Who is who? Παρουσιάζουμε την Ελένη Καραγιάννη - Υπ. Περιφερειακή Σύμβουλο με τον Κώστα Αγοραστό - Λαός Του Αλμυρού

Who is who? Παρουσιάζουμε την Ελένη Καραγιάννη – Υπ. Περιφερειακή Σύμβουλο με τον Κώστα ΑγοραστόΠρώτη φορά στην πολιτική σκακιέρα, παίζει η Ελένη Καραγιάννη, στο πλευρό του Περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού.

Ας δούμε λοιπόν κάποια βιογραφικά στοιχεία της.

Η Ελένη Καραγιάννη γεννήθηκε στα Γιάννενα, μεγάλωσε στην Αθήνα και ζει στην Ευξεινούπολη Αλμυρού περίπου 22 χρόνια. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα Κυρίτση, φυσικοθεραπευτή και έχουν αποκτήσει στον γάμο τους, τρία παιδιά.

Διατήρησε ως επαγγελματίας, κομμωτήριο στο κέντρο του Αλμυρού και έπειτα ως ανήσυχο πνεύμα, σπούδασε στη σχολή δημοσιογραφίας Media Studies του Σταμάτη Μαλέλη.

Σήμερα είναι ελεύθερος επαγγελματίας, ως ιδιοκτήτης της εισαγωγικής εταιρείας ιατρικών μηχανημάτων easymed.gr, ενώ παράλληλα διατηρεί τη θέση της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων στην εταιρεία ATHENS PAIN CLINIC.

 

Ξεκινήσαμε μια συνέντευξη μαζί της και επέλεξε να αρχίσει τη συζήτηση κάπως έτσι: «μας αξίζει το καλύτερο». Ξέρετε είναι από εκείνες τις εκφράσεις που σε κάνουν να αναλογίζεσαι και να μετράς, την σημασία της εφαρμογής που πρέπει να έχει η πολιτική, αλλά και που πρέπει να δίνουν οι πολιτικοί για τον τόπο μας.

Η κουβέντα μας άρχισε από απλά πράγματα, άλλωστε η ίδια δεν συστήνεται διαφορετικά, αλλά «ως ένας απλός άνθρωπος, όπως όλοι του τόπου μας». Και προσθέτει με έμφαση «ξέρεις, εάν δεν σε γνωρίζουν ως Ελένη και εάν δεν μείνεις η Ελένη, δηλαδή, ο καθένας να σε ξέρει με το μικρό σου όνομα με αυτό που σε ζει, στην πορεία σου, στην καθημερινότητά σου, δεν έχει νόημα…».

Έτσι, η συζήτησή μας προχωρά σε όλα όσα μπορεί να πρεσβεύει η πολιτική στο τώρα και το μετά «…πρεσβεύει αυτό ακριβώς. Να μπορείς να είσαι χρήσιμος και να προσθέτεις δυνάμεις σε μια κοινωνία που η συμμετοχή του καθένα έχει αξία. Να στο πω απλά, πως μπορώ να ανακαλύψω τις δυνατότητές μου ή τις δυνάμεις του τόπου μας εάν δεν συμμετέχω και αδιαφορώ;», μου συνεχίζει με ένα χαμόγελο αυτοπεποίθησης και ανοίγεται στα δικά της μηνύματα «…ποιος στάθηκε αδιάφορος στις προκλήσεις της ζωής; Κανείς. Γιατί, λοιπόν, το σήμερα δεν είναι μια πρόκληση για το δικό μας αύριο και των παιδιών μας το αύριο; Νομίζω, έτσι πρέπει να το δούμε, σαν μια πρόκληση και πρόσκληση συμμετοχής».

Και η δική της η πρόσκληση γίνεται και πρόκληση στην συνέντευξή μας με την Ελένη «μπορείς και μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα εάν κινούμαστε, αυτό λέω και εγώ σε εμένα, αλλά συμμετέχω. Άρα συμμετέχω! Με την αδράνεια και την αδιαφορία δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, παρά να νιώθουμε την όποια ασφάλεια του ότι δεν κάνουμε κάτι. Αυτό θέλουμε; Αυτή τελικά είναι η επιδίωξη; Εγώ λέω το απλό… Δώσε στον εαυτό σου το δικαίωμα να συμμετέχει και να αποφασίζει αυτός. Καλό είναι να… σιχτιρίζεις, καλό είναι να… δικαιολογείσαι με το… για όλα φταίνε οι άλλοι, αλλά γίνε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος και για να το κάνεις αυτό πρέπει να συμμετέχεις».

Η συνέντευξη μας πάει και στο ρόλο μιας γυναίκας μέσα στον χώρο της αυτοδιοίκησης «…δεν θα στο παίξω ειδική και σε μένα αυτό που σίγουρα θα δεις είναι πως δεν τα πάω καλά με τους… ρόλους. Δεν υποδύομαι ούτε και είμαι διατεθειμένη να πω το ένα και να εννοώ το άλλο. Κράτησε την συνέντευξή μου αυτή και θέλω να μου την υπενθυμίζεις κάθε φορά, αλλά να είσαι σίγουρη πως δεν πρόκειται να είμαι τίποτε διαφορετικό από αυτό που σημειώνω. Η ευθύνη λοιπόν – έτσι το βλέπω εγώ και όχι ως ρόλο – είναι πολύ μεγαλύτερη για μια γυναίκα, για μια μητέρα, που επάνω της κουβαλά την ικανότητα να τα καταφέρνει σε κάθε συνθήκη. Αυτό που νιώθω εγώ στην αυτοδιοίκηση και την πολιτική της προέκταση είναι να μπορείς να κάνεις το ενδιαφέρον σου, συμμετοχή και να προσθέτεις για τον τόπο μας αυτό που του αξίζει, το καλύτερο».

 

Στο γιατί αποφάσισε να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του Κ. Αγοραστού η ίδια μου απαντά σχεδόν ακαριαία «…πράξεις» και συνεχίζει στο ερωτηματικό «δηλαδή» μου «…οι πράξεις μιλούν, τα λόγια επικοινωνούν. Ο Κώστας Αγοραστός μιλά με τις πράξεις του και αυτό για εμένα είναι η ουσία της πολιτικής. Είναι αυτό που με εκφράζει για να συμμετέχω, και, αυτό λέω προς τους πολίτες κρίνετε, αξιολογήστε, συγκρίνετε και αποδώστε αυτό που πρέπει. Στην περίπτωση αυτή το έργο του Περιφερειάρχη είναι μετρήσιμο και για εμένα πρέπει να συνεχίσει ο τόπος μας σε αυτό το δρόμο που έχει ανοίξει ο κ. Αγοραστός, δυναμικά χωρίς πισωγυρίσματα. Δεν χωράει κανένα πισωγύρισμα ο τόπος μας».

Κλείνοντας τη συνέντευξη ρωτήσαμε απλά και …δύσκολα… γιατί οι συμπολίτες μας να επιλέξουν να ψηφίσουν την Ελένη Καραγιάννη: «…θέλω να είμαι  χρήσιμη επιλογή, έτσι ακριβώς νιώθω. Θέλω να είμαι η Ελένη που στηρίζουν με την ψήφο τους και θέλω να ξέρουν καλά πως είμαι με εκείνους που πιστεύουν πως δεν χωράει διαπραγμάτευση σε ένα καλύτερο αύριο που αξίζει στα παιδιά μας και τον τόπο μας».

 
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.