Δελτίο Θυέλλης – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 15-7-2019 - Λαός Του Αλμυρού
Γιώργος Τσιντσίνης

Δελτίο Θυέλλης – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 15-7-2019Αν και κατακατακαλόκαιρο

στην ψήφο τους δοσμένοι.

Στο τέλος όλοι …νικητές

και ευχαριστημένοι.

 

Δεν είναι κενός λόγος η διαπίστωση, ότι «ο ελληνικός λαός ψήφισε με σοφία», στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ο Μητσοτάκης, με ένα ποσοστό νίκης που θύμιζε την προ της οικονομικής κρίσης ισχυρή Νέα Δημοκρατία, εξασφάλισε μια άνετη νίκη και ευρεία αυτοδυναμία και ο Τσίπρας με τον Σύριζα κρατήθηκαν σχετικά ψηλά (8,3 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τον αντίπαλό του), πιστοποιώντας ότι είναι πλέον ο κυρίαρχος πόλος της Αριστεράς, σε μεγάλη απόσταση από το αποδεκατισμένο ΚΙΝΑΛ.

 

Το βασικό κέρδος για τον τόπο είναι ότι αποφεύχθηκε μια ενδεχόμενη πολιτική ρευστότητα, που θα έφερνε αστάθεια και ίσως ακυβερνησία, αφού είναι γνωστό ότι η Ελλάδα δεν …συμπαθεί και τόσο πολύ -όντας …άμαθη- τις Κυβερνήσεις συνεργασίας.

 

Ο κ. Μητσοτάκης είναι λοιπόν ο κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού, αλλά αφού «ακόμη δεν τον είδαμε καλά – καλά», δεν θα τον πούμε …Γιάννη, όπως λέει η γνωστή παροιμία, καθώς αυτός και η Κυβέρνησή του επωμίζονται ένα δύσκολο έργο, να οδηγήσουν τη μεταμνημονιακή Ελλάδα στην ανάπτυξη και τον λαό της στις λεγόμενες (γενικώς) καλύτερες μέρες. Η αλήθεια είναι ότι πολλά θα κριθούν, όχι μόνο από την αποδοτικότητα και τις ικανότητες των Κυβερνώντων, αλλά και από την ποιότητα και τις επιδόσεις της Αντιπολίτευσης, σε μια εποχή που η σπατάλη χρόνου και τα κομματικά παιχνίδια θα πρέπει εκ των προτέρων να θεωρηθούν επικίνδυνη πολυτέλεια, πράγμα που απευχόμαστε συνολικά.

 

Όμως, ως γνωστόν στην Ελλάδα ζούμε και … «Κάθε θαύμα κρατάει τρεις ημέρες, το μεγάλο τέσσερις»… Από την πρώτη ώρα της ορκωμοσίας του νέου πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης, άρχισε το σκληρό αντιπολιτευτικό …ροκ, όπως ήταν αναμενόμενο για τουλάχιστον όσους μελετούν τα πολιτικά μας πράγματα και τις κομματικές τακτικές.

 

Ήταν αρκετή -όσο και θεμιτή- τελικά η ανανέωση σε όλη τη διαστρωμάτωση του Κοινοβουλίου. Πολλοί και πολλές που ήδη είχαν μετεξελιχθεί σε κομματικές «σημαίες ευκαιρίας», μεταπηδώντας από το ένα κόμμα στο άλλο ή κάποιοι άλλοι που είχαν «κουράσει» πια με την πολύχρονη κοινοβουλευτική τους παρουσία, δεν ψηφίστηκαν επαρκώς, ενώ κάποια άλλα μικρά κόμματα (όπως οι ΑΝΕΛ, που δεν μετείχαν καν στις εκλογές ή η Χρυσή Αυγή που οριακά δεν έπιασε το όριο του 3%) άλλαξαν τη «γεωγραφία» της εξακομματικής πλέον Βουλής.

 

Πολλούς …κατεργάρηδες λοιπόν (από τα περισσότερα κόμματα) έβαλε επίσης στον πάγκο της η λαϊκή ψήφος του Ιουλίου, κάτι που καλύπτει και ικανοποιεί την κοινή λογική και τη μετριοπάθεια πολλών πολιτών, ανεξάρτητα από τις κομματικές προτιμήσεις και επιλογές τους. Ειδικά, κάποιοι περιφερόμενοι από κόμμα σε κόμμα, που «είδαν» μάλλον την πολιτική σαν επάγγελμα και χρήμα έφαγαν ηχηρά χαστούκια.

 

Ευχάριστη διαπίστωση είναι η εκλογή 61 γυναικών στο νέο Κοινοβούλιο. Διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός …εθνομητέρων.

 

Πώς ψήφισαν οι Δημότες του Αλμυρού; Μάλλον μπορούμε να λέμε ότι γύρισε στα προ της οικονομικής κρίσης ισχυρά ερείσματα η Δεξιά στην περιοχή μας, αφού η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ «συγκόμισε» το 50,27 των ψήφων και ο ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα το 24,52 %, ποσοστό κατώτερο του πανελλαδικού ποσοστού του. Ίσως αυτό να εξηγείται και από το ότι κρατήθηκε το Κίνημα Αλλαγής       (ΚΙΝΑΛ) στο 8,12%. Κατά τα άλλα, το τοπικό ΚΚΕ κατέγραψε ποσοστό 4,80 %, η Χρυσή Αυγή 3,29 % το ΜέΡΑ 25 του Βαρουφάκη 2,73 % και ο Βελόπουλος στο 2,64 %.   

 

Η Όλγα Κεφαλογιάννη, πρώτη Βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθήνας αρνήθηκε –με το «καλημέρα»- την Υπουργοποίησή της στον Τουρισμό, γιατί απαίτησε και τον Πολιτισμό, όπως λέει το παραπολιτικό ρεπορτάζ, αλλά ο Μητσοτάκης δεν …μάσησε και τις είπε ..πριτς. Επίσης διαγράφηκαν από μέλη του ΚΙΝΑΛ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Λίνα Μενδώνη, που ήδη υπουργοποιήθηκαν από τον Μητσοτάκη. (Η ιστορία του πρώην ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνεται και -ως προς τις απανωτές διαγραφές- για μας τους παλιότερους θυμίζει ολίγον…. Ζίγδη.

 

Ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης περιγράφεται ήδη από τον Πρωθυπουργό, από το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με τη naftemporiki.gr. Κυβερνητικές πηγές σημείωναν σχετικά: 1. Kάθε υπουργός παρέλαβε έναν φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του. 2. Περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι τον Δεκέμβριο κι ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης. 3. Στους υπουργούς και τους υφυπουργούς θα τεθούν ασυμβίβαστα. Μεταξύ άλλων, θα απαγορευθεί η πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, ενώ απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβασης με το Δημόσιο θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών. 4. Σε όλο το κυβερνητικό σχήμα -υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς- θα απαγορευθεί οποιασδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα. 5. Οι γενικές γραμματείες των υπουργείων θα μειωθούν από 93 σε 60, ενώ δραστικά μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της κυβέρνησης.

 

Σε μια κίνηση συμβολισμού προχώρησε επίσης ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, που αφορά στις… μετακινήσεις του, όπως γράφει στο newsit, σε ρεπορτάζ του Αιμίλιου Περδικάρη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια συμβολική κίνηση, αρνήθηκε το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο μετά την ορκωμοσία του. Οι πληροφορίες από το περιβάλλον του, λένε πως ο πρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε να εξακολουθήσει να κινείται με το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε μέχρι και λίγο πριν, όσο ακόμη είχε την ιδιότητα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως στην ίδια κίνηση είχε προβεί και ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια της πρωθυπουργικής θητείας του. Την ίδια ώρα, το ρεπορτάζ λέει πως ο νέος πρωθυπουργός έδωσε εντολή να απομακρυνθούν και οι κλούβες που βρίσκονταν στην οδό Ηρώδου Αττικού, πριν το Μαξίμου, ενώ θα πρέπει εδώ να υπενθυμιστεί πως κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει ήδη να «στήσει» το στρατηγείο του όχι στο Μαξίμου, αλλά στο… γνώριμό του -από την υπουργική του θητεία- υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Καλές λοιπόν οι πρώτες απόπειρες αλλαγής του ύφους και του ήθους της εξουσίας.

 

Πώς να προλάβεις τις πρώτες μετεκλογικές εξελίξεις, όταν τρέχουν ομαδόν; «Ξηλώνεται, για παράδειγμα των πρώτων «μεζέδων», το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, αλλά και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Μια φωτογραφία νεαρής που μεταγγίζεται με αίμα στο νοσοκομειακό κρεββάτι της αιμοδοσίας, συγκινεί με μια πανανθρώπινη υπενθύμιση: «Κάθε καλοκαίρι, οι Αιμοδοσίες των νοσοκομείων όλης της χώρας έχουν έλλειψη αίματος. Το σημαντικότερο πρόβλημα παρουσιάζεται σε μας, στα άτομα που πάσχουμε από Μεσογειακή Αναιμία. Τις πιο πολλές φορές υπο-μεταγγιζόμαστε λόγω της έλλειψης. Γι’ αυτό, σας παρακαλώ, μέσα στο πρόγραμμά σας αυτό το καλοκαίρι, βάλτε και την Εθελοντική Αιμοδοσία. Είναι 10 λεπτά από το χρόνο σας. Σας ευχαριστώ θερμά.» Δεν νομίζετε πως όλοι μας πρέπει να κάνουμε κάτι; Όσο μπορούμε…

 

Ενδιαφέρον ρεπορτάζ (χιουμοριστικό βεβαίως) δίνει το «Βατράχι» για την κατακόρυφη πτώση που σημείωσαν στις 4 Ιουλίου οι …κουτουλιές σε κολώνες, από χρήστες κινητών τηλεφώνων, εξαιτίας του παρατεταμένου μπλακάουτ στο Facebook και στο Instagram, όπως αναφέρουν πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, δεκάδες χιλιάδες χρήστες απέφυγαν για λίγες ώρες συγκρούσεις με κολώνες, ηλικιωμένους, να τους πατήσουν αυτοκίνητα και να πέσουν από γκρεμούς, καθώς αναγκάστηκαν να σηκώσουν τα κεφάλια τους από τα κινητά τους και να κοιτάξουν γύρω τους, ενώ κάποιοι αναγκάστηκαν να μιλήσουν μετά από μήνες σε συμπολίτες τους χωρίς τη βοήθεια τσατ. Σε απόγνωση πάντως βρέθηκαν εκατοντάδες Έλληνες ίνφλουενσερς αλλά και απλοί πολίτες που είχαν ίνφλουενσερς στο χωριό τους, καθώς ήταν αδύνατο να ανεβάσουν σέλφι, φωτογραφίες χαριτωμένων ζώων και αποφθέγματα πάνω σε ηλιοβασιλέματα όπως ορίζει ο νόμος. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη διακοπή που έχει σημειωθεί στα κοινωνικά αυτά δίκτυα από τότε που μια καθαρίστρια είχε τραβήξει την πρίζα του κεντρικού σέρβερ του Facebook για να βάλει σκούπα, παρά το γεγονός ότι πάνω από την πρίζα υπήρχε κολλημένο σημείωμα που έγραφε «μη βγάζετε αυτή την πρίζα, είναι ο κεντρικός σέρβερ της εταιρείας». Με άλλα λόγια, τα χάλια μας γενικώς…

 

Βλέπω κάποιους στο διαδίκτυο που, χωρίς κανείς να τους προκαλέσει και να τους ενοχλήσει, έχουν ξεπεράσει ακόμη και αυτήν την ανεπάρκεια του κομματικού χαρακτήρα τους και την εγνωσμένη γραφικότητά τους. Όχι μόνο δεν ξέρουν να χάνουν, αλλά φροντίζουν να πουλάνε διαρκώς και εμπαθείς «εξυπνάδες», με μπόλικα διχαστικά καρυκεύματα. Λες και δεν τους ξέρουμε, τι σόι «φιντάνια» σκοπιμότητας ήταν ανέκαθεν…

 

Εντάξει, το καταλαβαίνω… οι ζέστες, οι διακοπές και τα θαλασσινά μπάνια δεν βοηθάνε να ευδοκιμήσει η γκρίνια… Αλλά δεν θέλει και πολύ ν’ αρχίσει και να …ευδοκιμήσει. Αχνοβλέπω ότι κάποιοι (συνήθως οι πιο …βολεμένοι) ήδη με το ζόρι κρατιούνται.

 

Είναι καλύτερο πάντως να είσαι μοναχικός λύκος, παρά δημοφιλές πρόβατο.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.