Συναντήσεις Ι. Σακκόπουλου με φορείς της Αλοννήσου και της Σκοπέλου - Λαός Του Αλμυρού

Συναντήσεις Ι. Σακκόπουλου με φορείς της Αλοννήσου και της Σκοπέλου

Δημοσιεύουμε δελτία τύπου του υποψήφιου βουλευτή Μαγνησίας με το ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Ι. Σακκόπουλο, σχετικά με την περιοδεία του στη Σκόπελο και την Αλόννησο:

«Κλειδί» για την ανάπτυξη της Σκοπέλου η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

«Οι ανοιχτές «πληγές» της Σκοπέλου στερούν από το νησί σημαντικές ευκαιρίες. Η επανεκλογή του Στ. Περίσση στο τιμόνι του Δήμου, μετά από 17 χρόνια, δημιουργεί ελπίδες ότι γρήγορα η Σκόπελος θα επανακάμψει… Επισκέφθηκα το νησί και συνάντησα και τη συνυποψήφια βουλευτή, καταγόμενη από τη Σκόπελο, Μάνια Μελτζενίτη»

Τα μεγάλα προβλήματα της Σκοπέλου, που αποδυναμώνουν την τοπική οικονομική και παραγωγική δραστηριότητα, βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών και συζητήσεων που είχε ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιάννης Σακκόπουλος, με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Σταμάτη Περίσση, εκπροσώπους φορέων και δημότες, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο νησί.

Ο κ. Σακκόπουλος συζήτησε μεταξύ άλλων για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στις υποδομές και τα δίκτυα, όπως στα λιμάνια και στο οδικό δίκτυο του νησιού, στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, στον Βιολογικό, στον ΧΥΤΑ και τις δημοτικές εγκαταστάσεις.

Σημαντικές είναι οι ελλείψεις μόνιμου προσωπικού στο Δήμο Σκοπέλου, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν πολλές βασικές υπηρεσίες, ενώ τα σχολεία αντιμετωπίζουν κυρίως κτιριακά προβλήματα και σημαντικές ελλείψεις στον εξοπλισμό.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας, αλλά και στις άθλιες συνθήκες του κτιρίου, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για την παροχή υποβαθμισμένων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
Ένα άλλο ζήτημα που τέθηκε ήταν τα προβλήματα που αφορούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση και θέτουν εμπόδια στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Ο κ. Σακκόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της Σκοπέλου, στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου σχεδίου, το οποίο θα αποσκοπεί ευρύτερα στην οικονομική και τουριστική της ανάπτυξη.
«Για να δοθεί νέα ώθηση στον τουρισμό της Σκοπέλου, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δοθούν άμεσα λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματα και να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες του παρελθόντος», τόνισε ο κ. Σακκόπουλος. «Μόνο έτσι θα μπορέσουν να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, που αποτελούν «διαβατήριο» για την κατάκτηση μιας ξεχωριστής θέσης της Σκοπέλου στον χάρτη των δημοφιλών τουριστικών προορισμών.
Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών θα αποτελέσει το “κλειδί” για την ανάπτυξη του νησιού σε όλα τα επίπεδα, κατέληξε ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Ακατέργαστο διαμάντι των Σποράδων η Αλόννησος – Να της δοθεί η αξία που δικαιούται

Στην Αλόννησο, ένα από τα έξι οικολογικά νησιά της Ευρώπης, βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιάννης Σακκόπουλος, ο οποίος σε επαφές που είχε με τον Δήμαρχο Πέτρο Βαφίνη, εκπροσώπους φορέων και κατοίκους της Αλοννήσου συζήτησε προτάσεις για την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα παραμένει η υποστελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι οι αυξημένες ανάγκες περίθαλψης των μόνιμων κατοίκων του νησιού, αλλά και των επισκεπτών, καλύπτονται από έναν μόνο αγροτικό ιατρό. Ο κ. Σακκόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί άμεσα στο πρόβλημα και δεσμεύτηκε ότι από την πλευρά του θα συμβάλει με κάθε τρόπο προκειμένου το ιατρείο να στελεχωθεί με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ικανό να καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών, οι οποίες αυξάνονται σημαντικά, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Στις συζητήσεις κυριάρχησε επίσης το θέμα του εναλλακτικού τουρισμού, στον οποίο επενδύει συστηματικά η Αλόννησος τα τελευταία χρόνια. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα σχέδια για μετατροπή του περίφημου ναυαγίου της Περιστέρας, σε υποθαλάσσιο μουσείο που θα είναι επισκέψιμο με καθοδηγούμενη κατάδυση και αναμένεται να δώσει τεράστια ώθηση στον τουρισμό της Αλοννήσου.

Ο κ. Σακκόπουλος τόνισε ότι η επικείμενη λειτουργία επισκέψιμου ενάλιου αρχαιολογικού χώρου στην περιοχή αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση, με ισχυρές προοπτικές για την Αλόννησο και ευρύτερα για τις Βόρειες Σποράδες. Ανοίγει ο δρόμο για μια νέα μορφή τουριστικής ανάπτυξης που θα δώσει την ευκαιρία ώστε να αναδειχθεί η μοναδικότητα του φυσικού περιβάλλοντος σε συνδυασμό με το εξαιρετικό θαλάσσιο πάρκο της Αλοννήσου.

«Η Αλόννησος αποτελεί το ακατέργαστο διαμάντι των Σποράδων και θα πρέπει επιτέλους να της δοθεί η αξία που δικαιούται», δήλωσε ο κ. Σακκόπουλος, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων την αυξημένη περιβαλλοντική ευαισθησία των κατοίκων του νησιού.
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.