Αθρόα συμμετοχή των πιστών στον Πανηγυρικό Εσπερινό στην Ι.Μ. Παναγίας κάτω Ξενιάς
Το απόγευμα της Πέμπτης 22 Αυγούστου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στην παλαίφατη και ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς.

Κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε στο προαύλιο της παλαιάς Μονής, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Χιλιάδες κόσμου συνέρρευσαν στην Ιερά Μονή ώστε να προσκυνήσουν και να τιμήσουν τη Μεγαλόχαρη. Με ταπεινότητα οι πιστοί περίμεναν υπομονετικά για αρκετά λεπτά ώστε να προσκυνήσουν την εικόνα την Παναγίας μας. Για μια ακόμη χρονιά,  τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα είχαν καταλάβει όλα τα οργανωμένα parking, αλλά και το δρόμο μέχρι και πολλές στροφές κάτω από αυτή που οδηγεί στο Νέο Μοναστήρι της Κάτω Ξενιάς.

Πλήθος πιστών, της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, όπως και εκπρόσωποι των Σωμάτων Στρατού και Ασφαλείας, παρέστησαν και συμμετείχαν στον θρησκευτικό εορτασμό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Μοναστήρι προσέφερε 700 μερίδες κοτόπουλο με πατάτες, για το οποίο, ακόμη μια χρονιά βοήθησαν εθελοντικά μέλη του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων “η Στάνη”.

Χρόνια πολλά σε όλους!

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.