Ενημέρωση Προέδρου ΔΕΥΑΑΛ για την πορεία των έργων και την υδροδότηση από το Μαυρομάτη - Λαός Του Αλμυρού

Ενημέρωση Προέδρου ΔΕΥΑΑΛ για την πορεία των έργων και την υδροδότηση από το Μαυρομάτη

Μετά από επικοινωνία μας με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΛ κ. Ηλία Δαλακούρα, για την πορεία του έργου και των υποέργων για το φράγμα Μαυρομάτη και την υδροδότηση των οικισμών, λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

Μετά από επίπονες και χρονοβόρες διαδικασίες για την υπέρβαση γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και ανεπίτρεπτων τεχνικών σφαλμάτων, η ΔΕΥΑ Αλμυρού κατάφερε να υλοποιήσει ένα όνειρο των κατοίκων και έναν πόθο τους δεκαετιών και να δώσει στην κατανάλωση πόσιμο, καθαρό και υγιεινό νερό από το φράγμα Μαυρομάτη, μέσω των δικτύων ύδρευσης τα οποία είχαν κατασκευαστεί πριν είκοσι (20) χρόνια περίπου.

Οι δυσκολίες ήταν τεράστιες, καθόσον οι αγωγοί ύδρευσης, τα φρεάτια και τα τρία διυλιστήρια ήταν μη λειτουργικά. Επίσης, δεν είχαν δοκιμαστεί καθόλου με ροή νερού, ούτε είχε γίνει η σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, αφού η μεν μεταφορά πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2018, η δε σύνδεση τον Σεπτέμβριο του 2018, μετά από επίμονες και επίπονες προσπάθειες και ενέργειες των στελεχών μας.

Στη διαδικασία διαπιστώθηκαν πολλές βλάβες, αλλά και δυσλειτουργίες στα δίκτυα διανομής που δεν δικαιολογούσαν την τότε παραλαβή του έργου. Οι βλάβες διορθώθηκαν και οι δυσλειτουργίες ξεπεράσθηκαν άμεσα και έτσι σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρέχουμε και παρέχουμε, νερό από το φράγμα Μαυρομάτη στον Πτελεό, την Αμαλιάπολη, την Γάβριανη και τους Αγίους Θεοδώρους, ενώ εντός των προσεχών ημερών θα υδροδοτηθούν τα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα.

Αυτά σ’ απάντηση όσων υπόσχονται έργα που ήδη έχουν γίνει. Φεύγοντας οφείλω να ευχαριστήσω όσους συνέδραμαν τη ΔΕΥΑ Αλμυρού στο έργο αυτό, ξεκινώντας από τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, την αντιπεριφερειάρχη Δ. Κολυνδρίνη και καταλήγοντας στα στελέχη και τους συνεργάτες μου στη ΔΕΥΑ Αλμυρού και ειδικότερα την τεχνική ομάδα.
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.