Πρωινό Δελτίο Τύπου 16-5-2019 – Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας - Λαός Του Αλμυρού

Πρωινό Δελτίο Τύπου 16-5-2019 – Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότηταςΔιαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας 16 Μαΐου 2019. “Ανοίξτε” όσα δεν έχετε πληροφορηθεί, όσα σας ενδιαφέρουν και για όσα θέλετε να συλλέξετε πληροφορίες.

Βαριά «καμπάνα» σε 47χρονο Βολιώτη – Τραυμάτισε 63χρονη και οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και ασφαλιστήριο…

Βαριά «καμπάνα» χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 47χρονο Βολιώτη, που κρίθηκε ένοχος για σωματική βλάβη από αμέλεια και οδήγηση χωρίς δίπλωμα και ασφαλιστήριο. Το Δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 44 μηνών, συνολική χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, αφαίρεση πινακίδων και αδείας κυκλοφορίας του οχήματός του για έξι μήνες, χωρίς η ποινή να είναι μετατρέψιμη και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Λαμία: Ο «πα-τέρας» έδενε με αλυσίδα το ΑμεΑ κοριτσάκι – Συγκλονίζει ο αδελφός «Έστω και αργά, αποδόθηκε δικαιοσύνη»

Αποκαλύψεις που σοκάρουν: «Ο πατέρας μας θα έπρεπε να ήταν στη φυλακή εδώ και χρόνια για όλα αυτά που έχει κάνει. Πρώτο μέλημά μου τώρα είναι η αδελφή μου η οποία έχει ανάγκη από βοήθεια και προστασία….», είπε στο LamiaReport ο μεγαλύτερος αδελφός της Μαρίας.

Το δρόμο για τις φυλακές της Τρίπολης πήραν ο «πα-τέρας» και τα “φιλαράκια” του, που με την ανοχή του, ασελγούσαν σε βάρος ανήλικου κοριτσιού που έχει βαριά νοητική υστέρηση. 

Τι προβλέπει το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Eurobank

Στοχευμένο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου σε εργαζόμενους ηλικίας έως 54 ετών, αλλά και σε εργαζόμενους συγκεκριμένων μονάδων της τράπεζας ανά την περιφέρεια, ανακοίνωσε η Eurobank.

Το πρόγραμμα ξεκινάει από αύριο και θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 04 Ιουνίου 2019.

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στον νόμο για τις 120 δόσεις

Με νομοτεχνικές βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής ψηφίστηκε χθες ο νόμος για τη ρύθμιση οφειλών στο Δημόσιο και δη στα ασφαλιστικά ταμεία. Μεταξύ άλλων, αυξήθηκαν από 40 σε 60 οι δόσεις για τους συνταξιούχους που θα βγουν στο μέλλον στη σύνταξη και θα αποπληρώνουν τις οφειλές τους με παρακράτηση από τη σύνταξη.

Ερευνα – φωτιά για την Παιδεία: Βαθιά ταξική με τεράστιες ανισότητες

Αυτό προκύπτει από νέα έρευνα του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και καταγράφει σημαντικές ανισότητες στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μεταξύ φοιτητών με διαφορετικό επίπεδο κοινωνικο-μορφωτικής οικογενειακής προέλευσης.

Ετσι, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της έρευνας, περισσότεροι από τους μισούς φοιτητές των πανεπιστημίων (53,3%) προήλθαν το 2014 από οικογένειες με υψηλό κοινωνικό και μορφωτικό επίπεδο.

Δέκα στοιχεία που πρέπει να ξέρετε για τον ακατάσχετο λογαριασμό

Η δυνατότητα διεύρυνσης του ακατάσχετου των 1.250 ευρώ που ισχύει (και συνεχίζει να ισχύει) σήμερα για τις τραπεζικές καταθέσεις, δεν αφορά τους πάντες. Στοχεύει κυρίως να δώσει ανάσα σε επιχειρήσεις με μεγάλο ύψος οφειλών άρα και «βαριές» δόσεις εξόφλησης κάθε μήνα. Αναμένεται παράλληλα να λειτουργήσει και ως κίνητρο για την επιλογή μικρότερου αριθμού δόσεων από τους οφειλέτες κατά την ενεργοποίηση του νέου σχήματος των 120 δόσεων ενώ δεν αφορά οφειλέτες οι οποίοι δεν έχουν υποστεί κατάσχεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

«13η σύνταξη»: Τα 10 κλειδιά για να πάρετε τα χρήματα

Οι συνταξιούχοι µε δύο ή περισσότερες κύριες συντάξεις θα λάβουν το ποσό της «13ης σύνταξης» που αντιστοιχεί στο άθροισµα των µεικτών κύριων συντάξεων που λαµβάνουν (δηλαδή, ενώ παίρνουν δύο διαφορετικές κύριες συντάξεις, θα πάρουν ένα ψαλιδισμένο επίδομα ως «13η σύνταξη»).

Aθήνα – Θεσσαλονίκη: Σπάει το φράγμα των 4 ωρών

Σε τρείς ώρες κι ένα τέταρτο θα καλύπτει τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, στο τέλος του χρόνου, το νέο υπερσύγχρονο ηλεκτροκίνητο τρένο που θα δρομολογηθεί από την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί, όπως δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, που συμμετείχε στο πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιό του, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Θάνο Βούρδα και τις Διοικήσεις του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ, της ΓΑΙΑΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων και ολόκληρη τη σιδηροδρομική οικογένεια.

Ο γαλλικός στόλος ρίχνει άγκυρα στην Κύπρο

Αποφασιστική είναι η απάντηση της Λευκωσίας στις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, με την παρουσία του πλοίου γεωτρύπανου «Πορθητής». Η Κύπρος μπορεί να έδειξε πως ικανοποιείται από τις αυστηρές δηλώσεις ΗΠΑ και Ε.Ε., αλλά δεν μένει σε αυτές. Η υπογραφή συμφωνίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σχετικά με τη χρήση της ναυτικής βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης» από τον γαλλικό στόλο αποτελεί κίνηση η οποία δεν μένει στον συμβολισμό, αλλά δίνει πρακτικό περιεχόμενο στις δηλώσεις στήριξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξυπηρετώντας και τα συμφέροντα της Γαλλίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Γιατί η Βρετανία «γκρίζαρε» τη Κυπριακή ΑΟΖ προκαλώντας σάλο

Η δήλωση έπεσε σαν βόμβα στη Βουλή των Κοινοτήτων. Την ώρα που επισήμως όλοι οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών επέμειναν ότι οι χώρες της Ευρώπης υποστηρίζουν πλήρως τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στις ΑΟΖ που είχε ανακηρύξει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο των θαλασσών και καταδικάζουν αντίστοιχα την τουρκική απόφαση για γεώτρηση εντός των ορίων της κυπριακής ΑΟΖ, ο υφυπουργός Ευρώπης της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου αμφισβητούσε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

S-400: Σαφές μήνυμα από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, προειδοποίηση για «σοβαρές συνέπειες»

Με τίτλο «Εκφράζοντας την Ανησυχία για την Αμερικανο-Τουρκική Συμμαχία», το ψήφισμα που κατατέθηκε στη Βουλή «τονίζει την ιστορική συμμαχία με την Τουρκία και προτρέπει τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν να αποφύγει μια στρατιωτική σχέση με τη Ρωσία που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την αμερικανική και τουρκική εταιρική σχέση και τον ρόλο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ».

Με το αποτύπωμα του άνθρακα προσπαθεί να σώσει τις ενισχύσεις ο Χόγκαν

Μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει να ανταμείβει τους αγρότες που με επιτυχία μειώνουν ή αποθηκεύουν άνθρακα, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη των εθνικών και κοινοτικών στόχων για φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις, πρότεινε ο επίτροπος Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν. Με αυτήν του την πρόταση, επικυρώνονται για ακόμη μια φορά οι προτεραιότητες της ΕΕ και η γενικότερη αίσθηση που καλλιεργείται τους τελευταίους μήνες στα Συμβούλια γεωργίας, ότι δηλαδή οι δράσεις για το περιβάλλον αποτελούν μια ασφαλή επιλογή και ένα δυνατό επιχείρημα για την διατήρηση του προϋπολογισμού της ΚΑΠ σε υψηλά επίπεδα

Παρουσίαση του νέου μοντέλου της ΚΑΠ, περιβάλλον και διεθνές εμπόριο, συζητήθηκαν στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας

Το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες προέβη σε ανταλλαγή απόψεων για την μεταρρύθμιση της ΚΑΠ βάσει του σχετικού εγγράφου της Ρουμανικής Προεδρίας. Για την ΚΑΠ μετά το 2020, η Επιτροπή πρότεινε τη μετάβαση σε μια πολιτική βασιζόμενη στις επιδόσεις και τα αποτελέσματα (το «νέο μοντέλο υλοποίησης»).

Βόλεϊ Παγκορασίδων: ΓΣΑ – Εθνικός Λάρισας 3-0

Δωροθέα Κολυνδρίνη: Είμαστε οι αρωγοί στους φορείς του μεταφορικού έργου στη Μαγνησία

Ευρωπαϊκές Προτεραιότητες Γιώργου Αμυρά, υποψηφίου Ευρωβουλευτή ΝΔ

Αθανάσιος Μόρας: οδηγούμε τη Μαγνησία μπροστά!

Αδέσποτες ευθύνες – Ξανά ζώα σε κάδο

«Όχι Άλλο Πλαστικό» φώναξαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ σε εκδήλωση για το περιβάλλον

Με συναυλία ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στον Αλμυρό

Έλευση των Ιερών Λειψάνων Αγίου Νεκταρίου στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αλμυρού

Σύνθεσις: Επιτυχημένο Τριήμερο Δράσεων σε Ν. Αγχίαλο, Αγριά και Αν. Πήλιο

Δελτίο Θυέλλης – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 11-5-2019

Β. Χατζηκυριάκος: Ούτε ζητήσαμε ούτε λάβαμε χρίσμα – Απευθυνόμαστε μόνο στους πολίτες
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.