Έκαναν το κέντρο ενημέρωσης σνακ μπαρ; – Δημοτική Πρωτοβουλία για το Ξυλόσπιτο στο Κουρί | Λαός Του Αλμυρού
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.
full screen background image

Έκαναν το κέντρο ενημέρωσης σνακ μπαρ; – Δημοτική Πρωτοβουλία για το Ξυλόσπιτο στο Κουρί

Ως  νέα Δημοτική Αρχή από τις 1/9/2019,  οφείλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες και να επισημάνουμε τα  ακόλουθα παράδοξα και  εκτός  νομιμότητας των ενεργειών του κ. Εσερίδη σχετικά με  το περιβόητο ξυλόσπιστο.

Σύμφωνα με την από 11.06.2019  διακήρυξη δημοπρασίας   εκτίθεται σε προφορική πλειοδοτική δημοπρασία η εκμίσθωση του  ξυλόσπιστου για την λειτουργία  του ως αναψυκτηρίου.  Αποτελείται από αίθουσα  ενημέρωσης πολιτών εμβαδού τ.μ. 28,00, αίθουσα εξυπηρέτησης, αναψυχής επισκεπτών εμβαδού τ.μ. 59,00, βοηθητικό χώρο τ.μ. 5,02 και W.C, 12,00 τ.μ. μετά τοπυ περιβάλλοντος χώρου τ.μ. 234,00 .

Στους όρους , συμπεριλαμβάνεται ότι το κτήριο θα χρησιμοποιηθεί  ως κέντρο ενημέρωσης των επισκεπτών με τη λειτουργία Καφετέρειας  ή «ΚΑΦΕ-ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ» ή όποιας άλλης  άδειας  καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος  ήθελε εκδοθεί κατά τις διατάξεις του νόμου. Εντελώς τυπικά, για την κάλυψη της συντελούμενης παρανομίας,  αναφέρεται ότι στην αίθουσα των 28,00 τ.μ. θα γίνεται η ενημέρωση, όποτε και εάν χρειασθεί από άτομο εντεταλμένο από το Δήμο. Το κέντρο ενημέρωσης  πανηγυρικά καταργείται.

Η δημοπρασία αυτή, γεννά εύλογα  ερωτηματικά ως προς τη νομιμότητά  της . Και τούτο διότι:

Η άδεια κατασκευής του κτηρίου χορηγήθηκε  για να λειτουργήσει ως  κέντρο ενημέρωσης των επισκπετών. Η δημοτική αρχή, λίγο πριν την αποχώρησή της,  στην ουσία  καταργεί τη λειτουργία για την οποία  εγκρίθηκε και αδειοδοτήθηκε  η κατασκευή του και  το μετατρέπει σε αναψυκτήριο ή άλλο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που ήθελε  αδειοδοτηθεί.

Επισημαίνεται ότι :

Δεν έχει παραληφθεί από το Δήμο και ούτε χορηγήθηκαν οι σχετικές  άδειές του. Εκτός  αυτού, από το συνολικό κόστος  , 250.000 ευρώ,   οφείλονται στον εργολάβο τουλάχιστον 150.000 ευρώ.

Δεν έχουν  εκδοθεί οι σχετικές  άδειες από τις αρμόδιες  Αρχές (Δασαρχείο , που εποπτεύει το αισθητικό δάσος ΚΟΥΡΙ , με την αυστηρή νομοθεσία παρεμβάσεων, Υπηρεσίες Υγειονομίας κ.λ.π.)

Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο κ. Εσερίδης με ιδιαίτερη βιασύνη προχωρεί στην εκμίσθωσή του, συνολικά ως  αναψυκτήριο, ή άλλο κατάστημα χωρίς ακιρβή προσδιορισμό, παραβλέποντας  ότι η βασική του λειτουργία  δεν είναι αυτή και συμπεριλαμβάνει  στην εκμίσθωση και το χώρο  της ενημέρωσης.  

Δεν είναι  νόμιμη η γενική και αόριστη διατύπωση της διακήρυξης για εκμίσθωση και για οποιαδήποτε άλλη χρήση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Θα δημιουργήσει προβλήματα τα οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει η  καινούργια δημοτική αρχή,  αλλά και ο εκμισθωτής που θα αναδειχθεί, με  ακυρότητες  για  παράνομες  δραστηριότητες και δυσάρεστες  συνέπειες  και για τις δύο πλευρές.

 Ζητήσαμε  από τον κ. Εσερίδη να μην προχωρήσει στην δημοπρασία και να  αφήσει στη νέα  Δημοτική Αρχή,  όπως  είναι εύλογο, να αναλάβει το χειρισμό και την ευθύνη του θέματος. Δυστυχώς   εκώφευσε.  Προκαλεί έκπληξη το ζωηρό ενδιαφέρον του να κλείσει την υπόθεση, πράγμα που δεν έπραξε με το κτήριο στις λίμνες «ΖΗΡΕΛΙΑ», το οποίο άφησε τέσσερα  ολόκληρα χρόνια για να  δημοπραττήσει την εκμίσθωσή του.

Σκοπός   της ανακοίνωσής μας  είναι να ενημερώσουμε τους πολίτες  και τους ενδιαφερόμενους για την εκμίσθωση, ότι το θέμα  είναι ιδιαίτερα σοβαρό, εγκυμονεί κινδύνους  ακυρότητας συμβάσεων με δυσάρεστες  οικονομικές  συνέπειες και καλόν θα ήταν να ματαιωθεί η ενεργούμενη με τόσο βιασύνη και ακατανόητη σκοπιμότητα, δημοπρασία  από την απερχόμενη σε δύο μήνες  Δημοτική Αρχή.

 

                                                     ΓΙΑ  ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

                                                         Ευάγγελος  Χατζηκυριάκος
Αφήστε μια απάντηση