“Θέλουμε ένα Δήμο Αλμυρού Χωρίς Αδέσποτα” το θέμα της εκδήλωσης της Μαρίας Μαυραντζά
Το απόγευμα της Δευτέρας 14 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα “Θέλουμε ένα Δήμο Αλμυρού Χωρίς Αδέσποτα”, στο Αρχοντικό του Δάσους Κουρί.

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του Βαγγέλη Χατζηκυριάκου “Δημοτική Πρωτοβουλία” κα Μαρία Μαυραντζά, διοργάνωσε την ομιλία, με κύριο σκοπό τη συζήτηση και την έκφραση προτάσεων για την καλύτερη διαχείριση του ζητήματος.

Συντονιστής της εκδήλωσης ο κ. Φώτης Χατζηδημητρίου (Ιατρός – Βιοπαθολόγος), ο οποίος ανέφερε και βιωματικές εμπειρίες σχετικά με το θέμα των αδέσποτων, ενώ τόνισε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει και η υιοθεσία για την επίλυση του προβλήματος.

Ακολούθησε σύντομη ομιλία του κτηνιάτρου κ. Ηλία Διαμαντή ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε πως το θέμα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης προτού κυριαρχήσει ο φόβος για τα αδέσποτα. Η δημιουργία ενός καταφυγίου, όπου θα μπορούν να μεταφέρονται, να στειρώνονται και να φιλοξενούνται για κάποιο διάστημα θα αποτελούσε ένα είδος λύσης, ενώ ιδιαίτερα αποτελεσματική θα ήταν και η μαζική κινητοποίηση για υιοθεσίες.

Η κα Μαρία Μαυραντζά ανέφερε μεταξύ άλλων: “Λένε ότι η καρδιά ενός σκύλου χτυπά 10.000 φορές περισσότερο από την καρδιά ενός ερωτευμένου ανθρώπου όταν βλέπει το αφεντικό του. Το ίδιο ακριβώς θα έπρεπε να χτυπάει και ενός αδέσποτου ζώου εάν είχε αφεντικό… Η πεποίθησή μας είναι ότι στην Ελλάδα η προστασία των ζώων βασίζετε κυρίως στην εκδήλωση της μεγάλης ευαισθησίας και της έμπρακτης παρέμβασης των πολιτών. Οι φιλόζωοι αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της φροντίδας των αδέσποτων και μεριμνούν για τη δημιουργία νομοθεσίας και καλών πρακτικών από τους δημόσιους φορείς… Είναι επίσης σημαντικό ο δημοτικός φορέας να εμπλέκεται στην εφαρμογή της νομοθεσίας εδώ όμως δυστυχώς έχουμε συχνά αδιαφορία, ολιγωρία ή και παρανομία. Από την εμπειρία μου στον Δήμο Αλμυρού έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Δήμος μπορεί να αναλάβει σε πλήρη συντονισμό και συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία, ομάδες και πολίτες τα προγράμματα φροντίδας των αδέσποτων ζώων στην επικράτειά μας… Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας, Εσωτερικών, Δημόσιας διοίκησης και αποκέντρωσης και Γεωργίας παρέχεται οικονομική ενίσχυση στους δημοτικούς φορείς για την ίδρυση και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων. Από τα παραπάνω συνάγεται ότι το ελληνικό κράτος έχει δεσμευτεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο να λαμβάνει υπόψιν του τα θέματα διαχείρισης του ζωικού κεφαλαίου.”

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η επικεφαλής του συνδυασμού #ζωή_αλλάζουμε κα Ζωή Ράππου.

 


Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.