Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 17-8-2019 - Λαός Του Αλμυρού

Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 17-8-2019Τσατάλια τα νευράκια του…

Μετά το δημοσίευμα του «Λαού» για την κατάσταση των δρόμων στην Ευξεινούπολη, ο Πρόεδρος Αργύρης Τέφογλου, σχολίασε κάτω από την ανάρτηση στο facebook:

«Συμβαίνει και το άλλο αλλόκοτο στο χωριό μας. Ενώ έχουμε αύριο πανηγύρι, έχουμε σκουπίσει τον κεντρικό δρόμο, ασβεστώσαμε τα κράσπεδα και ενώ το νερό της Καρυάς στις βρύσες του «Καραγιάννη» και στου «Χριστοδούλου» δεν έχουν νερό εδώ και ένα χρόνο και παρακαλούμε να έλθουν και να δουν τι συμβαίνει… Δίνει εντολή –αν είναι δυνατόν- ο απερχόμενος Δήμαρχος να σκάψουν σήμερα στον κεντρικό δρόμο για να βρουν τι συμβαίνει… με κίνδυνο ατυχήματος. Έλεος πια! Για μια ακόμη φορά κάνει ό,τι καλύτερο για το χωριό του; Και μάλιστα παραμονές του πανηγυριού του χωριού μας; Και ενώ χρειάζεται το αποφρακτικό της ΔΕΥΑΑΛ για να γίνει κάποια δουλειά…. Και έχει ενημερωθεί ότι έχει βλάβη και είναι εκτός Αλμυρού…»

Τα αντι-σχόλια δικά σας… για την αγανάκτηση του viral προέδρου της Ευξεινούπολης! Τα ‘χει μαζεμένα ως φαίνεται… θα σχολιάσουμε εμείς! Άντε και καλή νέα θητεία Πρόεδρε!

 

ΧΥΤΑ Σούρπης

Κάθε χρόνο έχουμε περιστατικά πυρκαγιάς στον παλιό ΧΥΤΑ Σούρπης… Αλήθεια, πότε και ποιος έχει την ευθύνη για την παρακολούθηση του σκουπιδότοπου; Τον συντηρούν «ταΐζοντάς τον», οι ίδιοι οι κάτοικοι; Αν όχι ποιοι; Ποια μέτρα πρέπει να παρθούν για την προστασία της Δημόσιας Υγείας; Εκεί πάνω από τη Σούρπη… οι αντιπυρικές ζώνες έγιναν;

 

Κοινό μυστικό

Με τη φωτιά στην Εύβοια, επανήλθε η συζήτηση για τις αντι-πυρικές ζώνες στη Μαγνησία. Οι συνάδελφοι της Μαγνησίας, ήδη δημοσίευσαν ρεπορτάζ για την έλλειψη συντήρησης πολλών αντι-πυρικών ζωνών… Θυμίζουμε ότι η στήλη μια εβδομάδα πριν ανέφερε το ζήτημα, ως μια ακόμη καυτή πατάτα που θα πρέπει να κρατήσει η νέα Δημοτική Αρχή… Ας ελπίσουμε ότι δεν θα πρέπει να ζήσουμε μια μεγάλη πυρκαγιά για να κατανοήσουμε την ανάγκη της άμεσης εκτέλεσης των σχετικών έργων. Άποψη της γράφουσας, ότι για τέτοια έργα δεν θα πρέπει να δίνονται παρατάσεις.

 

Αλλαγή σκυτάλης

Είμαστε πολύ κοντά στην αλλαγή σκυτάλης της Δημοτικής Αρχής. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Καλλές, ευχαρίστησε Δημοτικούς Υπαλλήλους, Συμβούλους και τον Δήμαρχο Αλμυρού, κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, ανακοινώνοντας ότι μάλλον αυτή ήταν και η τελευταία συνεδρίαση. Αν και… τα mail των εισηγήσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν βρήκαν ποτέ τον δρόμο μέχρι το ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιό μας… εμείς, δεν του κρατάμε «μούτρα»…

Ο Πρόεδρος και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, αν μη τι άλλο, αφιέρωσαν από τον προσωπικό τους χρόνο, έχασαν από τις οικογενειακές στιγμές τους και εργάστηκαν για το κοινό καλό… Μόνο γι’ αυτό, εμείς, ως πολιτική της εφημερίδας, τους σεβόμαστε και τους ευχόμαστε (είτε συνεχίσουν να ασχολούνται με τα κοινά, είτε όχι…) ό,τι καλό έκαναν για τον Δήμο και τους Δημότες, να το βρουν πολλαπλάσιο στην προσωπική τους ζωή.

Όσο για τη νέα Δημοτική Αρχή, ευχόμαστε καλή θητεία και επιτυχία στο έργο της. Εξάλλου, αν κάποιος αγαπά τον Αλμυρό, ειλικρινά, πως μπορεί να εύχεται να αποτύχει μια (οποιαδήποτε) Δημοτική Αρχή;

 

Apodixi please…

Ευρηματικότατη η καμπάνια ενημέρωσης των ξένων τουριστών, για τα δικαιώματά τους στις συναλλαγές στην Ελλάδα, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Σχετική διαφήμιση μέσω Google που εμφανίζεται στους μεγαλύτερους ιστότοπους όλου του κόσμου ενημερώνει τους τουρίστες ότι πρέπει να ζητούν απόδειξη και τους μαθαίνει να το ζητούν ελληνικά «apodixi please».

Σύντομα θα εμφανιστούν αφίσες με οδηγίες για το «τι είναι απόδειξη και τι όχι» στα αεροδρόμια. Η εικόνα παραβάλει ένα μπλοκάκι παραγγελίας, με μια πραγματική απόδειξη…

 

Σκύλα μάνα…

Δεν θα πω που, δεν θα πω ποιος… αλλά… δεν κρατιέμαι κυρία μου να μην το σχολιάσω… Κάνεις κοντά στη γιορτή της Παναγιάς «συναυλία» και ξεκινάς με πρώτο τραγούδι και πρώτο στίχο «Ποια σκύλα μάνα το ‘λεγε»… Και καλά… παρακάτω ο στίχος είναι επαινετικός για τις οικογένειες και τα ανταμώματα… αλλά… τόσα τραγούδια… τόσοι στίχοι…

Και βεβαίως πριν μάθω το άσμα (πρώτη φορά τ’ άκουγα)… και εννοείται μέσα από το …κλάμα που χρειάζεται το τραγούδι για να το αποδώσει ο καλλιτέχνης… δεν κατάλαβα τι άλλο έλεγαν οι στίχοι… ε, και μου ‘κατσε λίγο βαρύ αυτό το «σκύλα μάνα».

 

Καρτ-ποστάλ

Και καλά… να το ‘χαμε μόνο εμείς στη φωτογραφία το ζιζάνιο που φυτρώνει στα δρομάκια των Ζερελίων… πάει καλά… Πρόσφατα, εκπομπή που γύρισε βίντεο για τα Ζερέλια… έχει στήσει τον Πρόεδρο τοπικού Συλλόγου, μπροστά στον …φυτρωμένο δρόμο, για να επαινέσει τις λίμνες και να καλέσει τον κόσμο να τα επισκεφθεί. Και βεβαίως… που να σταθεί ο άνθρωπος (παρεμπιπτόντως έχει συμβάλει τα μέγιστα στην αναγνώριση των λιμνών) και που να τον στήσει ο κάμεραμαν… Παντού εικόνα εγκατάλειψης.

Οι Σύλλογοι, εμείς στην εφημερίδα, οι χορηγοί της πιστοποίησης των λιμνών, οι ομάδες ερευνητών, οι χορηγοί φιλοξενίας τους, κάνουμε τόση προσπάθεια… Ας κάνει και ο Δήμος, και ας συντηρήσει αυτό το υπέροχο έργο…

Λοιπόν! Κάνω δήλωση και τάμα μαζί! Όταν θα ξαναφτιαχτούν τα δρομάκια στα Ζερέλια, θα ανάψω μια λαμπάδα στο ύψος του φυτού της φωτογραφίας που ξεπροβάλει καταμεσής του δρόμου (δηλαδή στο ύψος μου).

Για να λέμε και τα θετικά… ο δρόμος προς τα Ζερέλια, είναι ήδη πολύ περισσότερο στρωμένος από ό,τι παλιότερα… και μισο-στρωμένος… Οπότε… όσοι θέλετε να τα επισκεφθείτε με τις οικογένειές σας… τολμήστε το… Ακόμη και χωρίς τα δρομάκια φτιαγμένα… είναι μαγικό το τοπίο! Θα σας ανταμείψει.
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.