Ζημιές σε καλλιέργειες από την κακοκαιρία – Επίσκεψη κλιμακίων του ΕΛΓΑ στον Αλμυρό | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Ζημιές σε καλλιέργειες από την κακοκαιρία – Επίσκεψη κλιμακίων του ΕΛΓΑ στον Αλμυρό

Ζημιές στη φετινή παραγωγή καλαμποκιού, βαμβακιού και βίκου προκάλεσε η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών. Οι έντονες βροχοπτώσεις και το κατά τόπους χαλάζι έπληξε παραγωγές στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Δήμου Αλμυρού εκδόθηκε αναγγελία για την κατάθεση αιτήσεων αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ. Περίπου 30 παραγωγοί κατέθεσαν αιτήσεις, ενώ υπολογίζεται πως η έκταση των αγροτεμαχίων που επλήγησαν από την κακοκαιρία αγγίζει τα 1.500 στρέμματα περίπου.

Κλιμάκια του ΕΛΓΑ, έχουν ήδη επισκεφθεί τον Μαυρόλοφο, τη Φυλάκη, το Ζαρκαδοχώρι, το Νεοχωράκι και άλλες περιοχές που επλήγησαν, προκειμένου να κρίνουν αν θα δοθεί αποζημίωση στους παραγωγούς εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Όσον αφορά την κακοκαιρία της Τετάρτης 12 Ιουνίου, μέχρι την ώρα έκδοσης της εφημερίδας δεν είχε γίνει γνωστό αν θα εκδοθεί αναγγελία για αποζημιώσεις αποκατάστασης ζημιών.
Αφήστε μια απάντηση