Εγκαίνια γραφείων για τον Σύλλογο Νέων Πτελεού | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Εγκαίνια γραφείων για τον Σύλλογο Νέων ΠτελεούΤο απόγευμα του Σαββάτου 6 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των γραφείων του Συλλόγου Νέων Πτελεού.

Με αφορμή τα εγκαίνια, τα μέλη του Συλλόγου διοργάνωσαν και ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την «Ολιστική Διαχείριση των ελαιώνων – Νέες Τεχνολογίες – Νέες Μεθοδολογίες». Ομιλητές της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Αμερικανικής Σχολής κ. Κανέλλης και ο πρόεδρος του Κέντρου Ελιάς ΚΡΙΝΟΣ του Perrotis College, κ. Γκέρτσης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος της American Farm School Thessaloniki, κύριος Κανέλλης, ο οποίος με χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση του Συλλόγου Νέων, αποδεικνύοντας έτσι πόσο σημαντική είναι η συνεργασία φορέων και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών για να υποστηριχθεί η τοπική αγροτική οικονομία και η νέα γενιά αγροτών. Αυτός είναι εξάλλου και ένας από τους στόχους του Κέντρου Ελιάς ΚΡΙΝΟΣ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ο κύριος Γκέρτσης, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις διεθνείς τάσεις και πρακτικές στην παραγωγή της ελιάς-ελαιόλαδου, στα σύγχρονα συστήματα ελαιοκαλλιέργειας και στη μείωση του κόστους παραγωγής με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών. Τόνισε μάλιστα, τη σημασία αξιοποίησης των υποπροϊόντων της ελιάς για φαρμακευτική και καλλυντική χρήση, καθώς και τη χρησιμοποίηση των υποπροϊόντων του ελαιοτριβείου ως εδαφοβελτιωτικό, πτηνοτροφή και καύσιμη ύλη.

Μετά το πέρας της ενημέρωσης, οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν στα γραφεία του Συλλόγου, ώστε να πραγματοποιηθεί ο αγιασμός.

Παρουσία πλήθους μελών, φίλων του Συλλόγου και επισήμων και φορέων, ο π. Σταύρος Μαλλιαρός τέλεσε τον Αγιασμό των γραφείων.

Τα μέλη του Συλλόγου κατάφεραν να αποσπάσουν τα «συγχαρητήρια» των παρευρισκόμενων για τη διαμόρφωση του χώρου. Στα γραφεία θα λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη, ενώ το ενδιαφέρον όλων κέντρισε «Ο Τοίχος της Καλοσύνης» στον προαύλιο χώρο. Πρόκειται για ένα σημείο, όπου όσοι ενδιαφέρονται να αφήσουν εκεί είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρουχισμό) και όσοι τα έχουν ανάγκη να τα συλλέγουν από εκεί.

Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός πως νέοι άνθρωποι, επιλέγουν να παραμείνουν στον τόπο τους και να διοργανώνουν δράσεις κοινωνικές και πολιτιστικές. Υπενθυμίζουμε πως ο Σύλλογος Νέων Πτελεού διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία τη Δευτέρα 15 Απριλίου, από τις 18:00 μέχρι τις 20:00, στην Κεντρική πλατεία Πτελεού.

 

 

 
Αφήστε μια απάντηση