσμο για να δημιουργήσει την νέα αυλή της κληρονόμου του. Η  ιδία,  προσπαθώντας να αναπληρώσει το κενό  παντελούς  απουσίας  από τα κοινά, στη δίμηνη προεκλογική εκστρατεία της,   δεν έχει αφήσει πανηγύρια, εκδηλώσεις, γάμους, κηδείες,  επισκέψεις στα σπίτια, ακόμη και σε αγώνες την έχουμε δει (εκφράζοντας προφανώς το νέο) και αμφισβητώντας η ίδια με τους παλαιοκομματικούς  μεθόδους της,  την ονομασία του συνδυασμού της #ζωή _ αλλάζουμε, θυμίζοντας μας την εποχή Μαυρογυαλούρου!!!

Μία τέταρτη υποψηφιότητα είναι αυτή του ΚΚΕ το οποίο πάντα κατεβαίνει αυτόνομα σε οτιδήποτε εκλογές διεξάγονται, για μία συνεχή καταμέτρηση των δυνάμεών της, χωρίς να δέχεται καμία συνεργασία και καμία «ξένη πρόσμιξη», την οποία πάντα όμως σέβομαι για την εντιμότητα και τις καθαρές θέσεις τους, παρά την αρτηριοσκλήρωση που το διακρίνει.

Δεν έχουν καταλάβει όμως όλοι αυτοί οι συνδυασμοί οι οποίοι ζητούν τη ψήφο των δημοτών, ότι οι εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής και το πιθανότερο σενάριο είναι προκειμένου να σχηματισθεί η δημοτική πλειοψηφία, θα πρέπει να συνεργαστούν μέχρι και τρεις δημοτικές παρατάξεις!!!. Φαντασθείτε βέβαια αυτό το πολύ πιθανό  σενάριο – εφιάλτη για τον τόπο μας,  κατά το οποίο ο ένας αρχηγός βρίζει και θέλει να πάει φυλακή τον άλλο, να συνεργαστούν για να λύσουν τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος μας….. εκεί πραγματικά ο Θεός να βάλει το χέρι του!!!

Στα τριάντα πέντε χρόνια της ανάμειξής μου στα κοινά αλλά και ως δημόσιος λειτουργός ήμουν μαχόμενος απέναντι τα μεγάλα και τα μικρά συμφέροντα όπως και στο πολιτικό κατεστημένο, τα οποία αντιμετώπισα με επιτυχία, αλλά παράλληλα εισέπραττα μεγάλο εργασιακό, οικογενειακό και οικονομικό κόστος. Αυτό το κόστος βέβαια δεν θα γίνω εγώ η αιτία  να το μεταφέρω σε ανθρώπους και μάλιστα νέους οι οποίοι θέλουν να στηρίξουν τη νέα μου αυτή αναζήτηση, αλλά μπορεί να μην έχουν τις αντιστάσεις  να αντέξουν αυτή τη πίεση και την επίθεση την οποία άρχισαν ήδη  να αισθάνονται και θα  γίνεται όσο προχωράμε προς τις  εκλογές όλο και περισσότερο έντονη.

Ζητώντας ειλικρινώς συγγνώμη από τους συμπολίτες οι οποίοι με εμπιστεύονται και ελπίζω να συνεχίσουν να με εμπιστεύονται, παραμένοντας όμως πάντα ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ και στη πρώτη γραμμή του δημοσίου βίου, θα αφοσιωθώ σε πράγματα τα οποία στα τριάντα πέντε χρόνια  της δράσης μου στα κοινά, έχω τουλάχιστον παραμελήσει,  με πρώτη την οικογένειά μου και μετέπειτα να πλουτίσω ακόμη περισσότερο την  επιστημονική μου κατάρτιση.

Πιστεύω η τοπική μας κοινωνία και ειδικά οι νέοι να αφυπνιστούν, ευχόμενος, αν και δεν είμαι αισιόδοξος,  ότι αυτή η τοξική τετραετία που έρχεται για το δήμο μας , με τους τοξικούς υποψηφίους δημάρχους, να έχει τις πιο ανώδυνες συνέπειες, ώστε την επόμενη τετραετία αφού καθαρίσει το τοπίο να ηγηθούν  του τόπου μας νέες υγιείς δυνάμεις για ένα καλύτερο αύριο που πάντα περιμένουμε και ποτέ δεν έρχεται.

Με εκτίμηση

Χρήστος Καραζούπης– Οικονομολόγος
Αφήστε μια απάντηση