Συνέντευξη της Ζέττας Μακρή στο «Λαό» για θέματα της επικαιρότητας που «καίνε» | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Συνέντευξη της Ζέττας Μακρή στο «Λαό» για θέματα της επικαιρότητας που «καίνε»

Έκδοση 22/6/2019

Παρεξήγηση ή Fake news? Ποιο το σχόλιό σας για το βίντεο Μητσοτάκη για την επταήμερη εργασία… και τη στάση ΣΥΡΙΖΑ-Αχτσιόγλου;

Καμία παρεξήγηση, καμία παρανόηση, καμία λανθασμένη ερμηνεία! Διαστρέβλωση του χειρίστου είδους και χοντροκομμένη προπαγάνδα και, μάλιστα, πολύ εύκολα αντιληπτή! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων και όχι των υπαλλήλων. Αναφέρθηκε σε ένα μοντέλο που έχει ήδη εφαρμοσθεί στην χώρα μας, εγκρίθηκε από την αρμόδια υπουργό Έφη Αχτσιόγλου και επαινέθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό! Ένα μοντέλο που εξασφαλίζει στους εργαζόμενους 18 επιπλέον ώρες ανάπαυσης το χρόνο, διατηρεί τους ίδιους μισθούς και αυξάνει τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό κατά 12,5%.
Ήταν, όμως, επιτακτική ανάγκη να αλλάξει η συζήτηση που είχε εστιαστεί στο Μάτι, τον Πολάκη, τις διακοπές στα κότερα, τις κάκιστες δημοσκοπήσεις και να βγουν στο προσκήνιο “ξεχασμένοι” υπουργοί όπως ο Νίκος Παππάς και “έκπληκτοι” λαϊκιστές όπως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Μίλησαν για ανατριχιαστική θέση και προέβλεψαν ήττα στις εκλογές! Το αποτέλεσμα γνωστό: μνημειώδης νίκη της Ν.Δ., πανωλεθρία των λασπολόγων!

Αναδημοσιεύω από την ιστοσελίδα της Ν.Δ.: «Η προκλητική και θρασύτατη χρήση του όρου “Μακεδονία” από επίσημη ιστοσελίδα των Σκοπίων και μάλιστα για την τουριστική προβολή της γειτονικής χώρας, δικαιώνει με τον χειρότερο τρόπο την πρόβλεψη της Νέας Δημοκρατίας. Ότι μετά την απαράδεκτη υποχώρηση της κυβέρνησης Τσίπρα να παραδώσει άνευ όρων στους γείτονες τη δήθεν “μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα”, ο όρος “Βόρεια” απλά θα εκφυλιστεί και θα ξεχαστεί. Η κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει άμεσα. Οι λίγες ημέρες που της απομένουν στην εξουσία δεν της συγχωρούν κανένα άλλοθι αδράνειας». Αδράνεια ή έγκλημα; Σε ποιες ενέργειες για το Μακεδονικό πιστεύετε ότι πρέπει να προβεί η Νέα Δημοκρατία ως νέα κυβέρνηση;

Έγκλημα που συντελέσθηκε όχι μόνο με την αδράνεια αλλά και με συγκεκριμένες ενέργειες! Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς, ασμένως και προθύμως, ικανοποίησαν την επιθυμία ευρωπαίων αξιωματούχων και όχι μόνο, υπογράφοντας την συμφωνία των Πρεσπών και ο μικρός αλλά απολύτως απαραίτητος κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος αδράνησε και διευκόλυνε! Παραχωρήσαμε το όνομα, αναγνωρίσαμε γλώσσα, επιτρέψαμε έλεγχο των σχολικών βιβλίων, δημιουργήσαμε φροντιστήρια που ζητούν να τους επιτραπεί να διδάξουν την γλώσσα των γειτόνων, ακούσαμε τον Σκοπιανό πρόεδρο Ζάεφ σε δηλώσεις, ανακοινώσεις και tweets να μιλά για (σκέτη) Μακεδονία, τον Ν.Κοτζιά να αποκαλεί την γείτονα χώρα “Μακεδονία” και τους εκπροσώπους της να εμφανίζονται σε διεθνείς εκθέσεις ως “Μακεδόνες”! Τον δε πρωθυπουργό της Ελλάδας να καμαρώνει ότι “ούτε η Μέρκελ,-η go back Madame Merkel- δεν τον πίστεψε ότι θα έλυνε το Σκοπιανό!” Τόσο καλός και πειθαρχημένος εταίρος, τόσο αδιάφορος για την ιστορία και την αλήθεια!
Η Ν.Δ.,αναγνωρίζοντας την διαμορφωθείσα σε βάρος των εθνικών συμφερόντων κατάσταση, θα παρακολουθεί την αυστηρή εφαρμογή της κάκιστης αυτής συμφωνίας, δεν θα επιτρέψει την αλλοίωσή της και δεν θα επιτρέψει απρόσκοπτη ευρωπαϊκή πορεία της γείτονος εάν δεν υπάρχει πλήρης συμμόρφωση στα συμφωνηθέντα!

Τουρκία-ΑΟΖ-περιφρόνηση στο Διεθνές Δίκαιο-παραβίαση-κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας… Μεταναστευτικό… Γνωρίζω ότι είναι τεράστια θέματα.. Που συναντώνται και που χωρίζουν οι πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ-Νέα Δημοκρατίας;

Δεν θέλω να είμαι στον δημόσιο λόγο μου απρόσεκτη όταν πρόκειται για εθνικά θέματα! Θέματα που και εσείς, στην ερώτησή σας, χαρακτηρίζετε “τεράστια”. Και όντως είναι! Τεράστια και ασήκωτα για μια κυβέρνηση που η διεκδίκηση δεν είναι το δυνατό της σημείο, που η ανοχή σε προσβολές έχει γίνει καθημερινή πρακτική, που η κακή προετοιμασία διμερών επαφών είναι συνηθισμένη, που η μυστική διπλωματία καθιερώθηκε! Το δε μεταναστευτικό, ο χειρισμός του, η διασπάθιση των κοινοτικών κονδυλίων, η αντιμετώπιση των μεταναστών μόνο ντροπή και ανησυχία προκαλούν! Δεν συναντώνται ούτε τέμνονται οι πολιτικές μας! Δεν θα μπορούσαν, άλλωστε, γιατί η δική μας εθνική και περήφανη στάση δεν έχει τίποτα κοινό με την ακατανόητη αντιμετώπιση των θεμάτων για τα οποία με ρωτάτε!

Αριθμητικά τουλάχιστον, εκπροσωπήθηκε στην κυβέρνηση η Μαγνησία όσο ποτέ… Πρόσφατα δηλώσατε στον τοπικό Τύπο ότι «Οι τοπικοί υφυπουργοί δεν δίνουν μάχες, γιατί απολαμβάνουν την εξουσία». Ποιο το μέτρο σύγκρισης; Θα θέλατε να μας το σχολιάσετε;

Αριθμητικά, ναι! Ποιοτικά, όχι! Αποδείχθηκε, περίτρανα, ότι οι πολλοί δεν είναι απαραίτητα και καλοί! Ούτε μαχητικοί, ούτε διεκδικητικοί, ούτε αποτελεσματικοί! Το πιστεύω, ακράδαντα, ότι απολαμβάνουν την εξουσία, ότι χαίρονται και καμαρώνουν για τα προνόμια που συνοδεύουν το αξίωμά τους και, γνωρίζοντας την περιορισμένη πολιτική αντοχή τους, δεν πολυσκοτίζονται! Με αυξημένο αριθμό συμβούλων, με μειωμένη αντίληψη ευθύνης άφησαν πολύτιμο χρόνο να περάσει διαπρέποντας στην απραξία! Μόνο απώλειες μετρούμε στα τέσσερα και πλέον τοξικά χρόνια που η προβληματική, πολιτικά αταίριαστη συγκυβέρνηση διαφέντευε τις τύχες της χώρας και του νομού!
Αν μου υποδείξετε έστω και ένα έργο, έστω και μία παρέμβαση που φέρει την σφραγίδα τους θα αποσύρω όλες τις ενστάσεις μου! Έστω και ένα! Η σύγκριση συντριπτική σε βάρος τους, ο απολογισμός τους απογοητευτικός, η απραξία τους παροιμιώδης! Δεν υπάρχει προηγούμενο και, ευτυχώς, δεν θα υπάρχει συνέχεια!

Είναι υπερεκτιμημένο το νέο αίμα στην πολιτική; Θα θέλαμε την άποψή σας.

Ούτε πρέπει να το υπερεκτιμούμε ούτε να το υποτιμούμε! Πρέπει να το κρίνουμε με προσοχή, σεβασμό και αυστηρότητα είτε είναι παλιό είτε καινούργιο! Να είναι υγιές και δυνατό! Να έχει εγγυήσεις αποτελεσματικότητας και όχι ενδείξεις ελαφρότητας! Να έχει αποδείξει ότι σπούδασε, δούλεψε, ξεχώρισε, πρόκοψε και έχει αποφασίσει να τα αφήσει όλα αυτά για να ασχοληθεί με τα κοινά, που είναι, σε βάρος, των προσωπικών! Η έλλειψη μόρφωσης, η απουσία εργασιακής εμπειρίας, πολύχρονης και ουσιαστικής, η εκτίμηση ότι η πολιτική είναι προβολή και όχι προσφορά βαραίνουν στην δική μου κρίση. Η σοβαρότητα, η πειθαρχία, η εργατικότητα, η εντιμότητα είναι εκ των ως ουκ άνευ! Πρότυπο και παράδειγμα πρέπει να είναι ο πολιτικός και όχι κατάπτυστος και δακτυλοδεικτούμενος! Να μην ξεχνούμε δε ότι ο πρωθυπουργός, οι συνεργάτες του και οι φίλοι τους ως “νέο αίμα” μας συστήθηκαν! Νέο αλλά τόσο άρρωστο!

Γιατί ψηφίζουν οι Έλληνες στις εκλογές του Ιουλίου; Ποιο το διακύβευμα για την Ελλάδα και ποιο για τη Μαγνησία μας.

Κατά την εκτίμησή μου, για πρώτη φορά ψηφίζουν και δεν καταψηφίζουν! Επιλέγουν και δεν απορρίπτουν απλώς! Έπαθαν και έμαθαν! Η πρώτη φορά Αριστερά μας ωρίμασε πολιτικά, μας δίδαξε να προσέχουμε τις επιλογές μας, να αξιολογούμε τους πολιτικούς μας, να ελέγχουμε τις πολιτικές, να απαιτούμε ειλικρίνεια!
Άρα το διακύβευμα για μια καθημαγμένη χώρα είναι πολύ ισχυρό και πολύ ξεκάθαρο:πρόγραμμα,υπευθυνότητα,συνέπεια,ειλικρίνεια,εργατικότητα,εντιμότητα! Συνεργασία με τους πολίτες, σεβασμό στους ψηφοφόρους, αγάπη στην πολύπαθη πατρίδα!
Σε τοπικό επίπεδο, δεν πρέπει να χάσουμε άλλο χρόνο! Οι εκπρόσωποι μας την επόμενη μέρα πρέπει να έχουν συγκεκριμένες πολιτικές αρετές. Να έχουν την παιδεία, την μόρφωση, την δυνατότητα, την διάθεση να προσφέρουν. Η ενασχόληση με την πολιτική να μην βελτιώνει την δική τους ζωή αλλά των συνανθρώπων τους. Οι μεγαλοστομίες και οι κοινοτοπίες να αντικατασταθούν από προσεκτικό, μετρημένο δημόσιο λόγο και μετρήσιμες ενέργειες! Όχι μόνο γκρίνια και καταγγελίες! Προσπάθεια και αποτέλεσμα! Επαφή με τους πολίτες και σεβασμό στις ευαισθησίες τους.

Στην πολιτική δεν ψηφίζουμε με κοινωνικά κριτήρια! Επιλέγουμε, αυστηρά πολιτικά, κρίνοντας, συγκρίνοντας και επιλέγοντας όποιον έχει στοιχεία και εχέγγυα πολιτικής επάρκειας και εμπειρίας, δηλαδή τη δυνατότητα να βοηθήσει τον τόπο και όχι μόνο τον εαυτό του!
Αφήστε μια απάντηση