Παρουσιάζουμε τον Γιάννη Τέα υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο με τον Κώστα Αγοραστό
Ο Γιάννης Τέας γεννήθηκε το 1972, κατάγεται από το Βελεστίνο και διαμένει στον Αλμυρό.

Είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Θ. Κορδίστα, με την οποία απολαμβάνει μια γεμάτη και δραστήρια ζωή μαζί με τα παιδιά τους. Είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός, αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (τμήμα Μαγνησίας). Εργάστηκε ως Υπεύθυνος Μηχανικός σε μεγάλη Χαλυβουργία της περιοχής μας (2000-2007). Σήμερα εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση Ι.ΚΤΕΟ Νέας Αγχιάλου ως Τεχνικός Διευθυντής.

Στον εκλογικό στίβο κατήλθε για πρώτη φορά στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με το συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» και εκλέχθηκε επιλαχών περιφερειακός σύμβουλος.

Είναι μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΠΟΛ, της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΖΩΗΣ», ενώ είναι συντονιστής του συμβουλίου κακοποιημένων και παραλυμένων ατόμων (Κα.Πα).

Αγαπημένο moto του: “Στο δρόμο προς την επιτυχία, μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρ’ τους μαζί σου.”

Γνωριζόμαστε, οπότε δεν θα ήταν καθόλου περίεργο να αρχίσω τη συνέντευξη, με την ερώτηση αν σου φτάνουν οι 24 ώρες της ημέρας… Πολλές οι δραστηριότητες κοινωνικές και επαγγελματικές και απ’ όσο γνωρίζω προγραμματίζεις και νέες επαγγελματικές κινήσεις.

Είναι αρκετός, όταν θέλεις, όταν μπορείς και επιλέγεις να ασχοληθείς με τα κοινά. Η καλή οργάνωση πάντα βοηθάει, όπως και η κατανόηση και στήριξη του συντρόφου σου. Ένας τεχνοκράτης δεν μπορεί να ανταπεξέλθει αν δεν είναι οργανωτικός και δεν αντέχει στις πιέσεις ή στις προθεσμίες.

 

Δεν αρνήθηκες ποτέ την κομματική σου ταυτότητα… Βοηθάει ή εμποδίζει η κομματική ταυτότητα κάποιου στην πορεία του για την εκλογή στην τοπική αυτοδιοίκηση;

Είμαι περήφανος για την κομματική μου ταυτότητα. Μια από τις παλιότερες θύμησές μου ήταν όταν στεκόμουν παιδί, στην ομιλία του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Λάρισα, δίπλα από τον πατέρα μου. Ενός πατέρα, που δεν έβαλε ποτέ κομματικούς φράχτες ανάμεσα στις διαπροσωπικές σχέσεις, όμως δεν άφησε ή άλλαξε την κομματική του ταυτότητα. Οπότε σας απαντώ ότι σίγουρα δεν εμποδίζει.

 

Πριν λίγες μέρες παρακολουθήσαμε την ομιλία του οικονομολόγου κ. Νιφόρου για τα επενδυτικά σχέδια και η ερώτησή σου με προβλημάτισε πολύ. Θες να μας το θυμίσεις και να το σχολιάσεις;

Στην πολύ καλή ομιλία του αναφέρθηκε σε ξένα funds που θα ήθελαν να επενδύσουν στην χώρα μας. Η ερώτησή μου ήταν απλή: ως ελεύθερος επαγγελματίας και επιχειρηματίας δεν μπορώ να κατανοήσω στη σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδος ποιος επενδυτής θα επενδύσει τα χρήματά του, σε ένα αποπνικτικό φορολογικό καθεστώς, όπου οι επενδύσεις λογίζονται ως taboo, δεν τις βοηθάει κανείς. Ως παράδειγμα ανέφερα ότι στην Ελλάδα το φορολογικό σύστημα περιγράφεται σε 70.000 σελίδες, που αλλάζουν κατά το δοκούν κάθε κυβέρνησης και το αντίστοιχο της Νορβηγίας, περιγράφεται σε 70 σελίδες και δεν έχει αλλάξει τα τελευταία 80 χρόνια.

 

Η Μαγνησία μπορεί να ανέβει στο τρένο της Ανάπτυξης; Ποιοι νομίζεις ότι πρέπει να είναι οι επόμενοι στόχοι; Ποια τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της;

Η Μαγνησία έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει μοχλό Ανάπτυξης όχι μόνο της Θεσσαλίας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδος. Βρισκόμαστε στο κέντρο της χώρας μας, έχουμε λιμάνι, αεροδρόμιο και οδικούς άξονες, τα οποία αποτελούν τα απαραίτητα εργαλεία για την ανάπτυξη του Νομού μας. Κάποιες από τις επενδύσεις που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή μας, όπως η κατασκευή εργοστασίου συντήρησης αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, κωλυσιεργεί για τους λόγους που αναφέρθηκα στην προηγούμενη απάντησή μου. Σύντομα η όποια κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι οι συγκεκριμένοι λόγοι θα πρέπει να αρθούν για το καλό της οικονομίας μας και της ανάπτυξης του τόπου μας.

 

Ποιος είναι ο εμπνευστής σου για την ενασχόλησή σου με τα κοινά.

Εμπνευστής μου είναι ο πατέρας μου Δημήτριος Τέας, ο οποίος έχει διατελέσει επί 28 συναπτά έτη, Δημοτικός Σύμβουλος Βελεστίνου και επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος. Στα 23 χρόνια που «απουσιάζει», οι συμβουλές του και το παράδειγμα της ζωής του συνεχίζουν να είναι ο φάρος για τις επιλογές μου, στην προσωπική, επαγγελματική ζωή, αλλά και στην ενασχόλησή μου με τα κοινά και την πολιτική. Για να κλείσω με μια ευχή, εύχομαι οι …ενήλικες του σήμερα, να μπορέσουμε να μεταδώσουμε αξίες, αλλά και το «μικρόβιο» της ενασχόλησης με τα κοινά στους νέους μας, γιατί εκεί βρίσκεται το πραγματικό μέλλον και της Μαγνησίας.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.