Απ. Κουταρέλος: «Πηγαίνετε να ψηφίσετε»
Γράφει ο Απόστολος Δ. Κουταρέλος

Υπεύθυνος Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΟΝΝΕΔ ΒΟΛΟΥ
MSc Δασολόγος Περιβαλλοντολόγος Α.Π.Θ.
MSc Χωροταξίας, Πολυτεχνείου Θεσσαλίας

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της αποχής σχεδόν από όλες τις εκλογικές διαδικασίες. Φαινόμενο ανησυχητικό αν σκεφτεί κανείς ότι η αποχή είναι ιδιαίτερα πιο έντονη στις νεαρές ηλικίες.

Η γενιά που βγαίνει τώρα στην αγορά εργασίας απέχει, και απέχει συνειδητά, είναι η γενιά των “απολιτίκ”.
Αν εξαιρέσουμε ένα ποσοστό νέων που δραστηριοποιούνται από μικρή ηλικία, είτε λόγω ενασχόλησης της οικογένειας με την πολιτική είτε λόγω ένταξης σε κάποια φοιτητική παράταξη στο Πανεπιστήμιο, σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι δεν πηγαίνουν στις κάλπες ή αν πάνε ρίχνουν άκυρο, ούτε καν λευκό. Το λευκό είναι άποψη, και είναι σεβαστό. Το άκυρο είναι αντίδραση, είναι αντίδραση σε ό,τι ακούνε σε ό,τι βλέπουν και ό,τι βιώνουν καθημερινά στην κοινωνία που ζούνε.

Θα μου πεις είναι λογικό και επόμενο γιατί έχει επικρατήσει η λογική «και να ψηφίσω τι θα αλλάξει». Σύμφωνοι, και να ψηφίσεις μπορεί και να μην αλλάξει κάτι, αλλά αν δεν ψηφίσεις σίγουρα δεν θα αλλάξει τίποτα.

Η ψήφος είναι η άποψή σου, είναι η δύναμη σου, είναι το πιο ισχυρό μέσο να εκφράσεις την δυσαρέσκεια ή την ευαρέσκειά σου για τα εκάστοτε πολιτικά δρώμενα. Μην την πετάς στα σκουπίδια, αξιοποίησέ την, έκφρασε την άποψη σου, 12 ώρες είναι ανοιχτές οι κάλπες πάντα, προλαβαίνεις και να δουλέψεις (αν δουλεύεις Κυριακή) και να βγεις βόλτα και να πας για μπάνιο αλλά σίγουρα προλαβαίνεις και να ψηφίσεις. Θα σου πάρει 5 λεπτά, “θυσιάζεις” 5 λεπτά από μια Κυριακή σου, για να εκφράσεις την άποψή σου για το μέλλον, το άμεσο αλλά και το απώτερο. Νομίζω αξίζει!

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.