ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ – Τα αμήχανα δάνεια της τελευταίας στιγμής
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Το ύφος και ήθος της τοπικής εξουσίας – Τα αμήχανα δάνεια της τελευταίας στιγμής

Η μέχρι σήμερα εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην Αυτοδιοίκηση παρά τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρουσιάσθηκαν, έχει υλοποιηθεί κατά  ένα μέρος.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  με την ανάδειξή της ως Δημοτική Αρχή,  θα  αξιοποιήσει  στο έπακρο τα  εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, για  μια σύγχρονη  και αποτελεσματική διακυβέρνηση του Δήμου μας.

Στόχος  μας  είναι  η δημιουργία ενός περιβάλλοντος πολιτισμένου για τους πολίτες και επιχειρησιακά ελκυστικού για τις επιχειρήσεις που θα δρουν και θα συναλλάσσονται  μαζί τους. Βασική προτεραιότητα μας , είναι η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών με την ελάχιστη γραφειοκρατία,  σε  ελάχιστο κόστος και χρόνο και την ελάχιστη απαιτούμενη φυσική παρουσία του συναλλασσόμενου.

Η ενίσχυση της ηλεκτρονικής αυτοδιοίκησης , θα προσφέρει στην αύξηση της συμμετοχής του πολίτη στα κοινά.

Θα ενισχυθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες για την καλύτερη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων και για την καλύτερη εξυπηρέτηση του τοπικού δημόσιου συμφέροντος.

Θα ενισχυθεί περισσότερο το δικαίωμα της πληροφόρησης, το δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα της διοίκησης και κυρίως τα δικαιώματα συμμετοχής στη διαμόρφωση των αποφάσεων της τοπικής εξουσίας, στοιχεία καθοριστικά για τον έλεγχο της εξουσίας από την κοινωνία.

Η μέρα που ο πολίτης θα εκφέρει άμεσα γνώμη, με την ηλεκτρονική ψήφο του, σε όλες τις σημαντικές επιλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  δεν είναι πολύ μακριά. Θα αλλάξει το χαρακτήρα της δημοκρατίας, καθώς η δημοτική αρχή, θα κρίνεται καθημερινά.

Θα  αναδιαρθρωθούν οι υποδομές του Δήμου και θα λειτουργούν σε σχέση συνέργιας και συμπληρωματικότητας.

Μπορεί να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και άλυτα ορισμένα ζητήματα, αλλά με  την ενίσχυση των τεχνολογικών υποδομών, θα έλθουμε βήμα-βήμα πιο κοντά στο τελικό ζητούμενο που είναι: Να πραγματωθεί η Κοινωνία της Πληροφορίας, να εγκαθιδρυθεί δίπλα σε αυτήν η Πολιτεία της Εξυπηρέτησης.  Μέλημά  μας,  θα είναι η  εκπαίδευση των υπαλλήλων.

Με  την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που σκοπεύουμε να  εγκαθιδρύσουμε στο Δήμο, θα   διαμορφώσουμε ένα νέο  περιβάλλον ήθους και ύφους στην άσκηση της τοπικής μας  εξουσίας, που τόσο έχει καταρρακωθεί από την απερχόμενη δημοτική Αρχή.

 

Απτά δείγματα συμπεριφοράς ήθους και ύφους  μας κατά  τις προηγούμενες θητείες  μας, έχετε αναμφίβολα.

Ενώσαμε  τη κοινωνία. Δεν σπείραμε διχόνοια  και μίσος. Υπήρξαμε συγκαταβατικοί και συνεννοήσιμοι. Ίσως  και να εκλήφθηκε   από μερίδα  των πολιτών ως  αδυναμία  μας. Έτσι είναι η δημοκρατία.

Τον αυταρχισμό και την μισαλλοδοξία της απερχόμενης δημοτικής Αρχής τα  γευτήκατε. Έχετε  τη σύγκριση.

Διαπιστώσατε  χωρίς  αμφιβολία ότι δεν υπάρχει έργο για να επιδείξει. Αντί αυτού, αναλώνεται στη θητεία  της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ  κατά  τη περίοδο  2011-2014, ενώ θα έπρεπε να κάνει λόγο για τα πεπραγμένα της, για να πείσει για το έργο της  και να  την εμπιστευτείτε για μια άλλη τραγική τετραετία της.

Περιφέρει πέντε χρόνια τώρα  πέντε  φακέλους στην Εισαγγελία  για να μας  καταδικάσει και ενώ τέθηκε στο Αρχείο  το προγκρόμ των μηνύσεών της, εμμονικά  επιμένει.

Εμείς είμαστε προσηλωμένοι στον αγώνα μας, έχουμε  το έργο που επιτελέσαμε  αδιάψευστο μάρτυρα,  αλλά και το ήθος με το οποίο κυβερνήσαμε. Αλλά και με  τα λάθη μας.

Κάνει λόγο για το νοικοκύρεμα του Δήμου και τα  αποθεματικά που έχει.

Με  ψέματα επιχειρεί να σας εξαπατήσει. Για ποια αποθεματικά;

Στο Ταμείο του Δήμου πριν 10 ημέρες υπήρχαν 412.000 ευρώ., ενώ θα έπρεπε να είναι διπλάσια και  αφορούν τη μισθοδοσία. Από τους μισθούς των υπαλλήλων  προσπαθεί να εκτελέσει μικροέργα  καθαριότητας ενόψει εκλογών.

Τα  2.000.000 ευρώ ψευδολογεί ότι έχει ως  απόθεμα από οικονομίες. Αφορούν έργα  προγραμμάτων που τρέχουν και δεν μπορεί να τα  διαθέσει κατά τη βούλησή της.

Είναι γνωστό ότι έχει κλείσει λειτουργίες του Δήμου, που αφορούν τη κοινωνική πρόνοια για  εξοικονόμηση πόρων, τους οποίους κατασπαταλά σε ανούσια και μη αναγκαία έργα και αντιμετωπίζει το Δήμο ως επιχείρηση και όχι ως κοινωνία πολιτών.

Στο ΚΟΥΡΙ  κατασκευάζει ένα «ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΣΤΟ», κέντρο πληροφόρησης  στα  χαρτιά το ονομάζει, για καφετέρια το προορίζει, με κόστος 250.000 ευρώ, τα  οποία  δεν διαθέτει  να πληρώσει το κατασκευαστή. Θα πληρωθεί από τους ανύπαρκτους πόρους του Δήμου και προφανώς  από την δημοτική Αρχή που έρχεται. Έργο μη αναγκαίο και σπατάλη πολύτιμων πόρων των δημοτών. Αυτές  είναι οι προτεραιότητές  του.

Ετοιμάζεται να εγκαταστήσει εργολάβο για τη κατασκευή της σκεπαστής αγοράς, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας κόστους 1.200.000  ευρώ από τον δημοτικό κορβανά  επίσης. Τα  ευρωπαϊκά προγράμματα, δεν τα γνωρίζει ή καλύτερα  είναι ανίκανη να αξιοποιήσει.

Μόλις πριν 10 ημέρες  πάρθηκε κατά πλειοψηφία απόφαση να δανεισθεί ο Δήμος 800.000 ευρώ για να ασφαλτοστρώσει αγροτικούς δρόμους συγκεκριμένης και όχι τυχαίας περιοχής, με  χρήματα των δημοτών.

Υποθηκεύει την επόμενη δημοτική αρχή με βάρη, από  πόρους των πολιτών και κατά  τα άλλα κάνει οικονομίες και έχει απόθεμα.

Θυμίζουμε ότι:

  1. Στη θητεία μας , 2011-2014 παραλάβαμε χρέη 5.000.000 ευρώ από τους Δήμους που συνενώθηκαν με τον Αλμυρό και τα  εξοφλήσαμε όλα στη «κολοβή» θητεία μας των 3,5 ετών. Παραδώσαμε επίσης Ταμείο 1.214.000  ευρώ.
  2. Όλα τα έργα  που προγραμματίσαμε  και παραδώσαμε για εκτέλεση στην απερχόμενη δημοτική Αρχή, προϋπολογισμού 55.000.000,  εκτελέσθηκαν και εκτελούνται από πόρους ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Αυτή είναι η διαφορά  μας. 

Σχεδιάζουμε το αύριο του Δήμου μας, όπως ξέρουμε και μπορούμε,  με στόχο  να προλάβουμε τη νέα περίοδο ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για να ανοίξουμε ένα νέο κύκλο μεγάλων έργων προοπτικής και ανάπτυξης της περιοχής.

Η νέα  εποχή που έρχεται, μας  βρίσκει  έτοιμους για ένα σύγχρονο  μοντέλο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με  ήθος και ύφος δημοκρατικό, ενωτικό  για τη κοινωνία όλων των πολιτών.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.