Μήνυμα Γιώργου Καλτσογιάννη για τους υποψήφιους των φετινών πανελλαδικώνΝα προετοιμάσουμε τους νέους μας για τον κόσμο του αύριο

Με αφορμή την σημερινή ανακοίνωση των βαθμολογιών που έλαβαν στα μαθήματα που διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Καλτσογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να συγχαρώ  όλους τους υποψήφιους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων του νομού μας που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, μια διαδικασία πολύ απαιτητική που όλοι την έχουμε ζήσει και γνωρίζουμε πολύ καλά, πόσο μελέτη, αφοσίωση, και ψυχικό σθένος χρειάζονται.

Παράλληλα, ως πατέρας τριών παιδιών που σε λίγα χρόνια θα αντιμετωπίσουν την πρόκληση των πανελλαδικών, αντιλαμβάνομαι την αγωνία και τις θυσίες των γονέων που στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις τις προσπάθειες των παιδιών τους, ώστε να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις.

Σε όλους τους υποψήφιους που έλαβαν τους βαθμούς, θέλω να τονίσω ότι πρέπει να είναι περήφανοι για την προσπάθεια που κατέβαλαν και τους εύχομαι να κάνουν τις σωστές επιλογές σε Τμήματα στο μηχανογραφικό τους δελτίο και να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα με την ανακοίνωση των βάσεων στα τέλη Αυγούστου.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι ένας πρώτος σταθμός στην ζωή των 18αρηδων. Όχι όμως και ο τελευταίος. Ειδικά στην σημερινή εποχή, όπου η γνώση και η εξειδίκευση ανανεώνονται και εξελίσσονται συνεχώς, οι εργασιακές και κοινωνικές συνθήκες μεταβάλλονται και τα επαγγέλματα ζητούν νέα γνωστικά εφόδια.

Εμείς σε αυτό τον κόσμο που έρχεται, οφείλουμε να προετοιμάσουμε τους νέους τόσο αυτούς που ολοκλήρωσαν το Λύκειο και είναι έτοιμοι να εισέλθουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όσο και αυτούς που φοιτούν στο σχολείο και κάνουν όνειρα.

Για εμάς, την κεντροδεξιά παράταξη, η προετοιμασία των νέων με γνωστικά εφόδια, αξίες και αρχές προϋποθέτει την καλύτερη οργάνωση των Πανεπιστημίων με σύγχρονα προγράμματα σπουδών και σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Γιατί θέλουμε νέους μορφωμένους που θα βρίσκουν εργασία.

Παράλληλα, όμως στηρίζουμε και τους νέους που ακολουθούν τον δρόμο των τεχνικών επαγγελμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν συγκεκριμένο σχέδιο για τα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια που προετοιμάζουν τα παιδιά και τους νέους για τον κόσμο του αύριο.

Έτσι, 1) Καθιερώνουμε το σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό από το Γυμνάσιο, 2) Δημιουργούμε Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, σε αντιπροσωπευτικές περιοχές της χώρας που θα συνεργάζονται για την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα, 3) Εισάγουμε νέο πλαίσιο λειτουργίας των ΑΕΙ που προβλέπει αποτελεσματικούς θεσμούς διοίκησης και σύγχρονα προγράμματα σπουδών, 4) Επιδιώκουμε την προσέλκυση πόρων για τα ΑΕΙ πέραν της κρατικής χρηματοδότησης και μεγαλύτερη διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

Οι νέοι μας μπορούν να κατακτήσουν το αύριο με τις αξίες που μας κληρονόμησε ο πολιτισμός και η πίστη μας σε συνδυασμό με τον δυναμισμό της γνώσης και της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα.

Για αυτό το μέλλον θα παλέψουμε όλοι μαζί.

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.