Who is who με τη Νεκταρία ΚοτζαπαναγιώτηΈχουμε τη χαρά και την τιμή να παρουσιάζουμε μέσα από τη στήλη μας who is who, μια φίλη και ιδιαίτερα δραστήρια στα κοινά γυναίκα, τη Νεκταρία Κοτζιαπαναγιώτη. Η Νεκταρία είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του Βαγγέλη Χατζηκυριάκου στο συνδυασμό Δημοτική Πρωτοβουλία.

Η Νεκταρία Κοτζαπαναγιώτη είναι παντρεμένη με τον Στέργιο Ξυνό και μητέρα τριών παιδιών. Είναι ιδιοκτήτρια του studio Αισθητικής «Face and Body» και μέλος επί σειρά ετών στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας και Β/μιας Εκπαίδευσης Επαρχίας Αλμυρού.

Διετέλεσε ταμίας στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευξεινούπολης και Γραμματέας στην Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού.

 Νεκταρία εργάζεσαι σε ένα πολύ σκληρό επάγγελμα. Πολλές ώρες, πνευματική και σωματική κούραση και βεβαίως με «ανθρώπινο υλικό». Πως σε διαμόρφωσε ως χαρακτήρα το επάγγελμά σου, αλλά και πως επηρέασε την ενασχόλησή σου με τα κοινά;

Μετά από 20 συνεχόμενα χρόνια στο χώρο της Αισθητικής και στη φροντίδα του ανθρώπινου σώματος, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η ανθρώπινη επαφή. Μέσα από την δουλειά μου έρχομαι καθημερινά σε επαφή με αρκετό κόσμο ο οποίος του δίνεται η ευκαιρία να μοιραστεί μαζί μου τις χαρές, τις λύπες, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους.

Ως άνθρωπος που μου αρέσει να «ακούω» τους άλλους έχω «μπει» πολλές φορές στη διαδικασία να προβληματιστώ και να προσπαθήσω για την επίλυση προβλημάτων που «περνάνε» από το χέρι μου.

Ως μητέρα 3 παιδιών, σαφώς και υπήρχε πάντα η ανησυχία και η διάθεση να προσφέρουμε το καλύτερο στα παιδιά μας και να κάνουμε το καλύτερο για το μέλλον τους.

Στο εργασιακό μου περιβάλλον έρχομαι καθημερινά σε επαφή με γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας, εφήβους, γονείς… άτομα που εκφράζουν την ανάγκη για πρόοδο και ανάπτυξη του τόπου μας. Αυτό αποτέλεσε έναν από τους λόγους που χρόνια τώρα ασχολούμαι ενεργά με τα κοινά του τόπου μας, σε μια άψογη συνεργασία με συμπολίτες που είχαμε τις ίδιες επιθυμίες και ανησυχίες.

 

Θύμισέ μας μερικές από τις δράσεις των Συλλόγων που συμμετείχες… κάποιες που ίσως ξεχωρίζεις…

Τι να πρωτοθυμηθώ!!! Θα κάνω μια αναφορά στις δράσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Επαρχίας Αλμυρού, όπου για 10 χρόνια είχα ενεργή δράση σε μια μεγάλη «παρέα» που ήμασταν όλοι οι γονείς, όλων των σχολείων της περιοχής μας.

  • Ετήσιοι Φιλανθρωπικοί Χοροί
  • Ενδοσχολικά και αποκριάτικα πάρτι
  • Συναντήσεις με σχολικούς φορείς
  • Ημέρες εθελοντισμού (καθαριότητα και άλλες δράσεις)
  • Αθλητικά τουρνουά
  • Συναυλίες (σε συνεργασία με άλλους συλλόγους και φορείς του τόπου μας)
  • Εθελοντική Αιμοδοσία (σε συνεργασία με την Αλληλεγγύη)
  • Θεατρικές παραστάσεις (και ως μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Ευξεινούπολης)
  • Κινητοποίηση και συγκέντρωση υπογραφών για παιδίατρο και ενίσχυση του Κέντρου Υγείας

Θα ήτανε παράλειψη να μην αναφερθώ στην συμμετοχή μου ως Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού.

Σε μια θητεία που μας επέτρεψε με πολλή αγάπη και μεράκι για την πρόοδο της εμπορικής αγοράς του τόπου μας καταφέραμε να καθιερώσουμε δράσεις οι οποίες ενίσχυσαν και πρόβαλαν τα καταστήματα της περιοχής μας.

Πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά το fashion show, η έκθεση βιβλίου, εκδώσαμε τουριστικό-επαγγελματικό οδηγό του Αλμυρού, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικά σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις που ενίσχυσαν την επιχειρηματικότητα των επαγγελματιών.

Είμαι σίγουρη ότι κάτι ξεχνάω. Το αρχείο του «Λαού» νομίζω είναι ο καλύτερος μάρτυρας για όσα δεν αναφέρουμε σ’ αυτή τη συνέντευξη.

Θα σταθώ όμως ιδιαίτερα στην ΠανΑλμυριώτικη κινητοποίηση που έγινε για την απαγόρευση δημιουργίας εργοστασίου λιθάνθαρακα, η οποία θα ήταν καταστροφική για την υγεία όλων των πολιτών.

Καθώς και για όλες τις ενέργειες που κάναμε για την διατήρηση των σχολικών μονάδων μας την εποχή που οι συνενώσεις σχολείων «απειλούσαν» το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

 

Σε ποιόν τομέα θα ήθελες να εργαστείς αν εκλεγείς με το συνδυασμό του Βαγγέλη Χατζηκυριάκου ως μέλος της νέας Δημοτικής Αρχής;

Στο συνδυασμό του Βαγγέλη Χατζηκυριάκου προσήλθα γνωρίζοντας τη διάθεσή του να εργαστώ για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών του Δήμου Αλμυρού και έχοντας συνεργαστεί στην προηγούμενη θητεία. Η υπόσχεσή του ότι όλοι οι υποψήφιοι θα αξιοποιηθούν κατά το βέλτιστο δυνατό μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε ο καθένας από την πλευρά που μπορεί.

Προσωπική μου επιθυμία λοιπόν, δεν είναι άλλη απ’ το να προσφέρω ότι μπορώ στον τομέα της παιδείας, του πολιτισμού, καθώς και της επίλυσης των καθημερινών προβλημάτων μέσα από την ειλικρινή μου και αυθόρμητη επαφή με τους συμπολίτες μου.

 

Είσαι ικανοποιημένη από το επίπεδο της προεκλογικής περιόδου; Θεωρείς τον εαυτό σου πολιτικό πρόσωπο;

Έχω δηλώσει πολλές φορές ότι δεν είμαι και δεν επιθυμώ να γίνω πολιτικό πρόσωπο. Η τοπική αυτοδιοίκηση πιστεύω ότι πρέπει να είναι πέρα των κομμάτων και των «χρωμάτων» και να αντιπροσωπεύεται από άτομα που έχουνε διάθεση, μεράκι, φρέσκιες ιδέες και ανιδιοτέλεια για την πρόοδο του τόπου μας.

Σίγουρα μια προεκλογική περίοδος «κρύβει» εντάσεις και αντιπαραθέσεις αλλά αυτές πρέπει να ξεπερνιούνται και να μένουμε όλοι προσηλωμένοι στον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από ένα Δημοτικό Συμβούλιο ενωμένο και αποτελεσματικό.

 

Που πιστεύεις ότι μπορεί να σε αξιοποιήσει περισσότερο ως Δημοτική Αρχή, η Δημοτική Πρωτοβουλία στο μέλλον;

Ακολουθώντας το όραμα της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας» δεσμεύομαι να προσφέρω όπου μου ζητηθεί. Σαφώς οι τομείς που προανέφερα είναι αυτοί που νιώθω ότι μπορώ να υποστηρίξω περισσότερο, όμως ως μέλος μιας ομάδας οι δυνατότητες είναι πολλές.

Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις ομορφιές του τόπου μας (Όθρυ, Ζερέλια, Κουρί, Παραλίες), πρέπει να «ομορφύνουμε» την καθημερινότητα (καθαριότητα, παιδικές χαρές, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ, επικοινωνία με τον Δήμο, εξυπηρέτηση πολιτών).

Πρέπει ο καθένας μας να αναλάβει δράση και να εκτιμήσει την εμπιστοσύνη που θα μας δείξουν οι συμπολίτες μας.

Πρέπει να εργαστούμε με ήθος και εντιμότητα, καθώς αυτό αρμόζει στον τόπο και στα παιδιά μας. Γιατί αυτά, είναι το μέλλον μας!

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.