Ανακοίνωση Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού και Σούρπης για το θέμα του ΕΛΓΑΑνακοίνωση απέστειλαν τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού και Σούρπης, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μ. Βορίδη για το θέμα του ΕΛΓΑ. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

«Με δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη για το θέμα του ΕΛΓΑ, διαφαίνεται η πρόθεση για είσοδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών και την αύξηση των ασφαλίστρων χωρίς ουσιαστική ασφάλιση και αποζημίωση της παραγωγής όπως συμβαίνει άλλωστε και σήμερα.

Βεβαίως και δεν είναι κεραυνός εν αιθρία οι δηλώσεις του, η θέση αυτή ήταν διατυπωμένη από την ΝΔ κατά την προεκλογική περίοδο. Είχαμε προειδοποιήσει ότι η απαξίωση του ΕΛΓΑ οδηγούσε αναπόφευκτα στην είσοδο της ιδιωτικής ασφάλισης και την αύξηση των ασφαλίστρων χωρίς αντίκρισμα για τους παραγωγούς.

Στο ζήτημα του ΕΛΓΑ οι μόνοι χαμένοι είμαστε εμείς που πληρώνουμε υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές χωρίς να αποζημιώνομαστε για τις εκτεταμένες ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα και τις νόσους, είτε αποζημιώνονται με ψίχουλα. Εμείς πληρώνουμε τα πάντα στον ΕΛΓΑ, ακόμη και το λειτουργικό κόστος του οργανισμού, ενώ όλες οι κυβερνήσεις έχουν «λερωμένη την φωλιά τους» αφού από το 2011 δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ ενώ είχαν την υποχρέωση να καταβάλλουν 35 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Ο αγροτικός σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι θα μας βρει απέναντι της αν προχωρήσει τον σχεδιασμό της για τον ΕΛΓΑ που στρέφεται ενάντια στους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Διατυπώνουμε ξανά την πάγια θέση μας και διεκδικούμε:

• ΕΛΓΑ κρατικό φορέα με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

• ΕΛΓΑ που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή, αλλά και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

• Ούτε σκέψη για αύξηση των ασφαλίστρων!».

Το διοικητικό συμβούλιο.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.