Ίσες ευκαιρίες για όλους τους Δημότες – Υπολογίζουμε τα ΑΜΕΑ στο σύνολο των πολιτών - Λαός Του Αλμυρού

Ίσες ευκαιρίες για όλους τους Δημότες – Υπολογίζουμε τα ΑΜΕΑ στο σύνολο των πολιτώνΓράφει η Παρασκευή (Βούλα) Νάντζιου – Νοσηλεύτρια Ειδικής Αγωγής

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό της Ζωής Ράππου

Όπως όλοι γνωρίζουμε οι συνθήκες διαβίωσης στις μέρες μας, είναι ιδιαίτερα απαιτητικές για την πλειοψηφία των ανθρώπων, πόσο μάλλον για ένα άτομο που αντιμετωπίζει δυσκολίες είτε κινητικές είτε ψυχικές.

Η καθημερινότητα ενός ατόμου με αναπηρία είναι αρκετά απαιτητική και δύσκολη, από το πιο απλό που είναι η αυτοεξυπηρέτηση και η αυτονομία του, μέχρι το πιο σύνθετο που είναι η μετακίνηση και η πρόσβαση σε διάφορους χώρους.

Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν, κύριο μέλημά μας είναι τα άτομα αυτά και κατ’ επέκταση οι οικογένειές τους.

Ένας τόσο μεγάλος Δήμος όπως ο Δήμος μας, που φιλοξενεί Ειδικό Σχολείο, Ειδικά επαγγελματικά εργαστήρια εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.Κ.) και ΚΔΑΠ ΑμεΑ, έχει υποχρέωση να υπολογίζει στο σύνολο των πολιτών του και αυτά τα άτομα.

Σημαντικό θέμα είναι η έλλειψη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με την αναπηρία. Γι΄ αυτό λοιπόν θα πρέπει να συμβάλλουμε στην ένταξη και κοινωνικοποίησή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι με απαραίτητη προϋπόθεση την ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στα άτομα με αναπηρία, μέσω επιμορφωτικών ημερίδων, μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και διαμέσου των σχολικών μονάδων.

Όταν λοιπόν μιλάμε για έναν Δήμο «ανοικτό» προς τα άτομα με αναπηρία που καταβάλλει προσπάθειες ένταξης, κοινωνικοποίησης και αποδοχής της κοινής γνώμης, δεν μπορούμε να μην εστιάσουμε στην επαγγελματική αποκατάστασή τους διαμέσου της κοινωφελούς εργασίας και του εθελοντισμού με απώτερο στόχο την ανεξαρτητοποίηση και την αυτονομία του ατόμου.

Τέλος το μείζον ζήτημα που απασχολεί κάθε οικογένεια ενός ατόμου με αναπηρία είναι η μετέπειτα πορεία της ζωής του σε περίπτωση μη υποστηρικτικού περιβάλλοντος.

Έτσι λοιπόν είναι υποχρέωση όλων μας η δημιουργία «Στέγης Φιλοξενίας» για άτομα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή το ίδιο το οικογενειακό περιβάλλον αδυνατεί να τους στηρίξει.

Κλείνοντας ένας Δήμος που θέλει να σέβεται τους πολίτες του και διεκδικεί ίσες ευκαιρίες μέσω της καταπολέμησης των διακρίσεων που οφείλονται στην αναπηρία, δεν πρέπει να ξεχνά πως όλοι είναι μέρος του συνόλου του και πως όλοι μαζί αποτελούν πολίτες του με ίσα δικαιώματα στη ζωή, ίση πρόσβαση στην ποιοτική εκπαίδευση, ίση πρόσβαση στην ανοιχτή αγορά εργασίας και φυσικά ίση αντιμετώπιση με το υπόλοιπο σύνολο.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.