Περιοδεία και ομιλία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑλμυρόΤον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε σήμερα Τρίτη 2 Ιουλίου ο Αλμυρός, σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα, στην κεντρική πλατεία Αλμυρού. Πολλοί συμπολίτες μας έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι, να του ευχηθούν για το εκλογικό αποτέλεσμα και να τον ακούσουν. Στο τέλος της περιοδείας του στον Αλμυρό, απεύθυνε μια σύντομη ομιλία σχετικά με το διακύβευμα των εκλογών και με αναφορές σε προτεραιότητες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στο πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας.

Οι υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας τον πλαισίωσαν κατά την επίσκεψή του, καθώς και μέλη της Νέας Δημοκρατίας Αλμυρού, Βόλου και πολλά μέλη της νεολαίας Αλμυρού.

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Εσερίδης και μέλη της Δημοτικής Αρχής υποδέχθηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην είσοδο του Δημαρχείου, ενώ συναντήθηκε και με τον νέο-εκλεγμένο Δήμαρχο κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκο.

Η μικρή Ελεάνα χάρισε μια πανέμορφη ανθοδέσμη στον πρόεδρο, ενώ δώρα δέχθηκε από πολλούς συμπολίτες μας, από τον πρόεδρο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και περιχώρων κ. Γιάννη Πρεβεζιάνο, το λεύκωμα του Συλλόγου και από τον Πρόεδρο του ΑΟΣ Νέας Αγχιάλου «η Δήμητρα» κ. Γιάννης Κίτσος, προϊόντα του συνεταιρισμού, κρασί και τσίπουρο.

 

Τον Πρόεδρο καλωσόρισε από μικροφώνου ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Αλμυρού κ. Αναστασίου Δημήτρης, ευχόμενος ότι «σήμερα σας υποδεχόμαστε ως Πρόεδρο, αύριο θα σας υποδεχθούμε ως πρωθυπουργό». Ακολούθως αναφέρθηκε στην επένδυση στις Νηές Σούρπης, ζητώντας από τον Πρόεδρο να ενεργήσει σχετικά.

Ακολουθούν αποσπάσματα της ομιλίας του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Είμαι εδώ για να σας σφίξω το χέρι, να σας ευχαριστήσω για ό,τι κάνατε για την παράταξή μας και να θυμηθώ παλιές καλές μέρες… διότι είχα την χαρά, πριν από ακριβώς 27 χρόνια, να υπηρετήσω όλη μου τη στρατιωτική θητεία στην 111 ΠΜ, την οποία και επισκέφθηκα νωρίτερα… Χαίρομαι που και σήμερα συνάντησα παλιούς καλούς φίλους από εκείνες τις μέρες…

Λίγες μέρες πριν από τις Εθνικές εκλογές θα ήθελα να σας πω δυο λόγια για το διακύβευμα των εκλογών και πόσο σημαντικό είναι η χώρα, οριστικά, να γυρίσει σελίδα και ν’ αφήσει πίσω της αυτή την οδό της φτώχειας, της μιζέριας, της πόλωσης και του διχασμού. Στις 7 Ιουλίου έχουμε μια δυνατότητα φίλες και φίλοι. Να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδος, ότι αφήνουμε τα πονεμένα χρόνια της κρίσης πίσω μας, ότι εκλέγουμε μια σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση, που θα βάλει σε πρώτη προτεραιότητα την Ανάπτυξη! Μια κυβέρνηση η οποία θα ανακτήσει το κύρος της Ελλάδας στο εξωτερικό, μια κυβέρνηση η οποία θα σκύψει με αποφασιστικότητα και εργατικότητα –και όπως μου θύμισε μια κυρία- με σεμνότητα και ταπεινότητα –διότι πιστεύω πολύ σ’ αυτές τις αξίες.

Τρία πράγματα θα ήθελα να θυμάστε… Θα μειώσουμε τους φόρους για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Θα φέρουμε πολλές καλές δουλειές στον τόπο, μέσα από μια έκρηξη επενδύσεων. Η περιοχή σας, η Μαγνησία, θα είναι η πρώτη ωφελημένη από αυτή την πολιτική. Οι Έλληνες θα αισθάνονται ασφαλείς. Για μας η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Διαφορετικά δεν υπάρχει Ελευθερία. Ένα νέο παιδί,17 χρονών που ψηφίζει για πρώτη φορά, και μου είπε μια κουβέντα που λένε πολλοί 17άρηδες, της β λυκείου που ετοιμάζονται για τη δοκιμασία των πανελληνίων, με την ελπίδα να μπορέσουν να μπουν στο πανεπιστήμιο… και μου είπε… «θέλω όταν θα περάσω να βρω συμμαθητές και καθηγητές και όχι μπαχαλάκηδες, αναρχικούς και  διακινητές ναρκωτικών.» Υποσχέθηκα ότι θα καταργήσουμε με νόμο το πανεπιστημιακό άσυλο, έτσι ώστε να επαναφέρουμε τα πανεπιστήμια σ’ αυτό που έπρεπε να είναι…

Θέλω μέχρι την 7η Ιουλίου, να μη λείψει κανένας από αυτή τη μάχη. Να μη δώσουμε περιθώριο στην αποχή, αλλά ούτε στην επιλογή μικρότερων κομμάτων… Είναι πολύ σημαντικό το βράδυ της 7ης Ιουλίου ο τόπος να έχει σταθερή κυβέρνηση τετραετίας και αυτό μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το κάνει. Η χώρα δεν χρειάζεται άλλες περιπέτειες. Στις 8 Ιουλίου πρέπει να σκύψουμε πάνω στα προβλήματα και ταχύτατα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και θα δείτε πολύ σύντομα αποτελέσματα.

Η οικονομία περιμένει σήμερα μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που θα απελευθερώσει τις υγιείς δυνάμεις της ελληνικής δημιουργικότητας και να γίνουν επενδύσεις και να στηριχθεί με αυτόν τον τρόπο, πρωτίστως ο κόσμος της εργασίας… Για να μπορεί να γίνει αυτό, το βράδυ της 7ης Ιουλίου ο χάρτης της χώρος πρέπει να είναι γαλάζιος…  και εδώ στη Μαγνησία… έχετε ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο για κάνετε τις επιλογές σας και να προχωρήσουμε… σ’ αυτή τη μάχη για να μην πάει καμία ψήφος χαμένη… Και απευθύνομαι στον Αλμυρό, στη Μαγνησία, στους συμπολίτες μας οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογές δεν μας ψήφισαν και αντιλαμβάνονται τα μεγάλα διλήμματα που τίθενται μπροστά τους. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο της φτώχειας, που ζήσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αν έγιναν τόσο καλύτερες οι ζωές σας όσο κάποιοι μας λένε…  επιλέξτε τη σημερινή κυβέρνηση. Αν όμως αισθάνεστε όπως η μεγαλύτερη πλειοψηφία των πολιτών ότι τα πράγματα έγιναν χειρότερα, ότι η μεσαία τάξη διαλύθηκε, ότι οι συνταξιούχοι εξαπατήθηκαν και δεν εξαγοράζονται με ένα επίδομα της τελευταίας στιγμής από αυτούς που έκοψαν το ΕΚΑΣ.. αν είστε νέοι άνθρωποι που ελπίζετε σε καλύτερα πανεπιστήμια και σε μια θέση εργασίας αργότερα, αν είστε δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι πιστεύετε ότι πρέπει να έχετε περισσότερο ρόλο και λόγο και βλέπετε την αξιολόγηση ως ένα εργαλείο για να γίνετε καλύτεροι, αν είστε μέλη των ενόπλων δυνάμεων… όσοι με υπερηφάνεια φοράτε το εθνόσημο στη στολή σας, θα ήθελα να σας ζητήσω… έχουν μείνει μέχρι τις εκλογές πέντε μέρες… θα ήθελα να κάνουμε τη μεγάλη, την τελική προσπάθεια… Θέλουμε η νίκη μας να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη, όσο το δυνατόν ισχυρότερη.. .Αυτό θα μου δώσει τη δύναμη την επόμενη μέρα να μη κάνω συμβιβασμούς την επόμενη μέρα, συμβιβασμούς που συχνά οι πρωθυπουργοί αναγκάζονται να κάνουν… έχουμε κρίσιμες διαπραγματεύσεις την επόμενη μέρα…

 

Σήμερα, την ώρα που μιλάμε… ξεκινά μια κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής, για να πάρουν αποφάσεις οι ευρωπαίοι ηγέτες, για το πως θα κατανεμηθούν οι κρίσιμες θέσεις της ευρωπαϊκής ένωσης για την επόμενη πενταετία. Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι απών από αυτή τη συζήτηση και εκχώρησε στον πρωθυπουργό της Ισπανίας το δικαίωμα ψήφου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Θα πρέπει να καταλάβει ο κύριος Τσίπρας, ότι μέχρι της 7 Ιουλίου είναι ακόμα πρωθυπουργός της χώρας και δεν μπορεί με αυτόν τον τρόπο να περιφρονεί τα Εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος. Στις 7 Ιουλίου θα του στείλετε όλοι τον λογαριασμό και θα τον στείλετε σπίτι του.

Πάμε όλοι μαζί, στις 7 Ιουλίου, για ένα αποτέλεσμα το οποίο θα μας θυμίσει παλιές καλές μέρες. Πριν από τριάμιση χρόνια, όταν περιόδευα στη Μαγνησία, ως υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ως outsider, με εμπιστεύθηκαν οι Νεοδημοκράτες και μου έδωσαν μια εντολή… Να αλλάξω τη Νέα Δημοκρατία, να την ανανεώσω και να την ξαναφτάσω σε υψηλά ποσοστά, να ξανακάνω τη Νέα Δημοκρατία από κόμμα, παράταξη. Αυτή την εντολή την τίμησα στο ακέραιο και σας ευχαριστώ που ήσασταν στο πλευρό μου. Αυτή η προσπάθεια πρέπει να ολοκληρωθεί για να ξεκινήσει μια άλλη προσπάθεια. Γιατί η 7η Ιουλίου θα είναι ημέρα νίκης για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά θα είναι και ένα σκαλοπάτι. Γιατί θα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ολοκληρώσει το έργο μας, μόνο όταν η Ελλάδα θα ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης, ότι θα είμαστε παράδειγμα προς μίμηση, όταν τα παιδιά μας αντί να φεύγουν από την Ελλάδα θα αρχίσουν να επιστρέφουν πίσω… τότε θα μπορέσουμε να πούμε ότι η δουλειά μας έχει αρχίσει να δείχνει ουσιαστικά αποτελέσματα…

Την Κυριακή μιλάει ο Λαός και η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων, κάθε Ελληνίδας, κάθε Έλληνα ξεχωριστά. Καλή δύναμη, καλό αγώνα, πάμε μαζί μέχρι την τελική νίκη!

 

Ακολουθεί φωτο-ρεπορτάζ και το σχετικό βίντεο με την περιοδεία και ομιλία του προέδρου:


 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.