Ο Γιώργος Αμυράς επισκέφθηκε τον Αλμυρό και το almyros.gr - Λαός Του Αλμυρού

Ο Γιώργος Αμυράς επισκέφθηκε τον Αλμυρό και το almyros.grΟ Γιώργος Αμυράς, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, περιόδευσε στον Αλμυρό σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου 2019.

Κατά την περιοδεία του επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη και τα γραφεία της εφημερίδος μας “Λαός του Αλμυρού” και ιστοσελίδων μας almyros.gr και doc-toc.gr.

Προσιτός και με γνήσιο ενδιαφέρον ρώτησε για την επικαιρότητα του Αλμυρού, τις ανάγκες και τις δυνατότητες ανάπτυξης, αλλά και την επαγγελματική μας δράση. Ενθουσιάστηκε με τις αναφορές μας για τα Ζερέλια και με τη συνέργεια της Έλενας Ράπτη (νομικού-πολιτικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας) και του Σπύρου Βαλαμούτη (προέδρου της ΟΝΝΕΔ Αλμυρού),  τον δεσμεύσαμε, να επανέλθει στον Αλμυρό και να βοηθήσει στην ανάδειξή τους.

Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό σημείωμα του υποψήφιου Ευρωβουλευτή:

Ο Γιώργος Αμυράς (22 Δεκεμβρίου 1967, Αθήνα) είναι Έλληνας πολιτικός και δημοσιογράφος. Ήταν βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου από το 2015 ως το 2019.

Στο διάστημα 2006–2013 υπήρξε παρουσιαστής της εκπομπής Μένουμε Ελλάδα μαζί με την Ρένια Τσιτσιμπίκου.

Πολιτική σταδιοδρομία

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων χωρίς κομματική στήριξη με τον συνδυασμό Επιμένουμε Αθήνα. Έλαβε στον Α’ γύρο ποσοστό 7,37% λαμβάνοντας την τέταρτη θέση.

Στις ευρωεκλογές του 2014 είχε ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, μετά από πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στο κόμμα. Τελικά, κατέλαβε την έβδομη θέση με 127.037 ψήφους και δεν εξελέγη ευρωβουλευτής.

Εξελέγη βουλευτής Β΄ Αθηνών με το Ποτάμι στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και ξανά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Την 1 Μαρτίου 2016 ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, αντικαθιστώντας τον Χάρη Θεοχάρη.

Στις 21 Ιανουαρίου 2019 ανεξαρτητοποιήθηκε από το “Ποτάμι” με αφορμή την αντίθεσή του στην υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Στις 10 Απριλίου παραιτήθηκε και παρέδωσε την βουλευτική του έδρα στο Ποτάμι· την θέση του κατέλαβε η επιλαχούσα Αντιγόνη Λυμπεράκη. Την ίδια ημέρα ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές του 2019.

 
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.